De Viognier druif

Arend Jan de Wijnman

Bubbels uit de bergen

Koel, verfrissend, zuiver en dorstlessend….

Clairette de Die

inschrijving

Op deze pagina staan de lopende inschrijvingen die wij aan het eind van de looptijd naar Nederland halen.

Inschrijven kan door op het inschrijfformulier, per wijn, aan te geven hoeveel dozen wij voor jou op de pallet mogen plaatsen.

Deze inschrijving loopt tot 20 juli 2020

Domaine de Magord

Clairette de Die

Clairette de Die proeven bijJêrome Vincent
Jerôme Vincent samen met zijn vrouw op de wijnbeurs in Parijs
Jerôme Vincent ( de vrolijke man in het midden ) is eigenaar en wijnmaker op dit kleine wijndomein in de Franse Alpen. Het domein werd ooit opgezet door zijn grootvader om aldaar de befaamde streekwijn Clairette de Die te produceren. Ergens in rond 1928 bouwde Opa de productieklelders onder het woonhuis en tot op de dag van vandaag is daar letterlijk niets verandert. De oude kelders zijn nog steeds intact en zorgen voor een constante en koele temperatuur, benodigd voor het opslaan van de Clairette.
 
Clairette de Die is gemaakt van Muscat druiven. De druiven worden geteeld op hoger gelegen wijngaarden in de voorlopers van de Alpen. De koude bergnachten zorgen voor een natuurlijke verkoeling van de druiven, zodat er een relatief dikke druivenschil ontstaat. De frisse zuren en aroma’s uit de schil combineren geweldig met het zoet van de Muscat. Door de koude nachten stopt de vergisting voortijdig bij 7,5 % alcohol…. et voilà, een delicate en verfrissende Mousseux

Clairette de Die - Tradition

De Clairette van Jerôme bestaat voor 100% uit de Muscat druif. Dit in tegenstelling tot de grotere ‘broers’ van Jerôme uit de streek. Zij voegen vaak de Clairette blanche toe in de jaren dat het wat moeilijker is, in de wijngaarden van de Alpen. 

Jerôme houdt zich echter aan de traditie van Vader op Zoon en gebruikt uitsluitend de daartoe bestemde Muscat.  De frisse zuren en de lage alcohol geven een zeer verfrissende wijn…. heerlijk gekoeld op een zomers terras, fantastisch bij oudere harde kazen of lichte patisserie en ongelofelijk fijn bij een paté van eendenlever of dergelijke…..

Originele Clairette “Magord Flûtes” 
€ 12,00/6

  • Prijs per fles € 13,95

    Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

  • Prijs per doos € 83,70

    Consumentenprijs

Inschrijfformulier

logo la Source des Vins

Deze website maakt gebruik van 'cookies' om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.