Gendrames en Pompiers begraven hun vriend, de wijnmaker in de Auvergne

Wijnvlogs van Arend Jan de Wijnman

 

De Wijnman in woord en beeld, serieuze en komische verslagen van bezoeken aan wijnmakers, proeverijen in obscure kelders, ridderslagen op een kasteel, lunches, diners en drinken uit de vaatjes ! Alles bijeen gebracht op deze pagina.

Wordt lid en KLIK HIER, dan komt u terecht bij de rode knop "Abonneren" op ons Youtube kanaal.
Wees niet bang, het kost niets en schept geen verplichtingen. U helpt ons de wijnwereld te betreden, dank daarvoor.

Hieronder vindt u een kleine selectie van de vlogs. Klik op een titel en bekijk de vlog.

 

 

Deel 53 : Lentekriebels, de Voorjaarlunch bij PLein 22

Deel 52 : Er stroomt Elzas door de grachten van Amsterdam - Restaurant Le Garage

Deel 51 : Radio 6 FM spreekt De Wijman

Deel 50 : Portret van de Wijnman

Deel 49 : Boerenkool met Kaviaar - Chef Karl van Baggem

Deel 48 : Fazant, hoe maken wij dat klaar ?

Deel 47 : Wijn halen in Chablis

Deel 46 : De Wijnman gaat vreemd

Deel 45 :De Wijnman heeft een rotleven !

Deel 44: Oogst in de Bourgogne, we meten de suikers

Deel 43 : Lunch in de Bourgogne, Clos de Vougeo

Deel 42 : Wijn uit de Loire in Amsterdam

Deel 41 : Restaurant Le Garage, een Provencaalse lunch

 


 

Deel 40 : Pinot de La LaLaLaLoire

Deel 39 : Chardonnay of Chardonnay, wat was er eerder, de kip of het ei ? De Wijnman legt het uit.

Deel 38 : We zijn op bezoek bij #NicoKlaver in Restaurant Het Kalkoentje en drinken wijn aan de Rijn.

Deel 37 : In de kelders van #AlainCailbourdin wordt De Wijnman op de proef gesteld, Pouilly Fumé van de meester.

Deel 36 : Gein en Wijn, een avond met wijnmaker Arnaud Baur in Restaurant NAP op IJburg - Amsterdam.

Deel 35 : Op de Larense heide een Wijnmakerslunch met Elzas wijnen en de Wijnmaker.

Deel 34 : De Wijnman is terug in Eemnes. Na jarenlange afwezigheid is Arend weer terug in Eemnes, een kijkje.

Deel 33 : Op jacht naar wijnen en noviteiten op de jaarlijkse beurs in Parijs.

Deel 31 : Pierre Marseille maakt de beste Vacqueyras wijnen in de Rhônevallei, we zijn op bezoek.

Deel 30:  De wijngaarden van de Paus liggen bezaaid met rolkeien en stenen, Châteauneuf du Pape.

 




Deel 29 : Maagjes...Vogelmaagjes, dat is wat wij eten op reis in Amboise aan de Loire.

Deel 28 : Op de Loosdrechtse Plassen drink je natuurlijk Rosé uit de Loire en wat voor één.

Deel 27 : Sangria uit Spanje, hoe maak je dat eigenlijk, een recept van De Sangriaman.

Deel 26 : De Tour de France organiseert De Wijnman ook regelmatig...maar dan anders.

Deel 25 : East meets West, de Kantonese keuken tegen de wijnen uit de Elzas in restaurant "De Mangerie" in Hilversum.

Deel 24 : Op wijnreis in de Elzas. Met Roel Geijssen ( restaurant NAP ) op stap naar het mooie Eguisheim.

Deel 23 : Arnaud Baur vertoont zijn kunsten en Elzas wijnen bij ons in Nederland.

Deel 22 : Wijn van verrotte druiven, Coteaux du Layon, wat een feest is dat.

Deel 21 : Joop Braakhekke werd in 2012 geridderd. Arend Jan de Wijnman bezorgde Joop de eretitel van "Chevalier"

Deel 20 : Arend Jan de Wijnman zet zich in voor het goede doel, feestje in Muiden.


Deel 19 : De Wijnman is in Meursault, waar worden die houten fusten toch van gemaakt, staat er nog  bos in Frankrijk ?

Deel 18 : Memory Lane, maak kennis met de nieuwe uitbaters van Het Oude Raadhuis in Eemnes.

Deel 17 : Arend Jan de Glühweinman, neemt u mee zijn keuken in en maakt een onwaarschijnlijke Glühwein.

Deel 16 : #LaurentParize is wijnmaker in Givry en één van de oudste vriendjes van De Wijnman, De kelder in ....

Deel 15 : De gistende sapjes moeten nog wijn worden...maar lekker dat dit is ! Proeven na de pluk bij Vincent Leclair

Deel 14 : Champagne, waarom is deze drank speciaal en waar komt het nu eigenlijk vandaan. De wijnman legt uit.

Deel 13 : Naar aanleiding van deze spraak makende wijnvlog besloot de overheid de luxetaks op Champagne af te schaffen.

Deel 12 : Puy de Dôme, het broertje van de Mont Ventoux, Arend blijft beneden.

Deel 11 : Biowijn 2 : In de Franse wijnstreken hebben de supermarkten geen antwoord op onze vragen.

Deel 10 : The Smuglers was de eerste nachtclub van Het Gooi. Roos van Velsen was oprichter en eigenaresse, wat schonk zij ?


Deel 9  : Rosé de Provence, Het geheim wordt ter plekke onthuld op Château Angueiroun, met Erik Dumon

Deel 8  : Memories, De Wijnman keert na lange tijd terug in Chateaugay in de Côtes d'Auvergne, daar waar het allemaal begon.

Deel 7  : Biowijn, bestaat dat eigenlijk wel, of is het weer een marketing truukje ?

Deel 6  : De Wijnridders van de Bourgogne, het illustere genootschap van het zilveren proefnapje !

Deel 5  : Buiten is het bloedheet, binnen in de kelders van Pierre Desroches is het heerlijk, vooral zijn wijn.

Deel 4  : Bourgogne, de Solutré. De Wijnman vertelt in de wijngaarden van Pouilly Fuissé over deze wonderlijke rots.

Deel 3  : Hein Vergeer drinkt natuurlijk Eiswein, wat anders .....

Deel 2  : Gamay druifjes maken altijd een geschikte zomerwijn, de aanrader van Arend Jan de Wijnman.