Côtes de Provence en Cassis

Deze keer gaan we wijn inkopen bij wellicht het oudste Franse geregistreerde wijndomein van Frankrijk. Wij waren op bezoek bij Francois Dumon in October 2021 en mochten de zeer bijzondere wijnen van het domein proeven. Het Provencaalse kustplaatsje Cassis is klein e ligt in een Calangue aan de Middellandse zee. Slechts 11 producnten hebben een pkaast om daar bijzondere wijnen te maken aan de kust en wij hebben toegnag tot het oudste domein van de plaats, CLOS D’ABIZZI, ooit gestart dor de voorvederen van Erik Dumon, eigenaar van CHATEAU ANGUEIROUN waarvoor wij tegelijkertijd een inschrijving klaar zetten.

Deel de pagina met je vrienden en doe je bestellingen vòòr 25 Maart 2022
De lopende inschrijvingen halen wij aan het eind van de looptijd naar Nederland.

Inschrijven kan door op het inschrijfformulier, per wijn, aan te geven hoeveel dozen wij voor jou op de pallet mogen plaatsen.

 

Deze inschrijving loopt tot 25 Maart 2022

Domaine de Magord

Clairette de Die

Clairette de Die van Jerôme Vincent is een authentieke wijn uit de Alpen. Het domein is slechts 6 hectare groot en werkt nog precies zo als toen de grootvader van Jerôme in 1912 zijn kelders bouwde.

Langs de rivier de Drôme liggen meerdere wijndomeinen, maar de meesten hiervan zijn gegroepeerde bedrijven die werken als Coôperatieve. Dat is logisch want Clairette de Die heeft nu eenmaal geen grote bekendheid.

Wij zijn er dan ook trots op om met Jerôme te werken en doen nu een inschrijving  voor zijn wijnen.

Clairette de Die - Tradition

De Clairette van Jerôme bestaat voor 100% uit de Muscat druif. Dit in tegenstelling tot de grotere ‘broers’ van Jerôme uit de streek. Zij voegen vaak de Clairette blanche toe in de jaren dat het wat moeilijker is, in de wijngaarden van de Alpen. 

Jerôme houdt zich echter aan de traditie van Vader op Zoon en gebruikt uitsluitend de daartoe bestemde Muscat.  De frisse zuren en de lage alcohol geven een zeer verfrissende wijn…. heerlijk gekoeld op een zomers terras, fantastisch bij oudere harde kazen of lichte patisserie en ongelofelijk fijn bij een paté van eendenlever of dergelijke…..ennnn.. slechts 7,5% Alcohol

 • Prijs per fles € 13,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 83,70

  Consumentenprijs

CLOS D'Albizzi - Cassis

Domaine d’Albizzi stamt uit 1525 en is eigendom van Francois Dumon, de oom van Erik Dumon uit Bormes les Mimosas. Het dorp Cassis ligt aan een steile uitloper van het Massif aldaar en kijkt uit op de Middellandse zee. De ondergrond is kalkrijk en ook een beetje gezouten vanwege de aanwezigheid van de zee. slecht twee vierkante kilometer is de oppervlakte van dit zeer oude wijngebied en slechts 11 producenten hebben een plaats op deze bijzondere plek en Dumon bezit 14 hectare

De witte wijnen worden hier gemaakt van de druivensoorten, Bourboulenc, Sauvignon, Ugni Blanc en Marsanne, soms aangevuld met Rousanne. Het zijn overwegend zeer weelderige en elegante wijnen, met een zeer lage opbrengst en dus veel kracht. Natuurlijk drink je dit bij Bouillabaise!

Clos d'Albizzi - Tradition

Clos d’Albizzi is gemaakt op betonnen vaten en gevinifiëerd voor een deel in een zogeheten vinificatie-Ei. Dit is een relatief nieuw verschijnsel waarbij de  vergisting in een ei-vormige tank plaats vindt. De wijn is elegant en fris  en is zonder houtopvoeding gemaakt. Het is een waar feestje om dit te drinken, maar er is helaas niet veel van ! De druivensoorten zijn : Ugni Blanc, Rousanne, Bourboulenc en Sauvignon

 • Prijs per fles € 17,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 107,70

  Consumentenprijs

Clos D'Albizzi - Cuvée Altaïs

Deze Cuvée Altaïs is een “Cuvée d’Exception”, kortom een wijn  gemaakt van een klein perceel met zeer lage opbrengst. Doordat er enorm veel kracht in deze wijn zit, brengt Francois de wijnen na het maken op houten fusten… waarom, omdat we hier over een grote wijn spreken en die kan een tonnetje hout wel hebben zonder zijn  karakter te verliezen. De druivensoorten zijn  ongeveer gelijk aan die van de Tradition, alleen de verhouding is iets anders. Grote wijn voor likkebaardende ervaringen ! Er worden niet meer dan 1500 flessen per jaar gemaakt.

