Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Arend Jan de Wijnman

Rhônewijnen - Vacqueyras

Op Voorraad...

De Wijnman

Zolang de voorraad strekt..........

2022 Vacqueyras Blanc (W)

De druivensoorten Marsanne en Grenache Blanc staan aan de wieg van deze bijzondere wijn. Verfijning en elegantie zijn de karakteristieken van dit druivensap, gemaakt op stalen fusten. De wijn heeft geen houtopvoeding of lagering, dat zou hem zeker niet ten goede komen. Slechts 8% van de totale Vaqceuyrasproductie in het gebied wordt gereserveerd voor het maken van witte Vacqueyras, het is dus net zo bijzonder als zijn broer de witte Châteauneuf du Pape.

 • Prijs per fles 19,85

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 119,10

  Consumentenprijs

2018 Vacqueyras - Les Clefs de la Magnanerie (R)

Magnanerie is het Franse woord voor Zijderupskwekerij. Dat is nu precies waar deze wijnen worden gemaakt, in een bovengrondse zijderupskwekerij onderaan de Mont Ventoux. Ook hier zijn  de Grenache en Syrah gelijk verdeelt in de wijn, maar een gedeelte van de druiven wordt, gescheiden van elkaar, vergist op Frans eikenhouten fusten van 600 liter, voordat de wijn  uiteindelijk wordt samengesteld en gebotteld.
De grote fusten zorgen ervoor dat het houtgebruik niet overheerst maar een vlammende ondersteuning geeft aan deze geweldige wijnen.

 • Prijs per fles € 19,25

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 115,50

  Consumentenprijs

2018 Vacqueyras "Les Clefs" Magnum in Sierkist

Tsja als je nog op zoek bent naar een prachtig geschenk, dan is deze Magnum een goed idee. Deze Magnum bevat de wijnen van Les Clefs de la Magnanerie en wordt gepresenteerd in een mooie houten koffer. De houdbaarheid van deze wijn is zeker 10 jaar, maar je zult ontdekken dat de wijn nu in zijn jeugd ook een waar feestje is! BEPERKTE OPLAGE

 • Prijs per fles € 49,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos

  Consumentenprijs

Domaine Chantegut - Vacqueyras

Rhônewijn

In 1981 overlijdt onverwacht de vader van Pierre Marseille. Het Wijndomein Chantegut is dan al een wijndomein, gecombineerd met het telen van fruitbomen. Pierre studeert op dat moment in Lyon aan de medische faculteit. Hij besluit om zijn moeder bij te staan op het domein en hangt zijn schooltas in de wijnwilgen. Pierre gebruikt zijn kennis en de familietradities en gaat voortvarend te werk. Er worden nieuwe stokken aangeplant en er wordt ge-investeerd in nieuwe apparatuur.

De nieuwe generatie is al aanwezig, Pierre geeft het wijnstokje door aan zijn neef Mathieu, die samen met zijn nicht nu de onderneming leiden. Naar mijn mening behoort dit wijndomein bij de top van het gebied. Vanaf begin deze eeuw werken wij al samen en steeds weer weten ze hier prachtige wijnen te maken, waarbij gezond werken in de wijngaard de normaalste zaak van de wereld is. Het wijndomein is gevestigd in een prachtige oude zijderupskwekerij, Magnanerie, die onderaan de Mont Ventoux ligt.

Inschrijfformulier