Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Frisse voorjaarswijnen

Chardonnay druif

inschrijving

Op deze pagina staan de lopende inschrijvingen die wij aan het eind van de looptijd naar Nederland halen.

Inschrijven kan door op het inschrijfformulier, per wijn, aan te geven hoeveel dozen wij voor jou op de pallet mogen plaatsen.

Dampt Frères

rijpende Chardonnaydruiven aan de tros in de wijngaard

Domaine Les Frères Dampt is een familiebedrijf in het noorden van Frankrijk. De wijnstreek Chablis behoort tot de Bourgogne. Het wijnbedrijf wordt sinds 1981 geleid door de broers Dampt, die in dat jaar de zaken overnamen van Pappa Dampt. De broers hebben de zaak gemoderniseerd en zijn een serieuze speler geworden in de wijnstreek Chablis en omstreken.

Het domein telt 90 hectare verdeelt over de drie productiegebieden van de streek, Chablis, Tonnerre en Auxerrois. Het gehele productieproces wordt in eigen hand gehouden en dus kun je spreken van een authentiek familiebedrijf. De familie heeft de taken verdeelt zodat de broers onderling een eigen verantwoording hebben binnen de zaak. Zo heeft Emanuel de dagelijkse leiding over de wijngaarden en alles daarom heen en geeft Hervé leiding aan het commerciële deel van de onderneming.

De wijnmakerij ligt net buiten het schattige kleine dorpje Collan. Een wijnbedrijf in de visie van moderne ondernemers. Daartoe deden ze hun uiterste best om “Organic” Wijnbouw toe te passen in het bedrijf…. en met succes. Vrijwel alle wijnen zijn tegenwoordig “Organic” goed gekeurd.

extra, extra, extra........

Wil je echt weten wat je drinkt?
 De Wijnman schreef een E-book over de klassieke wijnstreek Chablis, waarin je alles vindt over de druivensoorten, de historie, de omstandigheden, bodemsoorten en…….. over de wijnen.
Bij ontvangst van je order zenden wij je de code om het E-Book “Masterclass Chablis” ter waarde van € 12,95  gratis te downloaden.

2019 Chevalier d'Eon

Verfrissende Bourgognewijn, uiteraard van Chardonnay. De wijn is niet vermoeid door houtgebruik, maar zeer verfrissend gemaakt op stalen vaten.

De overlevering vermeld dat deze “Chevalier D’Eon” een heilige was die in het donkere verleden goed werk verrichtte. Hij gaf de armen te eten en leste de dorst van velen…. Ook toen al met deze heerlijke verfrissende chardonnay ?

 • Prijs per fles € 13,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 83,70

  Consumentenprijs

2019 Chablis Vieilles Vignes

De beendroge stijl van Chablis is perfect vertegenwoordigd in deze klassiek wijn. De oude stokjes geven dan weliswaar niet zoveel sap meer, net als de mens….., aar het sap is dan weer wel van buitengewone kwaliteit !

Mooie minerale wijn met een beendroog karakter. De Chardonnay laat zich hier zien in een uitermate frisse wijn met veel gelaagdheid in aroma en smaak. Snel naar de visboer voor wat verse witte vis, coquilles en wat oesters……….

 

 • Prijs per fles € 18,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 113,70

  Consumentenprijs

2018 Chablis 1er Cru Fourchaume

De naam “1er Cru Fourchaume” wordt in het Chablis gebied meestal in één adem genoemd met de Grand Cru’s zoals “Les Clos” en “Les Grenouilles”. Dat is niet verwonderlijk daar de wijngaarden van “Fourchaume” grenzen aan die van de “Grand Cru’s”. De wijn heft een fraaie mineraliteit, die is gekoppeld aan kracht en souplesse. De wijn heeft gedeeltelijk opvoeding op eikenhouten fusten gehad en heeft zodoende een mooie balans tussen frisheid en gelaagdheid en is jarenlang houdbaar.

 • Prijs per fles € 32,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 195,00

  Consumentenprijs

2017 Saint Chinian sur Chistes

De broertjes Dampt hebben nog een familielid in het zuiden van  Frankrijk, die dit heerlijke spul maakt. 50% Syrah en 50% Grenache geven hier in het zuiden natuurlijk een lekkere vlezige en volle wijn. De wijn heeft een klein beetje Fustopvoeding gehad, maar dat is nauwelijks waarneembaar.

Dit is een echte Franse Zuidwijn, zonnig van karakter en geschikt voor iedereen die van een soepele rode wijn houdt. Iets gekoeld drinken graag.

 

 • Prijs per fles € 11,45

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 68,70

  Consumentenprijs

2017 Bourgogne Epineuil

Epineuil is een klein stadje in de vallei rondom Chablis. Een iets andere bodemgesteldheid en een wat andere ligging van het dal, geeft hier de mogelijkheid om fijne resultaten de halen met de Pinot Noir druif.

Hier zo’n voorbeeld van een soepele en vrolijke wijn, altijd gevuld met manden vol kersen, alsof ze zo van de boom zijn geplukt. Wijn voor grote en zwoele slokken, van lichte lunch tot zo uit de hand…….

 

 • Prijs per fles € 18,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 113,70

  Consumentenprijs

Inschrijfformulier