Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Riesling uit de Rheingau

Chardonnay druif

inschrijving

Op deze pagina staan de lopende inschrijvingen die wij aan het eind van de looptijd naar Nederland halen.

Inschrijven kan door op het inschrijfformulier, per wijn, aan te geven hoeveel dozen wij voor jou op de pallet mogen plaatsen.

Deze inschrijving loopt tot 15 Mei 2021

Wein - Und Sektgutt Barth

Wijnmaker

Wein und Sektgutt Barth is sinds jaar – en dag de uitzondering op onze Franse wijnregel. Dit heeft alles te maken met een studie van twee weken, die ik volgde in het wijninstituut van Geisenheim, eind tachtiger jaren. De liefde voor de Rheingau en met name de Riesling werd hier fors aangewakkerd en toen ik na jaren de streek weer eens bezocht kwam ik bij dit geweldige wijnhuis terecht aan de oevers van de Rijn.

Barth is een familiedomein waar het draait om toprieslings en elegante Baurnsekts zoals ze dat hier noemen. We praten hier namelijk niet over fabrieksbubbels zoals Henkel Trocken, maar over hoogwaardige mousserende wijnen, die zich zeer goed kunnen verhouden met de Champagnes uit France.

Mark Barth ( foto ) is de nieuwe generatie die sinds enige jaren de teugels in handen heeft. Het bedrijf maakt niet alleen Sekt, maar staat ook op grote hoogte als het gaat om wijnen uit de Riesling druif. Naast de basiswijnen uit de Riesling zoals de Rüdesheimer Riesling, maakt Mark Barth ook Grosses Gewachs, de Duitse Grand Cru. En zijn ze beroemd om hun Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en Eiswein.

Voor deze periode hebben we gezamenlijk een mooie selectie voor jullie gemaakt met voor ieder wat wils als het gaat om Duitse kwaliteitswijn.

2019 Riesling Rüdesheim

De Riesling Rüdesheim is voor mij eigenlijk de handtekening van Mark Barth. Een stijlvolle Riesling die alles heeft wat je van een dergelijke wijn kunt verwachten.

De wijngaarden, Einzellages, liggen boven het stadje Rüdesheim nabij Klooster Eibingen en hebben een zogenaamde ‘lichte” bodem.

Wat dat inhoud gaat wellicht te ver maar wees gerust, de wijn  geeft geen licht ! Wel een aangename frisheid en enorm veel fruit. Hier kan je de zomer mee door.

 • Prijs per fles € 15,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos/6 € 95,70

  Consumentenprijs

2019 Riesling Schönhell - GG

De aanduiding GG staat in Duitsland voor Grosses Gewachs, d.i. Grand Cru in Frankrijk. De wijngaard Schönhell ligt aan de bovenzijde van de hellingen van het Taunusgebergte en heeft daardoor een structuur die meer fruit in de wijn geeft. Immers bovenaan de helling, wat meer zon en wat minder klei in de grond.

Daarbij is er een wat snellere afwatering waardoor de druiven wat kleiner blijven en dus veel concentratie hebben. Stevige Riesling met veel ouderingspotentieel.

 • Prijs per fles € 37,00

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van EemnesDE

 • Prijs per doos/6 € 222,00

  Consumentenprijs

2018 Riesling Hassel GG

Ook hier treffen we Grand Cru Riesling, maar dan van een wat lager gelegen wijngaard. Hassel heeft een bodem met wat Löss en leem in de bodem… je zou er bijna asperges op kweken…hierdoor houdt de grond wat beter vocht vast en groeien de Rieslings wat dieper de bodem in.

Hier ontstaat dus een Riesling met wat meer mineraliteit en ook hier weer met een groot potentieel om te ouderen

 • Prijs per fles € 39,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos/6 € 237,00

  Consumentenprijs

Barth Pinot Rosé - Baurnsekt 0,75

De Pinot Noir wordt in Duitsland ook wel als Spätburgunder genoemd. Mark kiest ervoor om de wijn te noemen naar de Pinot. Hier wordt de Pinot in een koel klimaat geteeld evenals in de Bourgogne. dat geeft druiven met veel fruit essentie en daardoor kan Mark deze geweldige “Champagne” maken.

Het gehele proces volgt nauwgezet dezelfde lijn als in de Champagne. Beide gistingen vinden plaats op de fles en na een periode van 1-2 jaar volgt de botteling

 • Prijs per fles € 24,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos/6 € 147,00

  Consumentenprijs

Barth Pinot Rosé - magnum

Op Magnum is de wijn nòg indrukwekkender ! Verpakt in een mooie geschenkdoos is dit het beste relatiegeschenk wat je kunt geven. Voor je geliefde al helemaal…
 
Door de vergistingen op de fles, vormt het natuurlijk ontstane koolzuur een prachtige en zeer fijne mousse. Daarbij geeft het karakter van de Pinot Noir het fruit van kersen. Daardoor is de wijn niet beendroog maar heerlijk soepel. Kom maar op met de zomer!
 • Prijs per fles € 52,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

2013 Trockenbeerenauslese 0,375

Druif voor druif wordt dit spul geoogst. Selection des Grains Nobles, wordt dit in Frankrijk genoemd. Alleen in hele goede jaren worden dit soort wijnen gemaakt. Het moet dan ook nog relatief droog zijn in het najaar, want rotting hebben we nodig voor deze wijn, maar ook weer niet teveel. Als je dit nog nooit hebt gedronken in je wijnleven, dan mis je wat.

Wijn gemaakt van ingedroogde druiven (weinig opbrengst dus) Groot gegroeid onder invloed van de schimmelbacterie Botrytis, net als in de Sauternes en de Côteaux du Layon. Brrrrr (wat lekker) !

 • Prijs per fles/0,375 cl €48,00

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos/6 € 288,00

  Consumentenprijs

Inschrijfformulier