Nieuw jaar, nieuwe intekening.

Château de Coccinelles

Chardonnay druif

Inschrijving

Deze inschrijving loopt tot 1 Februari 2021

Chardonnay - Coccinelles

Deze Chardonnay heeft een zuidelijk karakter. De wijn is soepel en zacht en heeft geen houtopvoeding. Er zit van dat heerlijke fruit in de wijn, met een beetje voorstellingsvermogen vindt je sporen van gedroogde Abrikoos en Lychees.

De wijn is organic gecertificeerd, dat is het AB label naast de wijn, dat zegt overigens meestal niet zoveel over de smaak, maar wel over het bewerken van de wijngaard, daarbij worden alleen maar natuurlijke mesten gebruikt. Waar gaat het om….. het is (h)eerlijke Chardonnay

 • Prijs per fles € 12,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 77,70

  Consumentenprijs

Côtes du Rhône bl. - Coccinelles

Witte Côtes du Rhône blijft een eigenzinnig glas wijn. De combinatie van grenache druiven met rousanne/marsanne geeft een zachte wijn die je mond en smaakpapillen echt strelen zullen we maar zeggen. Het fruit is lekker aanwezig en de druiven geven in de wijn een soort van vettige ondertoon, waardoor je een heel mooi mondgevoel hebt bij het drinken van deze wijn. Tsja als je hem niet drinkt heb je dat mondgevoel nu eenmaal niet….. Proberen dus maar!

 

 • Prijs per fles € 13,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 83,70

  Consumentenprijs

Côtes du Rhône r. - Coccinelles

Côtes du Rhône is een wijn die ik eigenlijk altijd aanbeveel. De wijnen komen uit een heerlijke warme en fijne streek en eigenlijk heb je nooit een miskoop, zelfs niet in de aanwezige buurtsuper of landelijke grootgrutter. Je hebt echter ook van die Rhônewijnen waar je heel hard voor gaat lopen om ze weer terug te vinden, dit is er zo eentje, gemaakt van super rijpe Grenache en Syrah, lekker langzaam vergist op betonnen kuipen en dan steeds maar weer de jus overhalen in de tanks zodat er een geweldige concentratie ontstaat. Punt uit….. Openen maar! Het oogstjaar is 2019!

 • Prijs per fles € 13,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 83,70

  Consumentenprijs

Côtes du Rhône Elytres - Cocc.

Ooit wel eens ongefilterde en ongezwavelde wijn gedronken? Dan is dit je kans ! Vrijwel altijd dient de druivenoogst behandelt te worden met SO2, zwaveldioxide. Dit goedje zorgt ervoor dat eventueel aanwezig ongdierte en bacteriëen het loodje leggen voordat de wijn wordt gemaakt. Het zorgt ook voor wat houdbaarheid, maar in dit geval is dat hele proces weg gelaten en drink je hier een ECHT andere wijn. Het fruit is wat meer geconfijt en de wijn is minder lang houdbaar, maar heel bijzonder, koel drinken maakt het nog fijner….. Wijn voor GROTE SLOKKEN!

 • Prijs per fles € 16,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 101,70

  Consumentenprijs

Château des Coccinelles - Domazan

Coccinelles

Château des Coccinelles stamt uit 1928, opgericht door Gabriel Fabre. Het domein ligt eigenlijk op de grens van het Rhônegebied en de wijngebieden van de Provence. De gebruikte druivenrassen wijzen direct naar de Rhône als wijngebied, maar de ligging is eigenlijk al zeer Provencaals, met name door het klimaat.

Het is bijna een jaar geleden dat wij het domein bezochten en eigenlijk meteen al een fijn gevoel hadden bij deze mensen en hun wijnen, kijk hier maar even naar onze ervaringen.

Organic Wijnbouw ontstond hier al in 1978 en daarmee is het domein een voorloper in de huidige “Hausse” van de biowijnen. We spreken hier  van een oerdegelijke aanpak om de wijngaarden niet te verpesten met spullen die daar niet thuis horen. De rendementen zijn laag, want waar Côtes du Rhône wijnen toch vaak een opbrengst hebben van rond de 55 – 60 hectoliter per hectare laten Jean Baptiste Magnin en Paul Henri Fabre de opbrengsten niet uitkomen boven de 40 hectoliter/ha en vaak zelfs minder………daar houden wij van.

Inschrijfformulier