Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Eindejaarsgeschenk uit de Rheingau inschrijven tot 2 December

Wein - Und Sektgutt Barth

een magnum en een gewone fles Brût Pinot Noir van Weingut Barth

Eindejaarsgeschenk:
Ook dit jaar bieden wij weer graag de “Pinot Rosé ” van Weingutt Barth aan.

Wein und Sektgutt Barth is sinds jaar – en dag de uitzondering op onze Franse wijnregel. Dit heeft alles te maken met een studie van twee weken, die ik volgde in het wijninstituut van Geisenheim, eind tachtiger jaren. De liefde voor de Rheingau en met name de Riesling werd hier fors aangewakkerd en toen ik na jaren de streek weer eens bezocht kwam ik bij dit geweldige wijnhuis terecht aan de oevers van de Rijn.

Barth is een familiedomein waar het draait om toprieslings en elegante Baurnsekts zoals ze dat hier noemen. We praten hier namelijk niet over fabrieksbubbels zoals Henkel Trocken, maar over hoogwaardige mousserende wijnen, die zich zeer goed kunnen verhouden met de Champagnes uit France.

Mark Barth is de nieuwe generatie die sinds enige jaren de teugels in handen heeft. Het bedrijf maakt niet alleen Sekt, maar staat ook op grote hoogte als het gaat om wijnen uit de Riesling druif. Naast de basiswijnen uit de Riesling zoals de Rüdesheimer Riesling, maakt Mark Barth ook Grosses Gewachs, de Duitse Grand Cru. En zijn ze beroemd om hun Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en Eiswein.

Voor deze periode bevelen wij natuurlijk deze prachtige Magnums als eindejaarsgeschenk aan. Ze worden verpakt in geschenkdozen en wij nemen natuurlijk de logistiek uit handen.

2022 Riesling Rüdesheim

De Riesling Rüdesheim is voor mij eigenlijk de handtekening van Mark Barth. Een stijlvolle Riesling die alles heeft wat je van een dergelijke wijn kunt verwachten.

De wijngaarden, Einzellages, liggen boven het stadje Rüdesheim nabij Klooster Eibingen en hebben een zogenaamde ‘lichte” bodem.

Wat dat inhoud gaat wellicht te ver maar wees gerust, de wijn  geeft geen licht ! Wel een aangename frisheid en enorm veel fruit. Hier kan je de zomer mee door.

 • Prijs per fles € 16,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos/6 € 101,70

  Consumentenprijs

Barth Pinot Rosé - Sparkling

De Pinot Noir wordt in Duitsland ook wel als Spätburgunder genoemd. Mark kiest ervoor om de wijn te noemen naar de Pinot. Hier wordt de Pinot in een koel klimaat geteeld evenals in de Bourgogne. dat geeft druiven met veel fruit essentie en daardoor kan Mark deze geweldige “Champagne” maken.

Het gehele proces volgt nauwgezet dezelfde lijn als in de Champagne. Beide gistingen vinden plaats op de fles en na een periode van 1-2 jaar volgt de botteling

 • Prijs per fles € 24,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos/6 € 147,00

  Consumentenprijs

Barth Pinot Rosé Sparkling - magnum

Op Magnum is de wijn nòg indrukwekkender ! Verpakt in een mooie geschenkdoos is dit het beste relatiegeschenk wat je kunt geven. Voor je geliefde al helemaal…
 
Door de vergistingen op de fles, vormt het natuurlijk ontstane koolzuur een prachtige en zeer fijne mousse. Daarbij geeft het karakter van de Pinot Noir het fruit van kersen. Daardoor is de wijn niet beendroog maar heerlijk soepel. Kom maar op met de feestdagen!
 • Prijs per fles € 55,00

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

Inschrijfformulier