 • Prijs per fles € 35,00

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 210,00

  Consumentenprijs

Château Angueiroun - Bormes Les Mimosas

Provence Wijndomein

 

Château Angueiroun ligt aan de doorgaande kustweg van Hyères naar Saint Tropez. Een natuurlijke vallei, waar de natuur ongerept is. Erik Dumon nam het domein in 1999 over en transformeerde het vervallen domein in een bloeiend en inspirerend wijndomein.  Niets wordt aan het toeval over gelaten en de natuur vormt de inspiratiebron van Dumon en zijn brigade. De vallei telt 140 hectare, waarvan ongeveer 40 hectare is beplant, meer mag niet….

Het domein staat onder surveillance van de Franse Natuurmonumenten. Het is dan ook geen wonder dat Erik “Organic” wijnen maakt!

2021 Rosé Virginie - Provence

Deze prachtige Provencaalse rosé wordt gemaakt van overwegend Grenache druiven met een beetje Syrah en Cinsault. Voor de pit gebruikt Erik nog wat Tibourèn, een lokale druif. Zoals we dat nu willen is de wijn licht van  kleur en heeft duidelijk invloed van de dichtbij gelegen zee. De mediterrane wind houdt de wijngaarden s’nacht koel en dat is van invloed op deze rosé. GOUDEN MEDAILLE 2021, beste rosé Côtes de Provence !

Fris en verkwikkend, maar zeker geen klokklok rosé, verfijnd en geurig en zeer goed inzetbaar bij lichte zomerse gerechten, doet u mij maar een Magnum.

 • Prijs per fles € 14,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 89,70

  Consumentenprijs

2020 Rosé Prestige - Provence

Deze Prestige Rosé is gemaakt van nagenoeg dezelfde druivenrassen als de Virginie, echter hier komt ook de aromatische Rolle druif nog even mee spelen. Deze druif, in Italië heet hij de Vermentino, voegt nog wat zachtere nuances aan in de wijn.

Het druivensap wat voor deze wijn  wordt gebruikt is de eerste overloop, die door druk van de druivenmassa uit de tanks loopt zonder dat er nog eigenlijk geperst wordt. Verfijning, kracht, mwaaaa gewoon Superrosé

 • Prijs per fles € 19,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 117,00

  Consumentenprijs

2021 Blanc Cuvée iris - provence

Nou dit blijft toch ook een favoriete wijn. Deze aromatische maar droge witte wijn is gemaakt voor 90 % Rolle ( Vermentino ) en 10 % Ugni Blanc. De wijn heeft geen hout gezien of geroken maar kan volledig op eigen kracht door het leven. En dat kan zo prettig zijn bij je Asperges bijvoorbeeld. ZILVEREN MEDAILLE, Côtes de Provence

De wijn is genoemd naar Erik & Virginies jongste dochter, Iris.

 • Prijs per fles € 16,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 101,70

  Consumentenprijs

2020 Rouge Cuvée Mathilde - Provence

Als je deze fles ontkurkt dan stuift de zwoele Provence uit de fles. De wijn is gemaakt van Grenache, Syrah, Carignan en Cabernet. Een fles vol plezier, kracht en fruit, je moet hem dan ook licht gekoeld tot je nemen. Cassis, bramen en meer, een fruitmand vol!

De wijn heeft geen invloed van hout en is gemaakt door de nieuwe keldermeester van het domein die zijn sporen al verdiende in de L’Herault, veel plezier…..

 • Prijs per fles € 16,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 101,70

  Consumentenprijs

2018 Prestige Rouge - Provence

De topwijn van Château Angueiroun heet Prestige. De wijn wordt gemaakt van 80% Syrah en 20% Grenache. Na de volledige vergisting gaat de wijn ter ruste op grote houten fusten om nog even lekker door te rijpen. Deze rode wijn wordt in de streek gezien als één van de topwijnen uit de buurt. GOUDEN MEDAILLE, Côtes de Provence, Cru La Londe

Volle en krachtige wijn, zeker niet geschikt voor bij het ontbijt. De wijn is ook beschikbaar op grote formaten zoals Magnums, Jeroboams en Nebukadnezers, wel even aanvragen!

 • Prijs per fles € 26,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 161,70

  Consumentenprijs

Inschrijfformulier