Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Wijnen uit de Rhônevallei

Chardonnay druif

inschrijving November/
December

Op deze pagina staan de lopende inschrijvingen die wij aan het eind van de looptijd naar Nederland halen.

Inschrijven kan door op het inschrijfformulier, per wijn, aan te geven hoeveel dozen wij voor jou op de pallet mogen plaatsen.

Stevig rood & Bijzonder wit

De gure wintermaanden vragen om een knapperend haardvuurtje en mooie stevige rode wijnen. 
De pot schaft stamp of stoof. Van zelf geschoten wild of gewoon een mooi dooraderd runderlapje van de ordinaire koe.
Als het maar stevige en vooral smaakvolle kost is.
In de winter eten we gewoon anders dan in de zomer en de wijn past zich naadloos aan deze winterse verandering aan. Daarom dit keer geen rosé maar stevige rode wijnen in de inschrijving. Het is er het seizoen voor!

Voor de afwisseling nog een aantal bijzondere witte wijnen uit dezelfde Rhône vallei. Een witte Vacqueyras, een witte Beaujolais en tot slot een geurige Viognier uit de Beaujolais. Drie totaal verschillende witte wijnen, allen even lekker.

Deze inschrijving loopt tot 12 December 2020

Domaine de Chantegut - Vacqueyras

Vacqueyras

Pierre Marseille is sinds de tachtiger jaren van de vorige eeuw eigenaar van dit mooie domein aan de voet van de Mont Ventoux. Pierre studeerde Medicijnen aan de universiteit van Lyon, toen zijn vader onverwacht kwam te overlijden. Geheel tegen de verwachting van zijn moeder liet Pierre zijn studie achter zich en nam het familiedomein over. Niet alleen wijn, maar ook een uitgebreid arsenaal aan fruitbomen is de erfenis van zijn  vader. Hij bekwaamde zich snel in het wijnvak en is heden ten dage een specialist in de wijnen uit de Rhônevallei, met name Vacqueyras.

Deze maand besteden we aandacht aan de wijnen van Pierre. Twee verschillende rode Vacqueyras en de uitzonderljke witte variant kunnen jullie nu bestellen via deze pagina.

2019 Vacqueyras Blanc

Vacqueyras Blanc is een uitzondering in  de streek. Slechts 3% van de totale opbrengst in de streek is Vacqeyras Blanc. De druiven voor deze wijn zijn de Marsanne en de Rousanne die in ongeveer gelijke verhouding worden gebruikt in de wijn.

De vergisting vindt plaats op RVS vaten, die gekoeld worden ingezet om deze fijnzinnige druifjes goed tot zijn recht te laten komen. Op ongeveer 19 graden celsius wordt dit proces begeleidt door Pierre, die dan vroeg in het nieuwe jaar de wijn in de flesjes doet. Het wordt dan een zachte en aromatische wijn met een droog karakter, die zich het meest doet verhouden met zijn broer/zus ….. De witte Châteauneuf du Pape

 • Prijs per fles € 18,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 113,70

  Consumentenprijs

2017 Vacqueyras
Rouge Tradition

Vacqueyras Tradition is de basis van Pierre. De wijn is gemaakt van 50% Grenache en 50% Syrah, de druiven worden verwerkt in de oude en verbouwde zijderups kwekerij in het dorp Sarrians, waar het domein ligt.

De wijn is vergist op betonnen kuipen en stalen tanks, waarbij de twee druifjes van elkaar gescheiden blijven. Na dit proces worden de twee aan elkaar gekoppeld bij de botteling zodat er een prachtig huwelijk ontstaat in de fles. Een donkere  krachtige wijn ontstaat er die  direct drinkbaar is. De wijn is gemaakt op de karakteristiek van het fruit………..

 • Prijs per fles € 16,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 101,70

  Consumentenprijs

2015 Vacqueyras Rouge
"Les Clefs de la Magnanerie"

“Les Clefs de la Manganerie”verwijst direct naar de oude Zijderupskwekerij waarin Pierre zijn wijnmakerij heeft gevestigd. OOk hier worden de Syrah en de Grenache gebruikt als druiven voor zijn wijn. De beide druiven worden apart van elkaar vergist, in dit geval op kleine en grote eikenhouten vaten van zowel nieuw als reeds gebruikt eikenhout.De wijn krijgt een ‘vurig’ steuntje in de rug en krijgt ook een wat voller karakter dan zijn ‘kleine’ broertje.

