Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Meursault

Domaine Jean Michel Gaunoux

De wijnen van domaine Jean Michel Gaunoux

fles Bourgogne Meursault van Jean Michel Gaunoux

Meursault Villages

Chardonnay wordt hier met de hand geplukt en de vergisting vindt plaats na de persing op RVS tanks en gedeeltelijk op houten fusten 15%-20%. Na deze ‘fermentation alcoholique’ blijven de wijnen rusten op hun “lie”, het natuurlijke bezinksel uit de geperste druiven.

Na ongeveer 12 – 14 maanden wordt de wijn geklaard en geassembleerd, samen gesteld uit de diverse houten fusten. Na een periode van rust wordt de Meursault gebotteld. Bij Gaunoux kun je dus alleen maar Meursault kopen van minimaal twee oogsten oud. Hazelnoot met wat vettige ondertoon, veel mineraliteit, dat zijn de eerste kenmerken van de wijnen.

Prijs op aanvraag. Bel de wijnlijn: 06-516 11 752
De wijnen van Gaunoux zijn verkrijgbaar op reservering

Fles Bourgogne Meursault 'les Perrières' van Jean Michel Gaunoux

Meursault "Le Perrières"

De 1er Cru wijngaard van “Les Perrières” ligt op het hogere gedeelte van de Côtes, iets ten zuiden van Meursault. De buurman is “Le Montrachet” en het microklimaat is dan ook nagenoeg gelijk.

De Chardonnay geeft hier zeer lage rendementen met zeer hoge kwaliteit en finesse. De wijnen zijn zeer goed houdbaar. De zuidoost ligging van de heuvelketen garandeert een perfecte zon-expositie waardoor de druiven van nature een uitstekende rijping krijgen.

Walnoot, hazelnoot, perzik, oriëntaals fruit…. verzin het maar, iedereen heeft gelijk !

Prijs op aanvraag. Bel de wijnlijn: 06-516 11 752
De wijnen van Gaunoux zijn verkrijgaar op reservering.

Puligny Montrachet

De wijngaard “Les Folatières ligt tegen de heuvel van Montrachet en wel direct onder deze beroemde witte wijn. “Les Folatières” is daarmee de bekendste 1er Cru van Puligny. Ragfijne Chardonnay met veel kracht, gepaard aan balans en elegantie.

Zowel als jonge en frisse wijn geeft de wijn veel van zijn kracht. Bij een wat oudere versie gaan de tonen van noten wat meer overheersen, kortom leg wat verschillende jaren in je kelder als de portemonnaie dat toelaat.

Prijs op aanvraag. Bel de wijnlijn: 06-516 11 752
De wijnen van Gaunoux zijn verkrijgbaar op reservering.

Volnay "Clos des Chênes"

De Volnay 1er Cru wijngaard is slechts 1 hectare groot en heeft twee eigenaren. Jean Michel is daar dan ook zeer trots mee en maakt een prachtige rode wijn van de Pinot Noir. De vergisting vindt volledig plaats in de houten fusten in de kelders van Meursault. 

Twee tot drie jaar rust wordt er voor geschreven door wijngeneesheer Gaunoux, die de fustjes in de kelder nog beter bewaakt dan zijn eigen schoonmoeder ! Een volle en warme wijn, fier overeind door de fijne tannines en het prachtige diepe en donkere fruit…….mijn kennismaking was de versie 1989, die vergeet ik nooit meer !

Prijs op aanvraag. Bel de wijnlijn: 06-516 11 752
De wijnen van Gaunoux zijn verkrijgbaar op reservering.

Le Histoire de Domaine J.M. Gaunoux

Domaine Jean Michel Gaunoux bestaat sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Het zijn Delphine Hudelot Noëllat uit Vougeot en Jean Michel Gaunoux uit de gelijknamige familie in Meursault, die elkaar vinden in de liefde en in de wijn. Samen bouwen ze een zeer gespecialiseerd domein op. Ze hebben een grote reputatie opgebouwd als het gaat om klassiek gemaakt Bourgognes. Met andere woorden…. geduld is een schone zaak als je de wijnen van het paar koopt. De wijnen hebben alle geduld en aandacht nodig.

Het raffinement en de elegantie van Delphine en de ruwe bolster blanke pit van Jean Michel…..je kunt alles van deze twee weer terugvinden in de wijn. Als je in de mogelijkheid bent om met dit stel de feesten mee te maken in de streek…. dan zou ik maar vast reserveren, want zo’n kans krijg je niet altijd !

Bannée van Meursault

Grote Meursaults, diverse premier cru’s en ook Puligny Montracht 1er Cru “La Foltières”, komen uit de handen van de kleine wijnmaker. Pommard en Volnay zijn de rode wijnen van het echtpaar. Mijn kennismaking was gedenkwaardig, tijdens de Bannée van Meursault schonk Jean Michel ter kennismaking zijn Volnay 1er Cru “Clos des Chênes”………..KLAAR !