Château Angueiroun - Côtes de Provence

Grand Cru La Londe - Bormes Les Mimosas


 

Het is Eric Dumon die in 1999 de mogelijkheden ziet van het verwaarloosde domein langs de Provencaalse kust, nabij Le Lavandou en Bormes les Mimosas. Het domein staat al jaren te koop en niemand is geïnteresseerd in de prachtige vallei waarin het 140 hectare tellende wijngoed ligt. Dit is voornamelijk te danken aan de bemoeienis van de overheid, het domein staat namelijk onder toeziend oog van de Franse Natuurmomenten, welk verbiedt dat de aangeplante 37 hectares worden uitgebreid met nieuwe aanplant. Natuurlijk is dat geen "Groeimodel" om zo maar te zeggen, maar Dumon ziet dat anders...... Hij weet met succes de overheidssubsidies te bemachtigen om het domein volledig op de schop te nemen. Hij herstelt de eeuwenoude Romeinse waterwegen op het domein en herplant het volledige domein met verse en nieuwe stokken. De "Magie" van Angueiroun is geboren. Daar waar iedereen in de streek alleen maar bezig is met meer, is Eric alleen maar bezig met het microklimaat van het domein en het behoud van natuur en wildstand. Natuurlijk krijgt hij gelijk en nu behoort hij tot de top van de streek. De Wijnman was ooit de eerste die het domein ontdekte en begon de eerste export van Dumon en zijn brigade. Een vriendschap voor het leven...


De Wijnen


 

 

Côtes de Provence Reserve Rosé - Cuvée Virginie

 

Deze fantastische rosé wordt gemaakt van 75% Grenache, 20% Cinsault en 5% Tibourèn, een lokale druif die deze wijn meer pit geeft. De bleke kleur ontstaat door een zeer korte inweking en vergisting met de gekleurde schillen van de grenache. De ligging vlak aan zee en het vakmanschap van Dumon en zijn mensen doen de rest. Ongetwijfeld één van de mooiste en meest elegante rosé's van de hele zuidkust, genoemd naar zijn  inspiratiebron en geliefde Virginie.

 

 

€ 13,95/fles - € 83,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn*: 06 51611752

 

 

 

Côtes de Provence Reserve Blanc - Cuvée Iris

 

Eric kiest in deze wijn voor de druivensoort "Rolle". Rolle is het synoniem voor de "Vermentino"in Italië. De druif wordt veel rond de Mediterranné aangeplant en is klein met een stevige ietwat dikke schil. Dat is meteen de redding in dit warme klimaat, want door deze dikke schil blijven er voldoende zuren en aroma's in de wijn. Deze Cuvée Iris is genoemd naar de jongste telg uit de familie en geeft naast de frisheid ook nog prachtige aroma's van tropisch fruit. Een genot bij smaakvolle gerechten, schaal en schelpdieren en helemaal bij de Bouillabaise uit de strek

 

€ 14,95/fles - € 89,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn*: 06 51611752


 

 

 

Côtes de Provence Reserve Rouge - Cuvée Mathilde

 

Als je deze fles opent, komen de geuren van de Provence binnen. Nee niet de geuren van overvolle stranden met verwoed smerende touristen, die niet willen verbranden, maar de geuren van de Garriques in het binnenland. Wilde tijm, rozemarijn en een vleugje lavendel.... alles zit in deze heerlijke soepele rode wijn. Cuvé Mathilde is zuiver en zonder houtopvoeding gemaakt, het is een wijn die jong en ietwat gekoeld gedronken moet worden.

Druivensoorten:

60 % Syrah, 20 % Carignan, 10 % Mourvèdre, 10% Cabernet Sauvignon.


 

 

Côtes de Provence Blanc - Cuvée Prestige

 

In deze grote wijn speelt de "Rolle" druif de hoofdrol. 98% van de wij is van deze druif gemaakt er blijft 2% over voor de Ugni Blanc, die wat extra pit geeft aan de wijn. De fementatie vindt plaats in barriques van nieuw ( 20% ) en gebruikte houten vaten, waarna de wijn nog 11 maanden op fust blijft om ongefilterd te rijpen. Sommigen noemen dit dan ook wel de Meursault van de zuidkust !

 

€ 24,95/fles - € 149,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn*: 06 51611752