Domaine Laurent Parize

Laurent Parize is wijnboer in het gehucht Poncey, even ten zuiden van het stadje Givry in de Bourgogne. De streek, Côtes Chalonnaise, is vernoemd naar de stad Chalon sur Saône, even ten oosten van Givry.

Laurent Parize heeft de laatste jaren een aantal van zijn wijngaarden verkocht. Hij heeft geen erfopvolging binnen het wijndomein en heeft daarom besloten om wat schaalverkleining toe te passen. De gewone Apellation Controllée wijnen, zijn op één na allemaal verkocht. Hij maakt nu vrijwel uitsluitend Premier Cru wijnen.

De beroemdste wijn is de Grandes Vignes, die recht voor zijn huis ligt. Arend Jan de Wijnman startte de samenwerking al in 1998 en door de jaren heen is er een vriendschappelijke band ontstaan. Werken we met plezier en genoegen met de Bourgognewijnen van Laurent.

Medailles

Laurent Parize behoort tot de beste wijnmakers uit de streek, wat ook wel blijkt uit de ellenlange medaillelijsten die de beroemde wijngids Le Guide Hachette hem al die jaren al toekent.

De wijn van domaine Parize

fles Bourgogne Givry 1er Cru, les grandes vignes

Givry 1er Cru 'Les Grande Vignes'

De Givry 1er Cru is een wijngaard die voor het huis van Laurent ligt. De oude stokken van de Pinot Noir geven hier niet veel. Dat is gewoon op hoge leeftijd, maar wat ze geven is dan ook niet zomaar een wijntje.

Kersenfruit met terroir en diepgang. Met een enorme kracht en ouderingspotentieel ~ proost !

€29,50/fles – €177,00/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752