logo met telefoonnummer

Arend Jan de Wijnman

Bourgogne Mâconnais

De mooiste Chardonnay uit de zuidelijke Bourgogne

Chardonnay druif

inschrijving

Op deze pagina staan de lopende inschrijvingen die wij aan het eind van de looptijd naar Nederland halen.

Inschrijven kan door op het inschrijformulier, per wijn, aan te geven hoeveel dozen wij voor jou op de pallet mogen plaatsen.

DEZE INSCHRIJVING LOOPT TOT 15 JUNI

Château Vergisson

Pierre Desroches en Arend Jan de Wijnman heffen het glas

Château de Vergisson is sinds 2006 jaar het eigendom van Pierre en Stephanie Desroches/Saumaize. Het echtpaar startte in 2006 met de productie van 500 flessen Pouilly Fuissé op een ‘geleend’ stukje grond van Papa Desroches.
Tegenwoordig bezit het echtpaar 7-8 hectare wijnbouwgrond binnen deze prachtige appellation in de zuidelijk Bourgogne. Het oude “Chateau de Vergisson” werd aangekocht en is nu de uitvalbasis van dit charmante stel.

De Chardonnay druif is hier alles bepalend. Men zegt zelfs dat dit de geboortegrond is van deze druivensoort. Pierre en Stephanie maken een drietal wijnen, maar wel met een beperkt aanbod. Er wordt gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen en er wordt streng gesnoeid om een zo gezond mogelijke druif te telen. Het “terroir” is van groot belang. Micro klimaat, bodem, zonligging, afwatering worden allen als even belangrijk gezien voor het maken van de wijn op dit domein.

 

De toegangspoort van Château Vergisson
wijnvaten in de kelder van Château Vergisson
Uitzicht op de kerktoren van Vergisson, gezien door de toegangspoort van Château Vergisson

Kwaliteit is hier bepalend, zo maakt het paar ± 8000 flessen Pouilly Fuissé, 7000 flessen Saint Veran en 3000 flessen Macon Solutré. Pierre maakt ook nog een 1500 flessen Pouilly Fuissé “En Servy” een Pouilly die volledig op nieuwe houten vaten is vergist.

2019 Saint-Véran

De Saint-Veran van Pierre is een perfect voorbeeld van een zuivere en frisse Chardonnay. De wijn wordt vergist en gerijpt in stalen tanks, waardoor de temperatuurcontrole optimaal is.

De druiven worden licht geperst zodat er geen overbodige bitters ontstaan en wordt dan op lage temperatuur vergist bij ongeveer 18-20 graden celsius. Dit voorkomt afwijkingen in de wijn en zorgt voor een natuurlijke frisheid.

Een rijke wijn, die na enkele jaren nog steeds het mooie frisse karakter behoudt.
Een wijn gemaakt zonder houtlagering.

 • Prijs per fles € 16,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 101,70

  Consumentenprijs

2018 Pouilly Fuissé

De Pouilly Fuissé is de handtekening van Pierre als wijnmaker.  De wijn wordt zorgvuldig samengesteld van oudere en jongere Chardonnaystokken, waarbij ongeveer 30% op nieuw houten fusten wordt bereidt. De rest van de wijn krijgt opvoeding in tweede en derde jaars houten fusten waardoor een gebalanceerde wijn ontstaat. 

De botteling van de wijn vindt plaats vlak voor de nieuwe oogst, zodat een prachtige wijn ontstaat met een goed bewaarpotentieel. De rondeur en concentratie van de wijn  wordt door het hout ondersteund.

 • Prijs per fles € 19,45

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van EemnesDE

 • Prijs per doos € 116,70

  Consumentenprijs

2018 Pouilly Fuissé en Servy

Het paradepaardje van Pierre is ongetwijfeld deze “En Servy” De 1 hectare grote wijngaard van de familie heeft de naam gegeven aan deze cuvée.

Zeer lage rendementen zorgen voor enorme concentratie en daarom kan deze wijn een vinificatie op nieuwe houten fusten goed aan. De wijn is een sensatie als je hem jong drinkt, maar heeft ook een geweldig ouderingspotentieel.

De total productie van de wijn is slechts 2500 flessen per jaar…….. proost !

 • Prijs per fles € 24,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 147,00

  Consumentenprijs

logo la Source des Vins

Deze website maakt gebruik van 'cookies' om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.