Workshops en Wijnproeverijen


De Wijnman deelt zijn ervaring, beleving en passie graag met u.  Wijnen, druivensoorten, wijngebieden, wijntechnieken, verschillende achtergronden en culturen, de wijnmakers en de wijndrinkers, hoe lees je een etiket en waar moet je op letten bij het kopen van wijn....het zijn maar enkele zaken die er toe doen als u met genoegen van wijn wilt genieten of dat welicht nog wilt leren of beter wil ervaren. Op deze pagina vindt u een drietal mogelijkheden om met De Wijnman het wijnpad te betreden. Het is slechts een voorzet om u een handje op weg te helpen. Heeft u zelf een idee of locatie..laat het De Wijnman weten, Arend Jan zal u zeker helpen.


 

 

Workshop "Les Bouchons" - à € 25,00 per persoon

"Les Bouchons" is een twee uur durende workshop, waarbij u aan de hand wordt genomen in de wereld van de wijn. De begeleidende proeverij omvat  6 wijnen, onder te verdelen in wit/rood en rosé en/of dessertwijn.

 

Onderwerpen:

- Wijnwetgeving en Appellation Controllée

- Druivensoorten en herkomst

- De techniek van wijn maken

- Anekdotes, tips, truuks en wijnvlogs

 

Mogelijkheden:

- Vanaf 8-20 personen

- Bij u thuis, op locatie of aan De Proeftafel van Eemnes

 

 

 

 


 

Workshop "Les Villages" - à € 39,50 per persoon

Les Villages behandelt een wijnstreek in Europa. Wilt u op bezoek in de Bourgogne, of gaat u graag op stap in het noorden van Italië ? Deze 3 uur durende workshop gaat in op een specifiek wijngebied. De begeleidende proeverij omvat, afhankelijk van  het gebied, 8 wijnen variërend in wit/rose/rood/mousseux en dessertwijnen.

 

Onderwerpen

- Historie van het gebied

- Druivensoorten en productie

- Ligging en bodemgesteldheid

- snoei- en groeimethoden

- Anekdotes, tips en wijnvlogs

 

Mogelijkheden:

- Vanaf 8-20 personen

- Bij u thuis, op locatie of aan De Proeftafel van Eemnes


 

Workshop "Grand Cru" - € 75,00 per persoon

Een avondvullend programma, waarbij we u naar wens door het Franse wijnland voeren. We reizen van gebied naar gebied en serveren bij iedere wijn een bijpassende specialiteit uit de streek. Boeuf Bourguignon in de Bourgogne, Rilette van Eend met een glas Saumur, Flammenkuchen uit de Elzas....Een Tour de France Culinair.

 

Onderwerpen:

- Anekdotes, tips en wetenswaardigheden over de streek

- Waar eet en slaapt u het best

- Wijnen uit de Elzas, Bourgogne, Bordeaux, Provence, Rhône, Languedoc en meer.

 

Ondersteuning met landkaart, wijnfilms en veel humor, beschikbaar vanaf 8 - 15 personen, bij u thuis op locatie, bedrijf of aan de Proeftafel van Eemnes.