 • Prijs per fles € 18,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 113,70

  Consumentenprijs

Domaine Durieu - Châteauneuf du Pape

De broertjes Francois en Vincent Durieu nemen begin tachtiger jaren van de vorige eeuw het familiedomein over van Paps. Tot dan toe verkocht het 55 hectare tellende domein eigenlijk alleen maar de druiven per kilo aan de Cöop.  De broers startten een eigen botteling en begonnen de wijnproductie te veranderen. Organic werken werd een voorwaarde in het bedrijf en alles werd ingezet op kwaliteit.

Nu zijn de broers in de achting gestegen. Ze worden in één adem genoemd met Grootheden zoals Vieux Telegraph en vele prijzen worden over de broertjes uitgestrooid.

Geniet van klassieke wijnen van het tweetal. Wijnen met karakter en diepgang!

2017 Plan de Dieu

Plan de Dieu was natuurlijk de laatste jaren één van onze paradepaardjes in de import. Gelukkig hebben de broers nog wat voor ons achter gehouden en zodoende kunnen we nog een keer Plan de Dieu gaan inkopen.

“De vlakte van God” geefts Soepele wijn met kracht en het zonnige karakter van het zuiden
 • Prijs per fles € 13,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 83,70

  Consumentenprijs

2017 Châteauneuf du Pape

De gebroeders zijn afkomstig uit dit beroemde wijndorp. Ze zijn dan ook bekend met de tradities en methodes om topwijnen te maken binnen de grenzen van het dorp.

Deze wijn wordt voor het grootste deel gemaakt van grenache druiven en kent verder geen aanraking met houten fusten og afgeleides daarvan, zoals dat hoort in Châteauneuf. De rijping van de druiven en de kwaliteit ervan doet het werk. Full Bodied Wine zoals de Engelsen dat zeggen…..

Domaine Bernard Santé - Beaujolais

Beaujolais Bernard Santé

De goedlachse Bernard Santé is sinds jaar en dag wijnmaker in de Beaujolais. We kunnen nog wel een tijdje van zijn wijnen genieten, maar houd in je achterhoofd dat hij er binnen niet al te lange tijd stopt als begenadigd wijnmaker. Ook hij heeft helaas geen opvolger, maar wel een prachtige old-timer pick-up. Waarover later meer.

Bernard Santé is weer zo’n magische vondst van de Wijnman. Niet alleen maakt hij geweldige wijnen, maar de vrolijke man is ook één en al joie-de-vivre. Een bezoek en een leuk gesprek met deze bijzondere man levert een stuk levensvreugde op die ook terug te proeven is in de wijn.

2019 Beaujolais Blanc

Deze kleine wijnmaker maakt een verfrissende Beaujolais Blanc. De wijn wordt gemaakt op RVS tanks en krijgt heen houtopvoeding of lagering.  Een frisse en verfijnde chardonnay met veel mineralen in de smaak.

Witte Beaujolais is een gekkigheidje. De totale productie van de streek is slechts 3 procent de rest is rood….. Waarom ? Wie zal het zeggen de Beaujolais staat nu eenmaal bekend om rood, maar wij lopen hier graag mee weg ! 100 % Chardonnay

 • Prijs per fles € 13,45

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 80,70

  Consumentenprijs

Juliénas-Chaintré - Beaujolais

Vignerons Associés

Deze kleine Cave Coôperative bewijst maar weer eens te meer dat deze wijninstituten veel nut hebben voor een wijnstreek

In 2013 zijn de gezamenlijke vignerons uit de zuidelijke Bourgogne en de Beaujolais samen gegaan. Gepassioneerde wijnmakers die al decennia samen wijn maken hebben toen hun krachten gebundeld. De nieuwe cave vertegenwoordig hiermee het complete assortiment van de streek. 

Daarvan presenteren we dit keer de Viognier. Zal ongetwijfeld opgevolgd worden door een ander prachtig exemplaar in een volgende inschrijving.

2019 Viognier Chaintré

Viognier druiven zijn natuurlijk wereldberoemd geworden in de Noordelijke Côtes du Rhône, waar het dorp Condrieu de mooiste  Viogniers ter wereld produceert. Vanuit de Beaujolais moet je dan even door Lyon heen naar het zuiden…… Maar je kunt ook gewoon een Viognier kopen hier in de Beaujolais. gemaakt op zijn karakter, fluweelzachte droge witte wijn met fruit van lychees en andere tropische vruchtjes. Een heel klein zoetje in de ondertoon doet de rest !

 • Prijs per fles € 13,45

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 80,70

  Consumentenprijs

Inschrijfformulier