De Viognier druif

Arend Jan de Wijnman

Bourgogne - Beaujolais

Chardonnay druif

inschrijving

Op deze pagina staan de lopende inschrijvingen die wij aan het eind van de looptijd naar Nederland halen.

Inschrijven kan door op het inschrijfformulier, per wijn, aan te geven hoeveel dozen wij voor jou op de pallet mogen plaatsen.

Deze inschrijving loopt tot 31 oktober

Domaine de Vergisson - Bourgogne Blanc

Pierre en Arend Jan in de deuropening van de wijnkelder van Château de Vergisson.

 

Château de Vergisson is sinds 2006 jaar het eigendom van Pierre en Stephanie Desroches/Saumaize. Het echtpaar startte in 2006 met de productie van 500 flessen Pouilly Fuissé op een ‘geleend’ stukje grond van Papa Desroches.
Tegenwoordig bezit het echtpaar 7-8 hectare wijnbouwgrond binnen deze prachtige appellation in de zuidelijk Bourgogne. Het oude “Château de Vergisson” werd aangekocht en is nu de basis van het wijnbedrijf.

2019 Bourgogne Saint Veran

De oogst van 2019 gaf wonderbaarlijk goede resultaten in deze hoek van de Bourgogne. Geen nachtvorst in het voorjaar, fenomenaal rijpe druiven en vrijwel geen ziektes.

Dan de hand van Pierre in de wijngaard en deze Saint Veran is een toonbeeld van frisse en rijpe Chardonnay. De wijn heeft geen houtrijping gehad

 • Prijs per fles € 16,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 101,70

  Consumentenprijs

2018 Bourgogne Pouilly Fuissé

De beroemdste wijn uit de zuidelijke Bourgogne heet Pouilly Fuissé. Hier bij Pierre wordt de Chardonnay precies 1 jaar na de oogst gebotteld en vanaf de houten vaten in de kelder in de fles gedaan om weer ruimte te maken voor de nieuwe oogst.

Houten vaten? Jazeker deze wijn is opgebouwd op Franse eikenhouten vaten van verschillende leeftijd, dat wil zeggen dat er een beetje nieuw, tweede jaar en derde jaars vaten worden gebruikt, ieder jaar in een percentage wat Pierre bepaalt, om zodoende de juiste finesse en elagnatie in de wijn te krijgen…Lekker……. !

 • Prijs per fles € 19,45

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 116,70

  Consumentenprijs

Domaine Bernard Santé - Beaujolais Julienas

een goedlachse Bernard Santé in zijn wijnkelder.

Bernard Santé is de uitermate symphatieke wijnmaker van een klein familiedomein in de Beaujolais. Bij toeval kwamen we hem op het spoor en toen we, na het proeven van de wijn, vroegen om samenwerking kregen we te horen dat hij over 1-2 jaar stopt ! Er is geen erfopvolging voor het 7 hectare grote wijndomeintje en dan houdt het voor Bernard op.

Maarrrrrr…… We kunnen dus wel de aanstaande jaren genieten van de mooie stijl van Beaujolais wijnen. Vlezige wijnen, vol fruitig sap, toegankelijk met toch dat jonge en frisse fruit….. en wellicht als we wat positie bij Bert innemen gaat ie wel een jaartje door. Bestellen dus en kijk naar de Youtube Vlog: Beaujolais van Bert op het Youtube kanaal: Arend Jan de Wijnman

2018 Beaujolais Julienas

Jullienas is één van de noordelijkste Cru du Beaujolais van de streek en grenst aan de Bourgogne. Deze Julienas is gemaakt van wat jongere stokken en en wordt gedomineerd door het fruit van framboos en aardbei. Heerlijke sappige wijn voor iedere dag. Drink hem vooral licht gekoeld dan voelt hij zich opperbest

 • Prijs per fles € 18,15

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van EemnesDE

 • Prijs per doos € 108,90

  Consumentenprijs

2018 Beaujolais Moulin a Vent

 

