Provence - Chateau Angueiroun

Deze inschrijving loopt tot 25 Februari 2023

Château Angueiroun - Bormes Les Mimosas

Provence Wijndomein

 

Château Angueiroun ligt aan de doorgaande kustweg van Hyères naar Saint Tropez. Een natuurlijke vallei, waar de natuur ongerept is. Erik Dumon nam het domein in 1999 over en transformeerde het vervallen domein in een bloeiend en inspirerend wijndomein.  Niets wordt aan het toeval over gelaten en de natuur vormt de inspiratiebron van Dumon en zijn brigade. De vallei telt 140 hectare, waarvan ongeveer 40 hectare is beplant, meer mag niet….

Het domein staat onder surveillance van de Franse Natuurmonumenten. Het is dan ook geen wonder dat Erik “Organic” wijnen maakt!

2022 Rosé Virginie - Provence

Deze prachtige Provencaalse rosé wordt gemaakt van overwegend Grenache druiven met een beetje Syrah en Cinsault. Voor de pit gebruikt Erik nog wat Tibourèn, een lokale druif. Zoals we dat nu willen is de wijn licht van  kleur en heeft duidelijk invloed van de dichtbij gelegen zee. De mediterrane wind houdt de wijngaarden s’nacht koel en dat is van invloed op deze rosé.

Fris en verkwikkend, maar zeker geen klokklok rosé, verfijnd en geurig en zeer goed inzetbaar bij lichte zomerse gerechten, doet u mij maar een Magnum.

 • Prijs per fles € 15,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 95,70

  Consumentenprijs

2022 Rosé Prestige - Provence

PRIMEUR
De nieuwe Rosé Prestige van Erik Dumon heeft niet alleen een nieuw jasje, maar is ook hier en daar wat aangepast in druivensamenstelling. 75% Grenache, 15 % Cinsault en 10% Rolle maken deze Rosé tot een zeer bijzondere wijn. De wijn gedraagt zich prima bij allerlei vissoorten en natuurlijk de Bouillabaise. Gegrilde sardines maar ook een kippetje uit de oven en wat harde kazen zijn bijzonder op zijn plaats……

 • Prijs per fles € 20,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 123,00

  Consumentenprijs

2022 Blanc Réserve - Provence

Nou dit blijft toch een favoriete wijn. Deze aromatische maar droge witte wijn is gemaakt voor 90 % Rolle ( Vermentino ) en 10 % Ugni Blanc. De wijn heeft geen hout gezien of geroken maar kan volledig op eigen kracht door het leven. En dat kan zo prettig zijn bij je Asperges bijvoorbeeld.  Ieder jaar valt de wijn in de prijzen en behaalde onlangs een zilveren medaille in Parijs!

 

 • Prijs per fles € 16,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 101,70

  Consumentenprijs

2021 Rouge Réserve - Provence

Als je deze fles ontkurkt dan stuift de zwoele Provence uit de fles. De wijn is gemaakt van Grenache, Syrah, Carignan en Cabernet. Een fles vol plezier, kracht en fruit, je moet hem dan ook licht gekoeld tot je nemen. Cassis, bramen en meer, een fruitmand vol!

De wijn heeft geen invloed van hout en is gemaakt door de nieuwe keldermeester van het domein die zijn sporen al verdiende in de L’Herault, veel plezier…..

 • Prijs per fles € 16,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 101,70

  Consumentenprijs

2020 Prestige Rouge - Provence

De topwijn van Château Angueiroun heet Prestige. De wijn wordt gemaakt van 80% Syrah en 20% Grenache. Na de volledige vergisting gaat de wijn ter ruste op grote houten fusten om nog even lekker door te rijpen. Deze rode wijn wordt in de streek gezien als één van de topwijnen uit de buurt. GOUDEN MEDAILLE, Côtes de Provence, Cru La Londe

Volle en krachtige wijn, zeker niet geschikt voor bij het ontbijt. De wijn is ook beschikbaar op grote formaten zoals Magnums, Jeroboams en Nebukadnezers, wel even aanvragen!

 • Prijs per fles € 28,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 173,70

  Consumentenprijs

Inschrijfformulier