Château Angueiroun-Bormes les Mimosas

Provence wijndomein - Château L'Angueiroun

Eric Dumon koopt in 1999 een verwaarloosd Provençaals wijndomein nabij Bormes les Mimosas aan de Côte d'Azur. Michel Marinello, wijnmaker, (RIP 2015) wordt naar het domein gehaald en stelt orde op zaken. Samen met zijn vrouw Marie-Anne en visionair Dumon bouwt hij aan een nieuwe equipe en zo start dit succesverhaal met wijn uit de Provence.

 

Vrijwel alle wijngaarden zijn opnieuw beplant met onder ander Cabernet Sauvignon, Grenache, Cinsault, Mourvèrdre, Rolle en meer. Er wordt gelet op rendement, groeiwijze maar bovenal worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Het domein heeft de ultieme ligging en combinatie van terroir en natuur. De Prestige Rouge van Éric wordt beschouwd als één van de beste rode wijnen van de zuidkust.

 

Het domein is uitgegroeid tot een ware niche in de streek. Liefhebbers en wijnvrienden spreken dan ook liefdevol over 'De magie van l'Angueiroun'. Sinds enige jaren is de eerste van de twee Oeunotourisme villa's af en kan men in alle luxe een vakantie doorbrengen op dit domein wat voor het grootste gedeelte bestaat uit natuurgebied.

 De Wijnen

Château Angueiroun - Rosé Cuvée Virginie

 

De heerlijke bleke rosé van dit domein wordt gemaakt van voornamelijk grenache druiven. Een klein beetje mourvèrde en het plaatselijke druifje Tibourèn geven deze wijn de pit die hij nodig heeft. Wat een feest om een volle rosé te serveren die bij een geroosterd visje, een vissoep, een salade en nog veel meer, zijn onweerstaanbare werk doet. Drink hem niet alleen in de zomer, maar op elk moment dat je behoefte hebt aan de zon in je glas.

 

€ 13,95/fles - € 83,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

Château Angueiroun - Blanc Cuvée Iris

 

De druif "Rolle" ofwel Vermentino is alles bepalend in deze aromatische maar droge witte wijn. De druif wordt altijd aangeplant langs de mediterrane kust omdat ze klein is èn een dikke huid heeft. Dit zorgt voor een natuurlijk frisheid in de wijn, want met de dikke huid kan ze goed tegen de Provencaalse hitte. Frisheid blijft dan overeind en de aroma's vieren feest, helemaal in de handen van Éric Dumon en zijn brigade.

 

€ 13,95/fles- € 83,70/ 6flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

Château Angueiroun - Rouge Cuvée Mathilde

 

Hier is de Syrahde koning in deze wijn. Aangevuld met een beetje Carignan, heb je hier een wijn in het glas die je meteen midden in de Provence zet. Aroma's van wilde tijm, rozemarijn en garriques maakt je hongerig. Lam, vlees van de koe en wat wild kunnen allemaal tot hun recht komen bij deze wijn.

 

€ 13,95/fles- € 83,70/ 6flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

 

Château Angueiroun - Rouge La Londe Cuvée Prestige

 

Volgens velen één der beste rode wijnen van de Franse zuidkust, robuust en stevig en gemaakt met veel zorg. De Syrah en de Grenache zorgen voor de harmonie in het glas. 15% Mourvèrdre geeft de wijn de pit uit Bandol, 9 maanden houtopvoeding doet de rest. Wat een wijn, bewaren kan ook maar daar heb ik het moeilijk mee !

 

€ 24,95/fles- € 147,70/ 6flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752