Arend Jan de Wijnman:

Ik woon vanaf 2004 in het centrum van Laren middenin Het Gooi. In 2004 kwamen wij, mijn partner Annemie en ik, naar Laren en kochten ons huis. Twee zoons maken deel uit van ons leven en die zijn grotendeels opgegroeid in Laren. Kantoor heb ik aan huis, dat is comfortabel en makkelijk. "La Source des Vins", mijn import en wijnhuis is gevestigd in Eemnes, net aan de overkant van de A 27, het dorp waar ik in een vorig leven successen oogstte met Restaurant "Het Oude Raadhuys", waar ik bijna 11 jaar ondernemer en eigenaar was.

 

Wijn is als een rode draad aanwezig in mijn leven. Als negentien jarige werkte en woonde ik al in Frankrijk, waar het wijnvirus mij te pakken kreeg. Het is tegelijkertijd de reden dat Frankrijk voor mij altijd de bakermat van mijn wijnbeleving is gebleven.

 

Media en muziek zijn twee andere hobby's die ik graag combineer met mijn wijnleven. Zo zijn er filmpjes over mijn ervaringen als importeur en is er een vaste rol als Host en programmamaker bij Radio NH Gooi "in Business".

Het leven is te kort om slechte wijn te drinken !


Levende wijn

Wijn is een levend product.  Wij selecteren Franse wijnen die leven. Wijnen van onafhankelijke en zelfstandige wijnboeren, die werken met respect en aandacht voor de natuur. Deze natuurlijke wijnen reflecteren het werk, de liefde en de aandacht van de producent en hun herkomst.  Frankrijk is ons thuisland. Jarenlang woonde en werkte ik in het zuiden van het land en bouwde daar mijn contacten op. Tegenwoordig zijn er vriendschappen en relaties door het hele land en is ons wijn-netwerk groot geworden.

 

Rekenen

Rekenen kunnen we allemaal, denk dan even aan het volgende: Hoeveel wijn moet een wijnboer maken om een supermarkt- of slijtersketen te bevoorraden in ons land ? Denk dan ook nog even aan de buurlanden zoals België, Duitsland, Luxemburg en Groot Brittannië?. Dan weet u het antwoord, Massaproductie voor onder de vijf euro per fles. Het is net zo matig van kwaliteit, als de genetisch gemanipuleerde voedingsindustrie die het aanbod van de supermarkt bepaald. Ophouden daarmee, drink met mate, maar wel met kwaliteit !

 

Inkoop Platform

Onze wijnen worden rechtstreeks betrokken van onafhankelijke en authentieke wijnmakers. Zij werken volgens de tradities in de streek, planten de juiste druivensoorten aan en werken schoon.  Winesourcing is ons Wijn Inkoop Platform, waarmee wij gezamenlijk met u als wijnliefhebber, de beste Franse wijnen inkopen. Deze wijnen worden door middels een Crowd Funding aangeboden via onze website aan onze partners/leden. Winesourcing stelt u als liefhebber in staat om, vrijblijvend, de juiste wijnen in te kopen tegen een correcte prijs.

 

Er zijn geen tussenhandelaren, agenturen of promotieburo's. Wij werken direct met de wijnmaker. Ga naar Winesourcing voor meer details en schrijf u in via onze contactpagina, met de mededeling, "Graag word ik lid van Winesourcing". Het lidmaatschap kost € 60,50 per jaar incl. 21% BTW. NB: De wijnen zijn uiteraard ook te koop voor niet leden tegen de daarvoor geldende prijzen zoals vermeld op onze site.