WineSourcing

Wijninkoop Platform voor Franse wijnen.

Dit is een tros viognier druiven aan het blad
Viognier

Dit Wijninkoop Platform voor Franse wijnen  geeft je de kans om met ons, je eigen wijnen te importeren. Wijnen die je over het algemeen niet zult vinden in de winkels en supers van ons land. Dat is logisch daar wij onze wijnen betrekken van kleine gespecialiseerde wijnmakers, die geen massa produceren, maar kleinschalig werken.

De mooiste wijnen komen van kleine domeinen. Die kleine domeinen produceren te weinig wijn om voor grote importeurs interessant te zijn, daarvoor is het Wijninkoop Platform voor Franse wijnen: Winesourcing.

De Tempranillo druif
Tempranillo
De Tannat druif
Tannat

Grote Importeurs

Grote importeurs zijn over het algemeen niet op zoek naar kleinschalige wijnmakers. Als er slechts 2000 flessen per jaar beschikbaar zijn, gaat dat niet werken voor een winkelketen. Veelal hebben deze ketens meerdere filialen die allen dezelfde wijnen behoeven, daarom hebben deze handelaars bulk nodig. Bulk, die vaak ook niet teveel mag kosten. Hier gaat kwantiteit boven kwaliteit en daar is ons Wijninkoop Platform niet voor opgezet.

De Vermentino druid
Vermentino
De Sémillon druif
Sémillon

Teleurstelling

Wie van wijn houdt is ongetwijfeld tegen deze tekortkoming aangelopen.
Ook al heb je je laten informeren en heb je wat meer geld betaald voor een echte mooie wijn, uitzonderlijk mooi is die wijn vaak niet.
Een teleurstelling in het glas.

De Syrah druif
Syrah
De Pinot Noir druif
Pinot Noir
Eiken wijnvaten met rode wijnvlekken in een kelder
De Ugni Blanc druif
Ugni Blanc
De Sauvignon druif
Sauvignon

Arend Jan de Wijnman

Ruim 30 jaar geleden is hij als zelfstandig wijnimporteur begonnen. Hij heeft in die jaren een prachtig portfolio met authentieke wijndomeinen opgebouwd en deze veelal exclusief aan zich weten te binden.

Met nagenoeg alle wijnboeren heeft hij een vriendschapsband opgebouwd. Deze vriendschappen dragen bij aan een uitgebreid Frans wijnnetwerk. Hierdoor gaan er deuren open die voor anderen gesloten blijven.

Tot op de dag van vandaag is hij gespitst op een volgende prachtige wijnvondst. Ooit begonnen, om zelf als groot wijnliefhebber, nooit meer een teleurstellend glas te drinken.

De Poulsard druif
Poulsard
De Petit Verdot druif
Petit Verdot

WineSourcing

Een initiatief van Arend Jan de Wijnman.
Opgezet om de mooiste Franse wijnen direct bij de consument te krijgen. Tussenhandel, voorraad en winkelschappen zijn als kostenpost weggelaten.

Wie lid is/wordt van het platform kan samen met ons de  mooiste en meest karaktervolle wijnen van kleine domeinen importeren, die op deze manier hun weg naar Nederland vinden.

De Sacy druif
Sacy
De Rousanne druif
Rousanne

WineSourcing is ook.....

Proeven

Iedere zaterdagmiddag is er de gelegenheid om de wijnen, die in de inschrijving staan, te proeven aan de proeftafel van Eemnes.
Alleen door te proeven weet je, of een wijn bij jou in de smaak valt.

De Negrette druif
Negrette
De Merlot druif
Merlot

Netwerken

Wijn en wijnbeleving worden pas echt leuk als je dat ook delen kunt.
Aan de proeftafel ontstaan mooie contacten. Van daaruit is het idee van een eigen wijnliefhebbers community ontstaan waar leden elkaar kunnen treffen voor het uitwisselen van wijnervaringen en/of elkaar kunnen ondersteunen of adviseren op het zakelijke vlak.

De Riesling druif
Riesling
De Muscat à petit grains druif
Muscat à petit grains
De Genache druif
Grenache

Evenementen

Een wijnmakerslunch of diner, met de wijn van een door ons geïmporteerd domein in de hoofdrol, is een met regelmaat terugkerend evenement. Dit evenement wordt georganiseerd bij één van de gerenommeerde restaurants die onze wijn schenken. 
De wijnboer komt naar Nederland en verteld vol passie over zijn product. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de maker van de wijn én met het restaurant waar de lunch of het diner geserveerd wordt.

Daarnaast organiseren we jaarlijks een speciale wijnproeverij waar alleen de top van de Bourgogne gepresenteerd wordt. De echte parels die in de loop van de jaren hun geheimen prijs geven.

Een must voor elke Bourgogne liefhebber.

De Grolleau druif
Grolleau
De Riesling druif
Riesling
De Muscadelle druif
Muscadelle
De Duras druif
Duras

Wijnreis

Minimaal één keer per jaar organiseren wij een wijnreis naar Frankrijk. Een meerdaags bezoek aan een wijngebied. We bezoeken het domein, de wijngaarden en de kelders van de wijnmaker waar we de wijn van importeren en genieten ter plekke van een uitgebreide proeverij. Op deze reizen leer je de culinaire gebruiken van de streek kennen.

Wil je iets bijzonders, boek dan eens een Bourgondisch weekend.
Met jouw privé gezelschap sluiten we zo’n weekend op zaterdagavond af met een ‘Chapitre’ op het Clos de Vougeot bij het wereldberoemde wijnbroederschap van ‘Les Chevaliers de tastevin de Clos de Vougeot’
Een avond lang in het lang oftewel galakleding dineren op het Château.
De mooiste Bourgognes worden begeleid door een zes-gangendiner dat afgesloten wordt met koffie en disgestives.
Een avond om nooit meer te vergeten.

Deze wijnreizen worden deskundig begeleid door Arend Jan de Wijnman

De Gamay druif
Gamay
De Melon druif
Melon
Wijngaard in de Bourgogne
Druivenplukkers in de Bourgogne
landweg door de wijngaard