Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Provence wijnen en Clairette de Die

Deze keer besteden we weer aandacht aan de bijzondere Clairette de Die. Weinig alcohol maakt deze frisse mildzoete heerlijkheid tot een echte ‘doordrinker’ waar je volop van kan genieten. Je kunt maar beter een flesje koud hebben liggen op het moment dat de zon doorbreekt.

Daarnaast een selectie van de  mooie wijnen van Château Coccinelles uit de ‘haute Provence’ De Coccinelles Elytres is een wijn waarbij géén sulfiet gebruikt wordt. Een wijnmaker moet van goede huizen komen om dit voor elkaar te krijgen zonder afwijkingen. Dat is bij deze wijn bijzonder goed gelukt.

Deel de pagina met je vrienden en doe je bestellingen vòòr 1 mei 2021
De lopende inschrijvingen halen wij aan het eind van de looptijd naar Nederland.

Inschrijven kan door op het inschrijfformulier, per wijn, aan te geven hoeveel dozen wij voor jou op de pallet mogen plaatsen.

Deze inschrijving loopt tot 1 Mei 2021

Domaine de Magord

Zoon en Vader Vincent bij een aanhanger vol met geoogste druiven

Clairette de Die van Jerôme Vincent is een authentieke wijn uit de Alpen. Het domein is slechts 6 hectare groot en werkt nog precies zo als toen de grootvader van Jerôme in 1912 zijn kelders bouwde.

Langs de rivier de Drôme liggen meerdere wijndomeinen, maar de meesten hiervan zijn gegroepeerde bedrijven die werken als Coôperatieve. Dat is logisch want Clairette de Die heeft nu eenmaal geen grote bekendheid.

Wij zijn er dan ook trots op om met Jerôme te werken en doen nu een tweede inschrijving  voor zijn wijnen.

Clairette de Die - Tradition

De Clairette van Jerôme bestaat voor 100% uit de Muscat druif. Dit in tegenstelling tot de grotere ‘broers’ van Jerôme uit de streek. Zij voegen vaak de Clairette blanche toe in de jaren dat het wat moeilijker is, in de wijngaarden van de Alpen. 

Jerôme houdt zich echter aan de traditie van Vader op Zoon en gebruikt uitsluitend de daartoe bestemde Muscat.  De frisse zuren en de lage alcohol geven een zeer verfrissende wijn…. heerlijk gekoeld op een zomers terras, fantastisch bij oudere harde kazen of lichte patisserie en ongelofelijk fijn bij een paté van eendenlever of dergelijke…..

 • Prijs per fles € 13,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 83,70

  Consumentenprijs

Château Les Coccinelles

Château de Coccinelles ligt in het zuidelijkste puntje van de Rhônevallei. De wijnen vallen onder de Rhôneappellatie. De ligging van de wijngaarden lijkt een beetje op Châteauneuf du Pape, met name de grote bruine kiezels vindt je ook hier in de wijngaard.

Het domein heeft 80 hectare in bezit en plant de grenache, syrah, carignan, merlot en chardonnay aan, met nog een aantal soorten.

Wij spraken de eigenaars in Parijs en proefden de wijnen. We bieden jullie graag twee wijnen aan van het domein. Château de Coccinelles is sinds 1978 “organic” gecertificeerd.

2019 Chardonnay

De Chardonnay groeit hier op kalk- en kleirijke grond en dat is te merken. De wijn is lekker soepel en heeft ook dat “vetje” wat men vaak zo herkenbaar vindt aan een goede Chardonnay. Zelf vind ik de wijn gewoon heel lekker. Er zit een verrassende frisheid in, waardoor het niet weer de zoveelste bedenkelijke Chardonnay is die verpest is door houtgebruik of essences die daarop lijken, gewoon lekker !

 

 • Prijs per fles € 11,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos €71,70

  Consumentenprijs

2018 Côtes du Rhône

 

Grenache en Syrah zijn de basis van deze volbloed Rhônewijn. De wijn is op stainless steel vaten gemaakt en wordt dus niet overschaduwd door houtgebruik. De druiven zijn volledig organic verbouwd en geven een volle en zwoele Rhonewijn die zich graag koel laat drinken.

 

 • Prijs per fles € 13,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 83,70

  Consumentenprijs

2018 Coccinelles Elytres

Hier is de wijn ook gemaakt van de Grenache met wat Syrah en Mourverdre. Bij het bottelen en verwerken van de wijn is 0,000 gram sulfiet gebruikt. Sulfiet wordt vaak gebruikt om de druiven nog even te ‘schonen’ bij het binnen brengen van de druiven en bij het bottelen. Om een wijn zonder sulfiet te maken moet je wel goed op je tellen en hygiene passen. Hier is dat geslaagd, de wijn heeft vele prijzen gewonnen in de non sulfiet wijnrace. Soepel van karakter !

 • Prijs per fles € 16,45

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 98,70

  Consumentenprijs

Inschrijfformulier

Flessenpost

De Nieuwsbrief van de Wijnman

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de Wijnwereld van Arend Jan en schrijf je in.

Je kunt ieder moment weer uitschrijven

Als dank ontvang je de masterclass Chablis als e-book

logo la Source des Vins

Deze website maakt gebruik van 'cookies' om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.