Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Wijnen uit de Rhônevallei

Chardonnay druif

inschrijving Oktober/November

Op deze pagina staan de lopende inschrijvingen die wij aan het eind van de looptijd naar Nederland halen.

Inschrijven kan door op het inschrijfformulier, per wijn, aan te geven hoeveel dozen wij voor jou op de pallet mogen plaatsen.

Deze inschrijving loopt tot 04 November 2022

Domaine de Chantegut - Vacqueyras

Vacqueyras

Pierre Marseille is sinds de tachtiger jaren van de vorige eeuw eigenaar van dit mooie domein aan de voet van de Mont Ventoux. Pierre studeerde Medicijnen aan de universiteit van Lyon, toen zijn vader onverwacht kwam te overlijden. Geheel tegen de verwachting van zijn moeder liet Pierre zijn studie achter zich en nam het familiedomein over. Niet alleen wijn, maar ook een uitgebreid arsenaal aan fruitbomen is de erfenis van zijn  vader. Tegenwoordig zijn neef, Mathieu Rimoresq, en nicht aan het bewind en Pierre is op de achtergrond nog steeds aanwezig om de zaken te begeleiden

Deze maand besteden we aandacht aan de wijnen van Mathieu. Twee verschillende rode Vacqueyras.

2017 Vacqueyras
Rouge Tradition

Vacqueyras Tradition is de basis van Pierre. De wijn is gemaakt van 50% Grenache en 50% Syrah, de druiven worden verwerkt in de oude en verbouwde zijderups kwekerij in het dorp Sarrians, waar het domein ligt.

De wijn is vergist op betonnen kuipen en stalen tanks, waarbij de twee druifjes van elkaar gescheiden blijven. Na dit proces worden de twee aan elkaar gekoppeld bij de botteling zodat er een prachtig huwelijk ontstaat in de fles. Een donkere  krachtige wijn ontstaat er die  direct drinkbaar is. De wijn is gemaakt op de karakteristiek van het fruit………..

 • Prijs per fles € 16,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 101,70

  Consumentenprijs

2018 Vacqueyras Rouge
"Les Clefs de la Magnanerie"

“Les Clefs de la Manganerie”verwijst direct naar de oude Zijderupskwekerij waarin Pierre zijn wijnmakerij heeft gevestigd. OOk hier worden de Syrah en de Grenache gebruikt als druiven voor zijn wijn. De beide druiven worden apart van elkaar vergist, in dit geval op kleine en grote eikenhouten vaten van zowel nieuw als reeds gebruikt eikenhout.De wijn krijgt een ‘vurig’ steuntje in de rug en krijgt ook een wat voller karakter dan zijn ‘kleine’ broertje.

 • Prijs per fles € 19,25

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 115,50

  Consumentenprijs

Domaine Durieu - Châteauneuf du Pape

Arend Jan de Wijnman proeft wijn in het proeflokaal van Domaine Durieu

De broertjes Francois en Vincent Durieu nemen begin tachtiger jaren van de vorige eeuw het familiedomein over van Paps. Tot dan toe verkocht het 55 hectare tellende domein eigenlijk alleen maar de druiven per kilo aan de Cöop.  De broers startten een eigen botteling en begonnen de wijnproductie te veranderen. Organic werken werd een voorwaarde in het bedrijf en alles werd ingezet op kwaliteit.

Nu zijn de broers in de achting gestegen. Ze worden in één adem genoemd met Grootheden zoals Vieux Telegraph en vele prijzen worden over de broertjes uitgestrooid.

Geniet van klassieke wijnen van het tweetal. Wijnen met karakter en diepgang!

2019 Côtes du Ventoux

Plan de Dieu was natuurlijk de laatste jaren één van onze paradepaardjes in de import. Gelukkig hebben de broers nog wat voor ons achter gehouden en zodoende kunnen we nog een keer Plan de Dieu gaan inkopen.

“De vlakte van God” geefts Soepele wijn met kracht en het zonnige karakter van het zuiden
 • Prijs per fles € 13,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 83,70

  Consumentenprijs

2020 Châteauneuf du Pape

De gebroeders zijn afkomstig uit dit beroemde wijndorp. Ze zijn dan ook bekend met de tradities en methodes om topwijnen te maken binnen de grenzen van het dorp.

Deze wijn wordt voor het grootste deel gemaakt van grenache druiven en kent verder geen aanraking met houten fusten og afgeleides daarvan, zoals dat hoort in Châteauneuf. De rijping van de druiven en de kwaliteit ervan doet het werk. Full Bodied Wine zoals de Engelsen dat zeggen…..

Inschrijfformulier