Winesourcing....een zakelijk en sociaal netwerk voor wijnliefhebbers en kopers !

De mooiste, of wellicht fijnste wijnen uit Frankrijk staan meestal niet in de schappen van de supermarkt en zijn ook niet te vinden bij de grote retailers. Bij de lokale wijnspecialist maak je nog wel een kans, maar dat is dan vaak een toevalstreffer.

 

Waarom is dat ? Eigenlijk is dat heel simpel. De supers en grote retailers hebben grote hoeveelheden wijn nodig om de winkels zoals Gall en de Mitra te kunnen blijven vullen. Bovendien is de consument behoudend en gaat graag voor zijn/haar "vaste" merk, daarom is een herkenbaar etiket met bijvoorbeeld een dier erop ( Frogg ) zo belangrijk geworden.

 

De wijnspecialisten, lees wijnwinkels. kopen hun wijnen meestal in bij de grote importeurs. Ze hebben zelf geen tijd en geduld, of kennis ter plekke om het wijnland af te struinen opzoek naar de mooiste of meest eigenzinnige wijnen. Als deze grote importeurs ooit klein zijn begonnen en uit liefde voor de wijn werken, dan maak je nog wel eens kans op een enkele parel, maar dat is net zo'n grote kans als dat je ze, de parels dan, in een oester vindt. Het probleem van de grote huizen zijn natuurlijk de kosten voor gebouwen, opslag, voorraad, secretaressen, verkopers en de leasebakjes voor de deur. Als er dan een keer een relatief pareltje wordt aangetroffen, dan zijn deze meestal buitengewoon kostbaar, want dan wordt er de show mee gedaan en er moet dan ook weer genoeg aan verdiend worden.

 

De wijnen die in tijdschriften e.d. door de wijn ( lees brood-) schrijvers de hemel worden ingeprezen zijn doorgaans niet te koop in de reguliere handel. Logisch ? Ja.... want deze liefhebbers proeven en schrijven over van allerlei lekkers wat door goed bedoelende importeurs, meestal de kleintjes, wordt aangeboden om toch maar uit de schaduw te kunnen treden van de voornoemde groothandels. Deze schrijvers kopen en verkopen dan ook niet.... ze bevelen aan ! Dat is hun vak.

 

Maar...... er is een uitzondering: WINESOURCING

 

WINESOURCING is een initiatief van Arend Jan de Wijnman, hij heeft zich ten doel gesteld om samen met wijnamateurs, ofwel oprechte liefhebbers van een mooi glas wijn, de mooiste en karaktervolle wijnen uit het Franse land te importeren. Dit doen zij gezamenlijk middels het hier omschreven Inkoop Platform WINESOURCING.

 

Wijn en wijnbeleving worden pas echt leuk als je dat ook delen kunt. Om die reden heeft WINESOURCING, naast het Inkoop Platform ook een eigen community, waarin de leden elkaar kunnen treffen voor het uitwisselen van wijnervaringen, maar ook ondersteuning kunnen krijgen van eenieder op zakelijk vlak.

 

WINESOURCING importeert wijnen uit Frankrijk, vanwege de specialisatie van De Wijnman. Arend Jan woonde en werkte meerdere jaren in het land, kent de gebruiken, de gerechten, de streken en  spreekt bovendien de taal. Echter wij sluiten niet uit dat er ook wijnen worden gevonden door onze leden in bijvoorbeeld Spanje of Portugal, daarin hanteren wij altijd dezelfde regel: Wijnen worden geproduceerd door onafhankelijke wijnmakers, wij doen geen zaken met tussenpersonen, maar werken uitsluitend op directe basis met de producenten. De wijnen worden geproduceerd met respect voor natuur en omgeving.


Winesourcing is:

- Een sterk zakelijk en sociaal netwerk van wijnliefhebbers

- Het inkoopplatform voor kwaliteitswijnen uit Frankrijk

 

Winesourcing werkt als volgt:

- Via gezamenlijke "fundings" kopen wij direct in bij zelfstandige wijnproducenten

- Geen tussenhandel en/of agenturen.

- De producenten zijn zelfstandig en werken met respect voor natuur.

- Alle wijnen worden van plant tot fles op het domein geproduceerd en gebotteld.

- Winesourcing is van toepassing voor wijnen die in "intekening" staan en niet op wijnen

  die in voorraad staan, gezamenlijk aankoop dat is het geheim.

- Lid maatschap à € 60,50 per jaar incl. BTW

- Alleen 18 jaar, of ouder

 

Winesourcing Voordelen:

- Voordeel door gezamenlijke inkoop

- Exclusiviteit van onze wijnen.

- Presentaties, Proeverijen en wijnreizen

- Iedere zaterdag "Open Huis" in Eemnes