Winesourcing: Platform voor Inkoop

 

Winesourcing is een community voor liefhebbers van authentieke kwaliteitswijnen, uit voornamelijk Frankrijk. leden van dit platform profiteren direct van:

 

- Gezamenlijke inkoop, direct bij de wijnboeren

- Exclusiviteit van de wijnen voor Winesourcing

- Preferentie bij proeverijen, presentaties, wijnreizen

- Wijnmakersdiners en lunches, geserveerd bij de aangesloten

  restaurants

- Lidmaatschap voor € 60,50 per jaar inclusief de BTW

- Lidmaatschap mogelijk vanaf 18 jaar

Pouilly Fumé - Cuvée Gastronomique

De selectie is gemaakt.......Nu intekenen

Afgelopen maand Maart gingen wij op bezoek bij Wijnmaker en Sauvignon specialist Alain Cailbourdin. Restaurants Le Garage, De Lage Vuursche, Het Kalkoentje te Rhenen, Plein 22 te Hoten en De Monnikendam uit Amersfoort vergezelden de Wijnman naar Pouilly Sur Loire, waar wij onze eigen Pouilly Fumé "Cuvée Gastronomique" samen stelden uit de beste percelen van de top oogst 2018. Een wijn gemaakt in de kelders van de meesters zelf en onder eigen etiket gebotteld. De leden van Winesourcing kunnen nu intekenen voor deze bijzondere wijn, we halen de wijn op 12 mei ............wees erbij


Download
Pouilly Fumé - Cuvée Gastronomique
Naarmate de oogstresultaten van afgelopen jaar 2018 duidelijk werden...kwam steeds meer in zicht dat Alain en ondergetekende een plan in werking gingen stellen wat al een paar jaar op de plank had gelegen. Een nieuwe Cuvée Pouilly Fumé, samen gesteld door de meester zelf maar dan met ondersteuning van een aantal Nederlandse restaurateurs, die de wijnen van Alain al jarenleng volgen en serveren.
WS - Pouilly Fumé - P - Gastronomique.d
Microsoft Word document 134.0 KB


Het Voorjaar roept.....De Elzas antwoord !


Domaine Charles Baur - Vin d'Alsace

Middenin het dorpje Eguisheim ligt het wijndomein van de familie Baur. Zij bezitten 17 hectare wijnbouwgrond rondom dit dorpje uit de middeleeuwen en de derde generatie van de familie is aangetreden. Arnaud Baur is de energieke en serieuze wijnmaker, die alles in het werk stelt om zijn wijnen zo natuurlijk mogelijk in de fles te laten komen. Maak hier kennis met Arnaud en zin wijnen

 Download
Het Voorjaar roept..............Elzas in het zonnetje
Domaine Charles Baur is voortgekomen uit de Tweede Weereldoorlog. Elzas behoorde nadien tot Frankrijk en de Franse overheis was zo slim om kleine wijnbedrijven subsidies te verlenen om zelfstandig te worden. ...Heel slim natuurlijk want zo begonnen de van origine ook wel Duitse families onder de Franse overheidsvlag hun eigen bedrijf. Zo werd fainanciêle afhankelijkheid heel slim gekoppeld aan het nieuwe vaderland van velen. Grootvader Charles Baur begon zo het familiebedrijf in Eguisheim en nu is de derde generatie Arnaud Baur aan het roer. 17 hectare prachtige winngaarden, allen volledig "organic" onderhouden. Ik zou maar snel bestellen !
WS voorjaar 2019 - Domaine Baur.pdf
Adobe Acrobat document 114.6 KB