Goedwinemakers - Süd Steiermark

Goedwinemakers

Ton Goedmakers en Uli Kaltenbrôck zijn de initiatiefnemers van dit kleine, maar o zo fijne Wijndomein in Sernau Sûd Steiermark. Jarenlange vriendschap met Uli en de vele bezoeken aan Oostenrijk deden ondernemer Ton Goedmakers besluiten om zijn wens in vervulling te laten gaan en een wijngoed aan te kopen. Uli deed het onderzoek en kwam uiteindelijk met dit kleine domein van slechts 6 hectares.  In een aantal jaren werd het domein volledig omgebouwd en klaar gemaakt  voor de productie van 100% organische wijnen. Specialisten  werden gevraagd en de wijnbouw Hogeschool van Wenen werd  ingeschakeld om de droom te verwezenlijken. Nu na een aantal jaren behoort Goedwinemakers tot één van de spraakmakende wijndomeinen uit deze hoek van Oostenrijk. De wijnen zijn stuk voor stuk volledig organic gemaakt en ook de wijnmakerij wekt zijn energie op uit groen bronnen.

De Wijnman gaat vreemd,

Is wat velen van onze afnemers natuurlijk opmerkten toen ik met de eerste enthousiaste verhalen terug kwam naar Nederland. Een eerste en een tweede presentatie volgden en nu een jaar later zijn er een paar specifieke Goedmakers Wijnen aan ons assortiment toegvoegd. HIER kunt een korte wijnvlog bekijken over de avonturen aldaar !

De Wijnen

 

2017 Gelber Muskateller Organic

 

Deze prachtige druif wordt hier in Steiermark als droge witte wijn afgeleverd op de fles. In tegenstelling tot de meeste Muscats die wij kennen leent deze druif zich zeer goed om as droge wette wijn te drinken. De fruitige muscat aroma's lossen dan mooi op in de wijn, zodat een soepelen en makkelijk drinkbare wijn ontstaat. Probeer dit maar eens bij uw asperges.

 

€ 15,00/fles - per doos van 6 flessen € 90,00 Bel de wijnlijn 0651611752

 


 

 

Morillon Weiss Organic

 

De Morillon is de chardonnay van Oostenrijk. Bij Goedwinemakers wordt de chardonnay gemaakt op kleine houten fusten en de wijn wordt in het fust gemaakt op basis van spontane vergisting. Dus ook de gist komt uit de natuur en wordt niet later toegevoegd. Een heerlijke soepele chardonnay ontstaat zo en de wijn kan worden gezien als een Bourgogne uit Oostenrijk.

 

€ 28/fles - per doos van 6 flessen € 168,00 Bel de wijnlijn 0651611752

 


 

2013 Blaue Zweigelt

 

Deze originele rode wijndruif brengt een forse en stevige wijn voort, die wel eens vergeleken wordt met de Noord Italiaanse wijnen. Een stevige en ronde structuur en een ondertoon van wat houtlagering. Ook deze wijn wordt gemaakt in de kelders van Goedwinemakers, er worden geen gisten ingekocht, maar de natuurlijke gisten uit de omgeving gebruikt. Een sappige wijn met veel kracht !

 

€ 22,00/fles, per 6 flessen € 132,00 Bel de wijnlijn 0651611752