Wijnselectie van de Maand Maart 2018


wit - Sauvignon de Touraine - Domaine de la Rochette

rood - Rhône Plan de Dieu - Domaine de Durieu


Deze maand besteden we graag aandacht aan de "Sauvignon" van Vincent Leclair, wijnmaker aan de oevers van de rivier de Cher en de wijnen van Vincent en Francois Durieu uit Chateauneuf du Pape. Beide domeinen vormen een vaste waarde bij La Source des Vins. Hoge kwaliteit door lage rendementen in combinatie met 'gezond' werk in de wijngaard vormen de basis van deze producenten.....veel genoegen

6 flessen Sauvignon de Touraine 2016 - Vincent Leclair

Spatzuivere Sauvignon uit het beste gebiedje van de streek. Gemaakt door Vincent Leclerq langs de oevers van de rivier de Cher. Een verfrissende wijn die alles heeft van de Sauvignon, een druif die hier ongeveer 'geboren' is. Fruit van knapperige appeltjes en peren, een geur die al op twee meter afstand uit het glas lijkt te springen en dan ook nog een heerlijke volle mond ! voor de liefhebbers van frisse, verse en fruitige voorjaarswijn.

€ 55,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Plan de Dieu - Rhône - Domaine Durieu

De rode wijn Plan de Dieu wordt gemaakt iets ten oosten van Chateauneuf du Pape. Vincent en Francois Durieu hebben deze 'Goddelijke' Rhônewijn gemaakt in de tradities van hun geboortedorp Chateauneuf du Pape en hebben ook voor een zelfde presentatie gekozen als hun beroemde Chateauneuf ( Zie Foto ) . De wijn is gemaakt van Grenache en Syrah druiven met een klein beetje Carignan en Counoise wat de wijnen pit geeft. Een onvervalste topwijn met alle geuren en smaken uit deze streek. Een winterse stoofschotel van wild of rood vlees, of heerlijk gekoeld geserveerd bij gevogelte.  Een Rode wijn uit de natuur.....BEST BUY !

€ 79,50

€ 75,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen