Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Radio en Televisie Uitzending op 17 December

Op zondag 17 december tussen 17.00 en 19.00 komt NH-radio met een geheel nieuw programma……..
Arend Jan van den Broek en Anton van de Koppel presenteren dan het muziekprogramma “ Je maakt het in de MEDIASTAD”.

“In dit programma moet het vooral gezellig zijn. We spreken met diverse aanwezige artiesten en gasten uit de mediawereld, kunst en cultuur. In het theater is iedereen van harte welkom want we streven naar een actief contact tussen gasten en publiek. De aanwezige musici zullen tijdens de show ‘live’ optreden” aldus radiomaker en Wijnman Arend Jan van den Broek.

Deze eerste “Pilot” uitzending wordt overigens opgedragen aan de Hilversumse muzikant Bert Beenen, die in 2017 overleed. Hij was, naar onze bescheiden mening, iemand die de sfeer van het oude Hilversum als geen ander kon treffen. In “Hilversum bij Nacht”, wellicht de enige popsong ooit over Hilversum geschreven, naast Hilversum 3 van Herman van Veen,  beschrijft en bezingt hij op treffende wijze hoe het ooit was !

Arend Jan presenteert samen met Lars van Loon en Yvon Verburg het wekelijkse radioprogramma “Gooische Business” en neemt deze nieuwe uitdaging graag aan. Overigens blijft De Wijnman betrokken bij “Gooise Business” en Lars en Yvon zullen met de technici ook betrokken zijn bij “Mediastad”.

“Verandering van spijs doet eten” zij mijn moeder altijd en muziek heeft mij altijd enorm beziggehouden”. “Na vele jaren kwam ik via “Gooise Business” Anton van de Koppel weer tegen die net Theater en Studio de Vioolkist nieuw leven had ingeblazen”  Op zoek naar nieuwe impulsen in dit iconische Radiogebouw aan de ’s Gravelandseweg in Hilversum, kwamen we op het ideeën om een muziekprogramma te gaan maken voor aanstormend nieuw talent. Een programma om juist deze mensen van eigen bodem een mooi podium te bieden. We hebben het dan niet alleen over muziek, maar ook over theater, cabaret, kunst en cultuur”.

Producent en presentator Anton van de Koppel:  
         ”Het was eigenlijk direct een goed idee. NH Gooi Radio biedt een mooi platform voor deze talenten. Dus we gaan het gewoon doen. De Vioolkist is natuurlijk een prachtige plek waar men tijdens de uitzending zo kan binnenlopen en onder het genot van een drankje kan genieten van een levendige zondagmiddag..”

Van de Koppel is al decennia lang TV en film producent en heeft tussen 1996 en 2003 zijn eigen zeilsport en avonturen programma gepresenteerd op SBS6.
         “ Ik dacht dat ik er inmiddels te oud voor was maar voor radio ben je nooit te oud en muziek is een internationale taal die me enorm aanspreekt. Als producent maken wij nog steeds veel clips voor allerlei talenten en wat is er mooier dan deze mensen die eigenlijk altijd vrienden worden ook in een radioprogramma te bevragen over hun drijfveer en hun kijk op hun eigen muziek.”

De titel “ Je maakt het in de Mediastad” is gekozen omdat de Mediastad ooit op deze plek ontstond en ook nu nog steeds een belangrijke plek in de cultuur inneemt. Immers ooit begon op deze plek de Bonte Dinsdagavondtrein waar wekelijks vele duizenden mensen per trein naar toekwamen. Zo gek zal het nu niet worden maar live muziek op de Radio dat hoort bij Hilversum en bij de Vioolkist.

Zondag 17 December, zaal geopend vanaf 1600 uur…….