Domaine Chantegut

In 1981 nam Pierre Marseille noodgedwongen het wijndomein Chantegut over van zijn vader die plotseling overleed. Pierre was bezig met een medische studie en was vooralsnog niet van plan om in zijn vaders voetsporen te treden. Het lot besloot anders.

De zeer serieus en hard werkende Pierre, besloot om voor kwaliteit te gaan. Daar waar zijn vader de druivenoogst ieder jaar aan de Cooperatief verkocht, investeerde Pierre in een eigen bottelingslijn en een nieuwe wijnmakerij in de prachtige bovengrondse zijderupsenkwekerij in Sarrians.

De resultaten lieten niet lang op zich wachten en vanaf de jaren negentig verschenen de wijnen aan de top van de wijnranglijsten in de Franse vakpers. Tegenwoordig bezit Pierre 21 hectare onder appellatie van Vacqueyras en nog een dertigtal hectare waar hij wijnen onder IGP produceert.

Mont Ventoux

Het prachtige domein ligt aan de voet van de mystieke Mont Ventoux. Wij zijn  erg gelukkig met de wijnen van Pierre en werken alweer zo’n zes jaar samen met veel plezier.

De wijnen van domaine Chantegut

fles Vacqueyras tradition van domaine Chantegut

Vacqueyras Tradition

Deze “grote meneer” wordt gemaakt in een bovengrondse zijderups kwekerij. Nou daar heeft ie ook wel wat van, want de Grenache en de Syrah geven hier een bewijs van goed gedrag. Een soepele, maar vurige wijn, die de liefhebber van Rhône wijnen zeer gelukkig maakt.

De wijnen worden gemaakt in grote betonnen kuipen en hebben geen houtopvoeding gehad. Zwarte bes, frambozen, bosbes en de rest van de fruitmand…..heerlijk!

€16,95/fles – € 101,70/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

flessen Vacqueyras 'les clefs de la magnanerie' van domaine Chantegut

Vacqueyras "Les Clefs de La Manganerie"

De Syrah en de Grenache worden hier door Pierre verwend op houten fusten van verschillende leeftijden. Elke druivensoort krijgt zijn eigen fustje om op te groeien en tot rust te komen in de mooie flessen na 6-9 maanden.

Als je dan onderaan de Mont Ventoux zo’n flesje mag ontkurken…..dan weet je het weer, Het leven is echt te kort om slechte wijn te drinken! Robuust van karakter met de vurigheid van de streek.

€ 18,95/fles – € 113,70/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752