Le Domaine Perrin

Beschrijving van het domein en hoe de ontmoeting plaats vond

Iets bijzonders van dit domein

Beschrijving van de bijzonderheid

 

De wijnen van Le domaine Perrin

Pinot Blanc Organic

Als je Pinot Blanc maar goed is, zeggen we vaak in de wijnwereld. Dan zit het met de rest ook wel goed. En zo is het, want wie zijn Pinot Blanc wijnen maakt met zoveel passie en geduld als Arnaud Baur, die maakt kwaliteitswijnen. Een verrassend frisse Pinot Blanc met veel mineralen in het karakter. Geen flauwe restsuikers zoals zo vaak in de wijnfabriek nabij… maar een heerlijke dorstlesser met veel smaak…Bravo

€ 10,45/fles – 62,70/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Pinot Gris Organic

De Pinot Gris druif wordt nog wel eens de Sultan genoemd, mede door zijn oriëntaals karakter van smaak. Fruit van lychées vindt je in de wijn. Ze groeien echt niet in de Elzas, maar je proeft ze wel, een beetje gekonfijte abrikoos en meer van dit soort geuren en smaken. Altijd een zachte wijn en mits goed gemaakt, ook nog een wijn met veel kracht. De ideale begeleider van gekruide gerechten, een rijsttafel of een falaffel van de markt…heerlijk hoor !

€ 12,95/fles – € 77,70/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Gewurztraminer Organic

De exotische wijndruif van de Elzas is zonder twijfel de Gewûrztraminer. Een druif met een uitzonderlijk karakter vanwege de enorme hoeveelheden aan smaken die hij met zich mee kan dragen. Baur is een specialist, hij heeft de stokken op de juiste ondergrond staan en maakt in alle opzichten een uitzonderlijke Gewûrztraminer.

Collega Duiker bevestigde dat toen hij de Grand Cru Pfersigsberg van de familie in zijn kelkje kreeg. Aroma’s en geuren van bloesem, viooltjes, mango en ga zo maar door. Koop een stuk Munster kaas uit deze wijnstreek, snij een homp af en gooi je glas vol….

€ 14,95/fles – € 89,70/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Pinot Noir Organic

De befaamde Bourgnedruif Pinot Noir heeft in de Elzas maar een heel klein aandeel. Een beetje daarvan wordt door Arnaud Baur gemaakt. Een Pinot gemaakt op het fruit dat de druif van origine veel bezit. Dan heel koel vergist om de aangename frisheid te behouden.

Iets gekoeld drinken doet hem goed.

€ 15,95/fles – € 95,70/6 flessen- Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752