Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Arnaud Baur - Elzas - De Voorjaarsklassieker

Elzaswijnen uit Eguisheim kopen wij bij Domaine Charles Baur. Domaine Charles Baur is ontstaan na de Tweede Wereldoorlog, nEt als zovele kleine wijndomeinen in de Elzas. Arnaud Baur is de derde generatie die het wijngoed van ongeveer 15 hectare leidt. Arnaud heeft de wijnbouw vakschool doorlopen en is dus hoog opgeleid. Hij is een voorvechter van organische wijnen en dus heeft hij sinds 10  jaar alle certificaten van de biologische wijnbouw in bezit voor zijn wijnen. Niet dat dit voor ons de beslissing maakt om met hem te werken…… Nee hoor deze wijnmaker weet wat hij doet en werkt met respect en geduld in zijn eigen wijngaarden.

De Wijnman

2018 Les Perles de Terroir

 

Les Perles de Terroir is een unieke en exclusieve wijn van Arnaud Baur. Hij maakt van Pinot Banc, Pinot Gris en Pinot Noir, een frisse en elegante wijn. 40% Pinot Blanc, 40% Pinot Gris en 20% Pinot Noir zijn de basis voor deze smaakvolle combinatie. Alles klopt aan deze wijn en al helemaal de prijs. Deze voorjaarsklassieker mag niet ontbreken bij je Asperges.

  • Prijs per fles € 13,45

    Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

  • Prijs per doos € 80,70

    Consumentenprijs

2018 Chard' Le secret

 

Arnaud Baur is sinds 2010 voor al zijn wijnen 100% gecertificeerd als Organic wijnmaker. Deze Elzas wijn valt echter buiten alle reguliere wijnen en herkomstbenamingen. Het is heerlijk zacht en gemaakt van 100% Chardonnay. De touch van hout is subtiel. Het is eigenlijk een Bourgogne maar dan in de Elzas gemaakt. Het geheim van deze wijnmaker.

Inschrijfformulier