Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Restaurant 't Oude Raadhuys in Eemnes

In 1990 begint het avontuur in ‘T Oude Raadhuys” in Eemnes. Op dat moment is dit een veredelde bruine kroeg met een niet al te ingewikkelde menukaart. In twee jaar tijd transformeren wij de veredelde bruine kroeg naar een restaurant met allure en uitstraling. De eenvoudige kaart wordt vervangen door een kaart met Franse klassiekers en culinaire toppers. De wijnen komen dan natuurlijk al uit eigen import. Het is eigenlijk de eerste stap van een carrière in de wijn, die pas echt van start gaat als ik in 2001 het Restaurant verkoop en mij verder bezig ga houden met zijn voorkeur: WIJN

Restaurant Eemnes

De eerste wijnkelder

Arend Jan de Wijnman wijnspecialist

 

Na ruim tien jaar komt er een eind aan de inspiratie om een toprestaurant te runnen. Het restaurant wordt verkocht, maar de wijnverkoop gaat verder. De magische wijnkelder in Huizen speelt daarbij een belangrijke rol. Een oude kaasrijpingskelder is het decor van De Wijnman waar hij de proeftafel bouwt die nu nog steeds in gebruik is. De wanden worden rondom behangen met gordijnen van gebleekt katoen en in het midden van de kelder komt een lange, zelf getimmerde Proeftafel, waaraan vele liefhebbers plaatsnemen.