Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Wijn en kunst...... Dat past bij elkaar !

Château des Coccinelles

Château des Coccinelles ligt in een vallei, die iets ten westen ligt van de stad Avignon. De vallei maakt deel uit van de AC Sinargues, één van de wat onbekendere AC’s van de Côtes du Rhône Villages. De streek is beroemd vanwege de Pont Du Gard het oud-romeinse waterwerk wat de rivier de Gard overspant. Château des Coccinelles is het Kasteel van de Lieveheersbeestjes en is één van de voortrekkers geweest om organisch te werken in de wijngaard. Al in 1978, toen wij in Nederland nog nooit van Bio-wijn hadden gehoord, was Château des Coccinelles al organic gecertificeerd. Voor deze actie hebben wij een samenwerking met vriend en Eemnesser kunstenaar Dick Preesman.

Kunstenaar Dick Preesman

Als kind was ik al druk in de weer met papier en penseel en door de jaren heen heb ik mijzelf het schilderen eigen gemaakt. Vanaf 1990 werk ik op professionele basis. In het begin voornamelijk naïef (Cobra-stijl) en naderhand vooral abstract. Een agent, die o.a. Patty Harpenau, Peter Diem en Herman Brood in haar portefeuille had, heeft midden jaren ’90 ook mijn werk vertegenwoordigt. Het huidige werk omschrijf ik het liefst als Digitale Kunst, inderdaad… met een hoofdletter! De serie ‘lieveheersbeestjes’ is mijn nieuwe project en met veel genoegen deel ik dit met mijn vriend De Wijnman. De kunstwerken worden op bestelling geleverd. De “Coccinelles” worden ingelijst in een zogenaamde baklijst, zodat het werk “in” de lijst valt. Voor deze actie zijn twee werken geselecteerd, de werken zijn 20 cm bij 20 cm groot

2023 Chardonnay

Château de Coccinelles maakt deze Chardonnay ten westen van de stad Avignon. De wijn heeft dan ook een mediterraan karakter en is breed van smaak. De druiven hebben veel zon gezien gedurende hun opvoeding en daardoor smaakt zo’n Chardonnay heel anders dan de beendroge Chablis uit het noorden. Vlezige stijl met veel fruit er wordt geen hout gebruikt, de wijn is Organic.

 • Prijs per fles € 12,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 77,70

  Consumentenprijs

2022 Côtes de Rhône Blanc

Witte Côtes du Rhône is niet altijd een inkoppertje. De druiven Grenache Blanc, Marsanne en Rousanne zijn de hoofd verantwoordelijke voor deze wijn. De mediterrane omstandigheden van het gebied ten westen van Avignon zorgen voor rijpe en gezonde druiven die hier volledig organic worden geteeld. Een zachte licht aromatische wijn met een fijn mondgevoel zoregen voor een fijne wijnbeleving.

 • Prijs per fles € 14,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 89,70

  Consumentenprijs

2022 Côtes du Rhône Rouge

Ruwe Bolster, Blanke pit? Jazeker, een heerlijke “fullbodied” rode wijn van de Grenache en Syrah druiven. Côtes du Rhône…. het kan eigenlijk nooit mis gezien de ligging van het gebied… en Château de Coccinelles, maar het kan ook wel eens uitzonderlijk zijn, zoals deze!

 • Prijs per fles € 14,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 89,70

  Consumentenprijs

2019 Rhône Villages - Signargues

De signatuurwijn van Château des Cocinelles, dat kunnen we hier wel zeggen. De wijngaarden van deze wijn liggen pal op het zuiden zodat er prachtige gezonde wijndruiven groeien. De Provencaalse zon is uniek in deze zuidelijke AC en dat blijkt wel uit de wijn. Volledig rijpe Côtes du Rhône, zowel in het fruit als de kracht hebben we hier een Rhône zoals dat hoort.

 • Prijs per fles € 15,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 95,70

  Consumentenprijs

Inschrijfformulier