Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Chablis - Les Frères Dampt

inschrijving tot 25 Januari

Op deze pagina staan de lopende inschrijvingen die wij aan het eind van de looptijd naar Nederland halen.

Inschrijven kan door op het inschrijfformulier, per wijn, aan te geven hoeveel dozen wij voor jou op de pallet mogen plaatsen.

Dampt Frères -
Frisse Wijnen uit het Noorden

De drie gebroeders Dampt

Domaine Les Frères Dampt is een familiebedrijf in het noorden van Frankrijk. De wijnstreek Chablis behoort tot de Bourgogne. Het wijnbedrijf wordt sinds 1981 geleid door de broers Dampt, die in dat jaar de zaken overnamen van Pappa Dampt. De broers hebben de zaak gemoderniseerd en zijn een serieuze speler geworden in de wijnstreek Chablis en omstreken. Kijk hier voor een gesprek met de broers.

Het domein telt 90 hectare verdeelt over de drie productiegebieden van de streek, Chablis, Tonnerre en Auxerrois. Het gehele productieproces wordt in eigen hand gehouden en dus kun je spreken van een authentiek familiebedrijf. De familie heeft de taken verdeelt zodat de broers onderling een eigen verantwoording hebben binnen de zaak. Zo heeft Emanuel de dagelijkse leiding over de wijngaarden en alles daarom heen en geeft Hervé leiding aan het commerciële deel van de onderneming.

2022 Chevalier d'Eon

Wat fijn dat we weer een primeur hebben… 2022 we zijn zeker één van de eersten die deze top jaargang neer zetten. Geweldige zomer gepaard aan wat frisse buien hebben het klimaat geschapen voor een prettig glas Chardonnay, fris verkwikkend en vol !

De overlevering vermeld dat deze “Chevalier D’Eon” een heilige was die in het donkere verleden goed werk verrichtte. Hij gaf de armen te eten en leste de dorst van velen…. Ook toen al met deze heerlijke verfrissende chardonnay ?

 • Prijs per fles € 15,45

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 92,70

  Consumentenprijs

2022 Chablis Vieilles Vignes

Wat een feest is dit toch !! De minerale stijl met de verfrissende neus…. Tsja wat wil een wijnliefhebber nog meer. Dit is Chablis zoals dat hoort, geen hout maar rijpe druiven met een lage opbrengst, alles klopt in deze wijn.

Mooie minerale wijn met een beendroog karakter. De Chardonnay laat zich hier zien in een uitermate frisse wijn met veel gelaagdheid in aroma en smaak. Snel naar de visboer voor wat verse witte vis, coquilles en wat oesters……….

 

 • Prijs per fles €19,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 117,00

  Consumentenprijs

2021 Chablis 1er Cru Fourchaume

De naam “1er Cru Fourchaume” wordt in het Chablis gebied meestal in één adem genoemd met de Grand Cru’s zoals “Les Clos” en “Les Grenouilles”. Dat is niet verwonderlijk daar de wijngaarden van “Fourchaume” grenzen aan die van de “Grand Cru’s”. De wijn heft een fraaie mineraliteit, die is gekoppeld aan kracht en souplesse. De wijn heeft een klein beetje opvoeding op eikenhouten fusten gehad, de concentratie van een premier Cru laat dat toe, en heeft zodoende een mooie balans tussen frisheid en gelaagdheid en is jarenlang houdbaar.

 

 • Prijs per fles € 32,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 195,00

  Consumentenprijs

2020 Chablis Grand Cru Bougros

Bougros is éen van de zeven Grand Cru’s die de streek heeft. De Grand Cru’s zijn de kers op de taart. Lage opbrengsten gecombineerd met de beste wijngaarden van de streek, geven deze wijnen een grote status. De gebroeders Dampt geven er de voorkeur aan on zo weinig mogelijk fustrijping aan de wijn te geven om zodoende het ware gezicht van Chablis weer te geven.  Zeer geconcentreerde Chardonnay, fris van karakter en zeker tot 10 jaar houdbaar!

 • Prijs per fles € 55,00

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 330,00

  Consumentenprijs

2020 Saint Chinian sur Chist

De broertjes Dampt hebben nog een familielid in het zuiden van  Frankrijk, die dit heerlijke spul maakt. 50% Syrah en 50% Grenache geven hier in het zuiden natuurlijk een lekkere vlezige en volle wijn. De wijn heeft een klein beetje Fustopvoeding gehad, maar dat is nauwelijks waarneembaar.

Dit is een echte Franse Zuidwijn, zonnig van karakter en geschikt voor iedereen die van een soepele rode wijn houdt. Iets gekoeld drinken graag.

 

 • Prijs per fles € 12,60

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 75,60

  Consumentenprijs

2020 Bourgogne Epineuil

Epineuil is een klein stadje in de vallei rondom Chablis. Een iets andere bodemgesteldheid en een wat andere ligging van het dal, geeft hier de mogelijkheid om fijne resultaten de halen met de Pinot Noir druif.

Hier zo’n voorbeeld van een soepele en vrolijke wijn, altijd gevuld met manden vol kersen, alsof ze zo van de boom zijn geplukt. Wijn voor grote en zwoele slokken, van lichte lunch tot zo uit de hand…….

 

 • Prijs per fles € 19,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 119,70

  Consumentenprijs

Inschrijfformulier