Domaine Durieu - Chateauneuf du Pape

Rhône Wijndomein Domaine Durieu

werd eind vorige eeuw voortgezet door de twee broers Vincent en Francois Durieu. Het wijndomein kent een lange historie waarin het bedrijf altijd in familiehanden is geweest. De eerste activiteiten in de wijnbouw stammen al uit de zestiende eeuw. De afgelopen generaties werd de oogst meestal in zijn geheel verkocht aan de Coôperatie van het dorp, maar de twee broers brachten daar verandering in. De schouders eronder, streng snoeien en een eigen bottelingslijn werd aangeschaft. De resultaten lieten niet lang op zich wachten, Guide Hachette pikte het duo op en gaf het stel lovende kritieken evenals de Amerikaanse wijngoeroe Robert Parker, voor wat dat allemaal waard is. Nee de collegae in het dorp werden ook een beetje ongerust en terecht want het domein heeft naam gemaakt en produceert verfijnde en klassieke Rhônewijnen.


De Wijnen

 

2017 Plan de Dieu - Domaine Durieu

 

De broertjes Durieu smijten graag met Carignan in de wijn, hier zelfs met 50%. Dat geeft de wijn "ballen" volgens de broers en ik ben het daar mee eens. Niet van die laffe Côtes du Rhône , waarbij je de zon ziet ondergaan ofzo......maar een stevige en stoere wijn die bij een carnivoor op tafel het beste tot zijn recht komt. Verder natuurlijk Grenache en Syrah en nog wat Cinsault, nou begin daar maar eens aan !

 

€13,95/fles - € 83,70/6 flessen -  Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

2015 Châteauneuf du Pape Tradition

 

De "Grand Seigneur" van de zuidelijke Rhône is hier in handen van de twee broers. 80% grenache, zoals dat hoort en dan aangevuld met een beetje Syrah, een beetje Mourvèrdre, wat Cinsault en ja u leest het goed ...de Counoise. Er komt in deze Paus geen enkele houtspaander binnen, alles is gemaakt op de rijpheid van de druiven in de wijngaard van de mannen. Ooohh, wat is dit lekker, vol en sappig met de kruidigheid van d streek, het enige wat nog ontbreekt is een "Juicy Steak"

 

€24,50/fles - € 147,00/6 flessen -  Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

2015 Châteauneuf du Pape - "Lucienne Avril"

 

Deze speciale cuvée is vernoemd naar grootmoeder Lucienne, die een belangrijke rol speelde in het jonge leven van de snuiters.  De wijn is echt 'old school'Chateauneuf du Pape en is gemaakt van 100% Grenache. Daarbij is de wijn opgevoed op grote houten voeders, dat geef de wijn wat ruggesteun,maar laat het hout zeker niet domineren. Zeer beperkt verkrijgbaar maar wel een beetje bij ons.

 

€ 32,50/fles - € 195,00/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

2017 Châteauneuf du Pape Blanc

 

Unieke witte wij uit Châteauneuf. De witte versie van de klassieker is moeilijk verkrijgbaar. De gebruikte druiven zijn 80 % Rousanne, 15% Grenache Blanc en 5% Clairette. Er is lsechts 0,8 hectare beplant om deze prachtige wijn te maken, hij is dus zeldzaam. De druiven worden handmatigebgeselcteerd en geoogst waarna een lichte en gkoelde persing volgt. Wat je dan in het glas krijgt is een ragfijne en elegante wijn, fris en veel fruit e met het ouderen van de wij  ontstaat een zeer complexe wijn.

 

€ 36,50/fles - € 219,0000/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752