Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Juni - Rosé Maand

Deze inschrijving loopt tot 5 Juni

2022 Rosé Virginie - Provence

Deze prachtige Provencaalse rosé wordt gemaakt van overwegend Grenache druiven met een beetje Syrah en Cinsault. Voor de pit gebruikt Erik nog wat Tibourèn, een lokale druif. Zoals we dat nu willen is de wijn licht van  kleur en heeft duidelijk invloed van de dichtbij gelegen zee. De mediterrane wind houdt de wijngaarden s’nacht koel en dat is van invloed op deze rosé.

Fris en verkwikkend, maar zeker geen klokklok rosé, verfijnd en geurig en zeer goed inzetbaar bij lichte zomerse gerechten, doet u mij maar een Magnum.

 • Prijs per fles € 15,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 95,70

  Consumentenprijs

2022 Rosé Prestige - Provence

PRIMEUR
De nieuwe Rosé Prestige van Erik Dumon heeft niet alleen een nieuw jasje, maar is ook hier en daar wat aangepast in druivensamenstelling. 75% Grenache, 15 % Cinsault en 10% Rolle maken deze Rosé tot een zeer bijzondere wijn. De wijn gedraagt zich prima bij allerlei vissoorten en natuurlijk de Bouillabaise. Gegrilde sardines maar ook een kippetje uit de oven en wat harde kazen zijn bijzonder op zijn plaats……

 • Prijs per fles € 20,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 123,00

  Consumentenprijs

2021 Rosé de Provence - Bandol

Mourvèrdre dat is het geheim van Bandol. De kleine kustplaats ten westen van Saint Tropez heeft slechts 1500 hectare aan wijnbouwgrond en daarin speelt de wijndruif Mourvèrdre de hoofdrol. Bij de rode variant geeft de druif stevige en vlezige wijnen. Voor de “Rosé de Bandol”  is de druif zeer geschikt. Veel kracht gaat gepaard met elegantie en houdbaarheid. Het is geen uitzondering dat je een goed Bandol rosé heel goed kan drinken als deze 2-4 jaar oud is. Guilhem Tournier is hier de wijnmaker die organic werken in de wijngaard centraal heeft staan.

 • Prijs per fles € 21,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 131,70

  Consumentenprijs

Barth - Pinot Noir Mousseux

Als je deze fles ontkurkt dan stuift de Pinot Noir je tegemoet. De ragfijne mousse ontstaat door vergisting op de fles, net zoals dat gebeurt in de Champagne. De wijnen blijven minimaal twee jaar rijpen op de fles. Je drinkt eigenlijk een volbloed Champagne maar dan uit Duitsland. Het is niet voor niets dat wij al jaren deze wijn met veel enthousiasme presenteren in ons land. Het blijft vooralsnog de enige vreemdganger in ons Franse assortiment. De wijn is droog en prachtig fris met vleugjes fruit van aardbei en framboos in de neus.

 • Prijs per fles € 24,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 147,00

  Consumentenprijs

Inschrijfformulier