Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Volnay

Domaine Perrin

De wijnen van Le domaine Perrin

Bourgogne Blanc - 2017 Saint Romain Blanc

De Chardonnay is hier de druif voor deze wijn, hoe kan het ook anfders hier in de Bourgogne. Deels op eikenhout gemaakt wijn met een verrassnede frisse dronk. Lichtvoetig door het voorzichtoge houtgebruik, behoudt dit druivensap zijn karakter.

€ 29,50/fles – € 177,00/6 – Bel de Wijnlijn* 0651611752

Bourgogne Blanc - 2017 Meursault

Hazelnoot, gecombineerd met citrusfruit en rijp wit fruit…..Mmmmmm klassieke wijn uit het houten vaatje. De famulie Perrin maakt slechts 2000 flessen van deze wereldberoemde wijn. Lichte toets van hout en dan die mooie concentratie en een verwoestende afdronk

€ 47,50/fles – € 285,00/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Bourgogne Rouge 2017 - Cuvée Marie

Pinot Noir uit Volnay is altijd een elegante wijn. Ze noemen Volnay in de streek vaak de “vrouwelijke” wijn, daar waar Pommard, van dezelfde heuvel, vaak de Mannelijke en stoere wijn wordt genoemd. Cuvée Marie wordt op nieuw en gebruikt Frans Eikenhouten fustjes gemaakt en gerijpt. Er ontstaat dus een heerlijke wijn die zeer goed geschikt is voor een beetje oudering
 

€ 35,00fles – € 210,00/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Le Histoire de Domaine Perrin

Als ik in de Bourgogne ben, dan is mijn standplaats vaak het stadje Beaune. Op een zondag in 2019 ben ik in mijn hotel als ik bel naar een Bourgognehuis om een bezoek te maken. De naam van het huis zal ik achterwege laten, daar ik zeer onvriendelijk te woord werd gestaan… Tsja en dan doen we natuurlijk geen zaken. Dan is er altijd Google, waarin ik de familie Perrin al snel kan vinden. Een telefoontje is genoeg en de volgende ochtend ben ik ter plekke om 09.00 uur. Een fijne ontvangst en een goede proeverij doen de rest.

Vijf Generaties Wijnmakers

Domaine Perrin ligt in het hart van de Bourgogne in het dorp Volnay. Het woonhuis annex wijnmakerij is zo klein dat de opslag en stockage van de wijnen in Beaune gesitueerd zijn. Het wijnhuis dankt zijn faam aan de Volnay wijnen. De Pinot Noir doet hier zijn werk en geeft voluptueuze wijnen. De familie maakt ook Pommard en Meursault alles in de beste tradities van de streek.

Ruim honderd jaar is de familie Perrin als wijnbedrijf in werking. De kleinschaligheid heeft als gevolg dat de wijnen slechts mondjesmaat te verkrijgen zijn. Het is dan ook zaak onze intekeningen goed in de gaten te houden.