Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Rieslingwijnen uit de Saar

Peter Laurer is de vijfde generatie wijnmakers in het stadje Ayl aan de Saar. Het wijngebied aldaar staat bekend als de MSR, Mosel, Saar, Ruwer. Peter heeft rond de 11 hectare wijngaard tot zijn beschikking waarin hij een bijzondere collectie wijnen maakt, uitsluitend van de Riesling druif. De Riesling doet het hier geweldig, met name door de aanwezigheid van de leisteen in de wijngaard die in de koude nacht de warmte van de zon goed vasthoudt. Fijne wijnen van een echte specialist !

2019 Riesling Fass 16 - Trocken

Deze Riesling is kenmerkend voor de wijnen van Peter Laurer.  Deze verfrissende Riesling is echt een wijn voor alle dag en een regelrechte verrassing. De wijn is zacht èn heeft natuurlijk wel al die frisse zuurtjes die bij zo’n Riesling horen. Het fruit van de Duitse Riesling is toch net weer anders dan bij de Franse buren………….daarom is het ook leuk om af en toe eens in een andere omgeving te gaan winkelen….

2019 Riesling Fass 6 - halbtrocken

Volgens Peter zelf is dit zijn “Alleskunner”. Een rijpe en zeer zachte Riesling , met veel aroma en een prachtige neus. Je zou de wijn wellicht kunnen ‘snuiven’ in plaats van drinken. Het is maar een mogelijkheid en dan doe je wel lekker lang met deze wijn. Riesling van hoog niveau, de term halbtrocken geeft aan dat er iets meer onvergiste suikers in de wijn zijn achtergebleven na de gisting, maar dat maakt de wijn zeer toegankelijk en zeker niet zoet !