Volgens de “kenners” hebben we hier de zwaarste van de 10 Cru’s uit de streek. Hier heeft de wijn wat langer rijping gehad en is dan nook wat donkerder van karakter. We kunnen ook zeggen dat de wijn wat meer boers aan doet. Ook hier is de wijn natuurlijk gemaakt van 100% Gamay. De koning van de Beaujolais

 • Prijs per fles € 19,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 117,00

  Consumentenprijs

2017 Julienas Vieilles Vignes

Deze klassieke Julienas is gemaakt van oude wijnsokken, in dit geval van 60 jaar en oudere Gamay planten. De wijnstok geeft dan moinder druiven en dat vertaald zich in de prijs. De concentratie en kracht daarentegen is wonderbaarlijke rijpe en zachte Beaujolais en ook hier weer de aanbeveling om hem koel te drinken. Wijn voor grote slokken, hier houdt je niet van op…..

 • Prijs per fles € 19,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 117,00

  Consumentenprijs

2019 Chenas "Bois de la Salle"

Chenas is één van de kleinste Cru’s uit de Beaujolais en deze uitvoering wordt gemaakt door de Caves de Julienas en Chaintré. Het is een heerlijke jonge en fruitige wijn die alles in zich heeft wat je van een beaujolais verwacht….. soepel en rond en vol met fruit. Wijn voor iedere dag met een fors en vol karakter.

 • Prijs per fles € 13,55

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 81,30

  Consumentenprijs

2018 Julienas "Sublime"

Deze Julienas is gemaakt door een kleine Cave Coôp, die we toch niet wilden overslaan. Ook hier betreft het oude wijnstokken van de Gamay en de wijn is heerlijk gecorseerd. Een zeer goede toevoeging voor hen die de wijn nog iets meer voor de houdbaarheid willen hebben. De Cave van Julienas is een bescheiden maar zeer goed werkend wijnbedrijf, we gaan ook daar zeker terug komen

 • Prijs per fles € 19,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 117,00

  Consumentenprijs

Domaine de Parize - Bourgogne Rouge

gestapelde, ongeëtiketeerde flessen van domaine Parize

Laurent Parize is wijnboer in het gehucht Poncey, even ten zuiden van het stadje Givry in de Bourgogne. De streek, Côtes Chalonnaise, is vernoemd naar de stad Chalon sur Saône, even ten oosten van Givry.

Laurent Parize heeft de laatste jaren een aantal van zijn wijngaarden verkocht. Hij heeft geen erfopvolging binnen het wijndomein en heeft daarom besloten om wat schaalverkleining toe te passen. De gewone Apellation Controllée wijnen, zijn op één na allemaal verkocht. Hij maakt nu vrijwel uitsluitend Premier Cru wijnen.

De beroemdste wijn is de Grandes Vignes, die recht voor zijn huis ligt. Arend Jan de Wijnman startte de samenwerking al in 1998 en door de jaren heen is er een vriendschappelijke band ontstaan. Werken we met plezier en genoegen met de Bourgognewijnen van Laurent.

2018 Givry 1e Cru

"Les Grandes Vignes"

De Givry 1er Cru is een wijngaard die voor het huis van Laurent ligt. De oude stokken van de Pinot Noir geven hier niet veel. Dat is gewoon op hoge leeftijd, maar wat ze geven is dan ook niet zomaar een wijntje.

Kersenfruit met terroir en diepgang. Met een enorme kracht en ouderingspotentieel ~ proost !

 • Prijs per fles € 29,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 177,00

  Consumentenprijs

Inschrijfformulier

Flessenpost

De Nieuwsbrief van de Wijnman

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de Wijnwereld van Arend Jan en schrijf je in.

Je kunt ieder moment weer uitschrijven

Als dank ontvang je de masterclass Chablis als e-book

logo la Source des Vins

Deze website maakt gebruik van 'cookies' om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.