Alain Cailbourdin komt eind 70 er jaren als student in Parijs regelmatig naar het wijndistrict rond het dorpje Pouilly sur Loire. In de oogstperiode verdient hij wat geld voor zijn studie in Parijs, maar al snel ontwikkeld hij een grote liefde voor de streek en haar wijnen. In 1979/1980 krijgt hij de kans om enkele ares van zijn toenmalige werkgever te pachten, die zelf geen erfopvolging heeft in het wijnbedrijf. Alain neemt de uitdaging op en samen met zijn toenmalige vriendin, nu vrouw, Carmen start hij zij eigen wijnbedrijf.
In het geheel niet gehinderd door oude gewoontes of meekijkende familieleden, ontwikkeld hij zich al snel tot één van de vooruitstrevende wijnmakers uit de streek. Er wordt meer dan gemiddeld op de natuur gelet en eigenlijk is hij samen met Didier Dagenau één van de grondleggers geworden van “organic” werken op het land.
In 1989 start de samenwerking met Alain en er ontstaat door de jaren een hechte band en vriendschap. Verjaardagen worden gevierd, oogsten worden gedaan en bezoeken aan ons land volgen regelmatig. Zoon Loïc is nu de tweede generatie die de scepter langzaam maar zeker overneemt.