Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

WineSourcing

Wijninkoop Platform voor Franse wijnen.

Dit is een tros viognier druiven aan het blad
Viognier

Dit Wijninkoop Platform voor Franse wijnen  geeft je de kans om met ons,  je Franse wijnen  te importeren. Wijnen die je over het algemeen niet zult vinden in de winkels en supers van ons land. Dat is logisch daar wij onze wijnen betrekken van kleine gespecialiseerde wijnmakers, die geen massa produceren, maar kleinschalig werken.

De mooiste wijnen komen van kleine domeinen. Deze kleine domeinen produceren te weinig wijn om voor grote importeurs interessant te zijn. Winesourcing is daar de oplossing voor.

De Tempranillo druif
Tempranillo
De Tannat druif
Tannat

Winesourcing in het kort:

Winesourcing is opgezet om de mooiste Franse wijnen direct bij de consument te krijgen. Tussenhandel, voorraad en winkelschappen zijn als kostenpost weggelaten. Wie lid is/wordt van het platform kan samen met ons de  mooiste en meest karaktervolle wijnen van kleine domeinen importeren, die op deze manier hun weg naar Nederland vinden.

* Iedere periode van ongeveer een maand staan er wijnen ter inschrijving op de bestelpagina. Hier staat aangegeven hoe je kunt bestellen en wat de voorwaarden voor
  leden – en niet leden zijn om de wijnen te bestellen.
* Iedere periode kent een einddatum waarop de inschrijving sluit.   
* Facturatie en betalingen worden gedaan voorafgaande aan de inkoop en levering.
* Voordelen voor de inkoop zoals gemeld op de bestelpagina gelden voor de leden. en alleen
  voor de wijnen zoals vermeld bij op de bestelpagina.
* Leden hebben voorrang bij: Presentaties en proeverijen, Wijnreizen naar de Franse
  wijngebieden, Wijnmakers Lunches, Diners en Events bij de aangesloten Partners
* Leden worden, indien gewenst, vermeld op de ledenpagina van onze website
* Winesourcing is niet alleen een zakelijk netwerk maar ook een sociaal platform.

De Vermentino druid
Vermentino
De Pinot Noir druif
Pinot Noir
Eiken wijnvaten met rode wijnvlekken in een kelder
De Ugni Blanc druif
Ugni Blanc
De Sauvignon druif
Sauvignon

Arend Jan de Wijnman

In 1979 vertrekt De Wijnman naar het zuiden van Frankrijk en gaat werken in de omgeving van Saint Tropez. Het is het begin van een lange reis, die nog steeds niet op houdt. Vriendschappen ontstaan en de eerste contacten met wijnboeren worden gelegd.

Met nagenoeg al deze wijnboeren is een vriendschapsband ontstaan. Deze banden dragen bij aan een uitgebreid Frans wijnnetwerk. Hierdoor gaan er deuren open die voor anderen gesloten blijven.

Tot op de dag van vandaag is De Wijnman gespitst op de volgende prachtige wijnvondst. TELEURSTELLING hoort daarniet bij. Ooit begonnen, om zelf als groot wijnliefhebber, nooit meer een teleurstellend glas te drinken.

De Poulsard druif
Poulsard
De Rousanne druif
Rousanne

WineSourcing is ook.....

Proeven

Iedere zaterdagmiddag is er de gelegenheid om de wijnen, die in de inschrijving staan, te proeven aan de proeftafel van Eemnes.
Alleen door te proeven weet je, of een wijn bij jou in de smaak valt.

De Negrette druif
Negrette
De Merlot druif
Merlot

Netwerken

Wijn en wijnbeleving worden pas echt leuk als je dat ook delen kunt.
Aan de proeftafel ontstaan mooie contacten. Van daaruit is het idee van een eigen wijnliefhebbers community ontstaan waar leden elkaar kunnen treffen voor het uitwisselen van wijnervaringen en/of elkaar kunnen ondersteunen of adviseren op het zakelijke vlak.

De Riesling druif
Riesling
De Muscat à petit grains druif
Muscat à petit grains

Evenementen

Een wijnmakerslunch of diner, met de wijn van een door ons geïmporteerd domein in de hoofdrol, is een met regelmaat terugkerend evenement.  De wijnmaker komt naar Nederland verteld en schenkt zijn wijnen in een bij ons aangesloten restaurant. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de maker van de wijn én met het restaurant waar de lunch of het diner geserveerd wordt. Zo schonken wij Elzas in Le Garage, Riesling bij NAP en Loirewijnen in Amersfoort.

De Grolleau druif
Grolleau
De Muscadelle druif
Muscadelle

Wijnreis

Minimaal één keer per jaar organiseren wij een wijnreis naar Frankrijk. Een meerdaags bezoek aan een wijngebied. We bezoeken het domein, de wijngaarden en de kelders van de wijnmaker waar we de wijn van importeren en genieten ter plekke van een uitgebreide proeverij. Op deze reizen leer je de culinaire gebruiken van de streek kennen.

Wil je iets bijzonders, boek dan eens een Bourgondisch weekend.
Met jouw privé gezelschap sluiten we zo’n weekend op zaterdagavond af met een ‘Chapitre’ op het Clos de Vougeot bij het wereldberoemde wijnbroederschap van ‘Les Chevaliers de tastevin de Clos de Vougeot’

 

De Gamay druif
Gamay
Wijngaard in de Bourgogne
Druivenplukkers in de Bourgogne
landweg door de wijngaard