Domaine Cailbourdin - Pouilly sur Loire

Alain Cailbourdin kwam eind 70 er jaren als student in Parijs regelmatig naar het wijndistrict rond het dorpje Pouilly sur Loire. In de oogstperiode verdiende hij wat geld voor zijn studie in Parijs, maar al snel ontwikkelde hij een grote liefde voor de sreek en haar wijnen. In 1979/1980 krijgt hij de kans om enkele ares van zijn  toenmalige werkgever te pachten, die zelf geen erfopvolging had in het wijnbedrijf. Alain neemt de uitdaging op en samen met zijn toenmalige vriendin, nu vrouw, Carmen start hij zij eigen wijnbedrijf. In het geheel niet gehinderd door oude gewoontes of meekijkende familieleden, ontwikkeld hij zich al snel tot één van de vooruitstrevende wijnmakers uit de streek. Er wordt meer dan gemiddeld op de natuur gelet en eigenlijk is hij samen met Didier Dagenau één van de grondleggers geworden van "organic" werken op het land. In 1989 start de samenwerking met Alain en ontstaat er door de jaren een hechte band en vriendschap. Verjaardagen worden gevierd, oogsten worden gedaan en bezoeken aan ons land volgen regelmatig. Zoon Loïc is nu de tweede generatie die de scepter langzaam overneemt.

 

2018 Pouilly Fumé - Cuvée Gastronomique

 

Deze wijn werd samen gesteld met 5 restaurateurs en sommeliers uit Nederland. De wijn werd ter plekke gemaakt van drie verschillende terroirs uit de streek.  Druiven van de mooiste percelen en oude stokken en 10% Vieilles Vignes op hout opgevoed. Deelnemende restaurants: De Monnikendam - Amersfoort. Het Kalkoentje - Rhenen, De Lage Vuursche - De Lage Vuursche, Spui76 - Bunschoten, Plein 22 - Houten. Kijk via deze link naar "the making off"

 

Leden WS : € 17,50/fles - € 105,00/6

niet leden : € 21,00/fles - € 126,00/6


 

2016 Pouilly Fumé - Triptique

 

Sauvignon gemaakt op hout....dat hielden de puristen in de wijnwereld niet voor mogelijk dertig jaar geleden. Totdat......Alain Cailbourdin en zijn vriend Didier Dagenau in de negentiger jaren van de vorige eeuw wat experimenten lieten proeven aan de op voorhand kritische professionals. Het pleit werd beslecht in het voordeel van deze , toen nog, jonge wijn pioniers. Dagenau heeft de grote triomf nog net kunnen meemaken voordat hij verongelukte in een gemotoriseerde vlieger, Alain heeft zijn kunsten overgedragen aan zoon Loïc, die evenals de zoon van Dagenau, het levenswerk voortzet. Zeer indrukwekkende wijn.

 

flesprijs: € 29,50 - verkrijgbaar per doos/6 € 177,00