Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Erik Dumon van Château Angueiroun komt op bezoek

Na een geweldige bootreis op de Loosdrechtse Plassen vorig jaar April, zijn nu de Amsterdamse Grachten het toneel van een gastronomische wijnreis. We hebben Erik Dumon eigenaar van het Provencaalse wijndomein Château Angueiroun  uitgenodigd ons te vergezellen aan boord van Salonboot Adeline. We maken een drie uur durende tocht door de Amsterdamse grachten met een uitgebreide wijnpresentatie en proeverij verzorgd door Erik en zijn vrouw Virginie. Natuurlijk is er een passende catering op niveau. Vooralsnog hebben we een optie genomen op de salonboot, Erik Dumon heeft al toegezegd te komen als jullie ook komen……….. Doen jullie mee ?

Provence
Provence
wijnvelden
Rosé Prestige
Proprietaire Erik Dumon
Domaine Château Angueiroun

Programma 15 April - Amsterdam

Maandag 15 April varen we af bij Het Centraal Sation van Amsterdam, jullie kunnen dus per trein naar de stad komen, geen parkeerkosten en geen risico’s voor wat betreft het nuttigen van een goed glas wijn !  De boot vaart af om 16.00 uur,  jullie kunnen aan boord vanaf 15.30 uur. De reis duurt 3 uur en zal ons langs de mooiste plekjes van Amsterdam brengen.  Terug komend zal de boot weer aanleggen bij Het Station zodat ieder zijns weegs kan gaan. Er zijn al plannetjes om wellicht nog een hapje te doen, maar dat valt even buiten deze organisatie!

Erik Dumon en zij vrouw Virginie zullen ons vergezellen. Zij komen speciaal voor deze reis naar Amsterdam, waar zij aan boord van de Adeline een prachtige presentatie en proeverij zullen houden voor de opvarenden. Het spreekt vanzelf dat we een spetterende aanbieding voor de wijnen zullen doen.

De catering wordt verzorgd door Rederij Belle, die goed bekend zijn met onze wensen. Fijne amuses en hapjes zullen gedurende de trip worden geserveerd door twee hostessen die deel uitmaken van de organisatie. Een ander drankje dan wijn is er natuurlijk ook want het zou best eens dorstig weer kunnen zijn op 15 April in Amsterdam.

salonboot
Salonboot
Salonboot

De kosten en Reservering:

Om het en en ander goed voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat we op korte termijn inzicht krijgen in het aantal deelnemers. Er kunnen tussen de 35 en 40 gasten mee, dan houden we de boot lekker ruim, want deze is geschikt tot 55-60 mensen. Wij willen natuurlijk wat ruimte hebben en dus beperken we ons tot het voornoemde aantal gasten.

Tickets zijn te boeken via deze link, die je verwijst naar de contactpagina. Geef duidelijk aan voor hoeveel personen je wenst te reserveren! Wees bijtijds, Er zijn nog 10 plaatsen beschikbaar !

Winsourincg leden betalen € 125,00 p.p. – Niet leden betalen € 145,00 p.p.

Meer weten over Château Angueiroun ......

Provencewijn kennen wij vooral door de alom aanwezige Rosé de Provence. Witte en rode Provencewijn werd niet zo serieus genomen, maar door de komst van nieuwe generaties zoals Eric Dumon veranderde er veel in deze prachtige streek. Provencewijn wordt nu serieus genomen. Organic wijnbouw is een ander snel groeiend fenomeen, waar Erik Dumon vollop gebruik van maakt. Maak hier kennis met één van de voorlopers in de nieuwe stijl van Provencewijn.

Op het prachtige natuurdomein heeft  Eric Dumon een fantastische luxe villa gebouwd die voor vakanties te huur is. Voor een aantal van jullie welbekend van de wijnreizen die we daar georganiseerd hebben.

Hier vindt je een videoverslag van onze wijnreis in 2021

Provence
Provence
Zuid Frankrijk