De Viognier druif

Arend Jan de Wijnman

poppende champagnekurk

Feestelijke Eindejaar Bubbels

Er valt altijd wel wat te vieren. Dat is dan ook de reden waarom de Fransen altijd wel een fles bubbels koud hebben staan. Het liefst een echte Champagne want daarvoor hoeft het niet per se oud en nieuw te zijn. Iedere gelegenheid is er een om te proosten op het leven. Je kunt dan ook nooit genoeg feestelijke bubbels in voorraad hebben.

Bubbels zijn niet alleen in Champagne te vinden. Bij ons valt bijvoorbeeld Clairette de Die goed in de smaak. Met een laag alcoholpercentage zeer geschikt als bubbeltje tussendoor, maar ook erg lekker als aperitief. Wil je een wat stevigere bubbel, kies dan voor de Brût van Vincent of de heerlijke Pinot noir Sekt van Weinguth Barth. Deze laatste hebben we ook op Magnum. Mooi als geschenk of om zelf extra feestelijk te kunnen schenken. 

Kortom, er is voor elk wat wils. En nogmaals, je mag er altijd een koud hebben liggen.
Het leven is immers te kort om slechte wijn te drinken én er valt altijd wat te vieren.

Domaine de magord

Clairette de Die

Jerôme Vincent en zijn vrouw

Clairette de Die maken leerde Jerôme Vincent van zijn grootvader. Deze man bouwde in 1928 de kelders, waar Jerôme zijn wijnen tot op de dag van vandaag maakt. 

Clairette de Die is een mousserende wijn, gemaakt in de uitlopers van de Alpen aan de rivier de Drôme. Het koele klimaat en de hoge ligging van de wijngaarden geeft deze wijn  zijn  karakter.

De muscat druif wordt hier aangeplant en geplukt op 600 – 800 meter hoogte. Door deze hoogte blijft de schil van de druif dik en zorgt voor een verfrissend zuurtje in deze  licht zoete wijn.

Het alcoholpercentage is slechts 7,5 % omdat de vergisting voortijdig wordt afgebroken. De restsuikers blijven dan nog in de wijnen en dat vormt dit heerlijke frisse karakter

Ter plekke eet je dan een soort tulband bij dit drankje …… wij raden je aan om het als aperitief te drinken, bij een lekker stukje kaas, bij diverse  soorten patisserie en gerechten zoals paté met eendenlever en een salade met geitenkaas……………

Clairette de Die

Hier hebben we te maken met een traditionele Clairette. Daar waar veel producenten nog soms wel 15% andere druifjes toevoegen, en dat ook mogen, neemt Jerôme de receptuur van zij  grootvader nog steeds serieus. Deze explosie van fruit en Muscaat in je mond maakt je iedere keer weer gelukkig. Dan heeft deze wijn ook nog maar 7,5% Alcohol, waardoor je je niet snel hoeft in te houden als het volgende flesje opengaat
 • Prijs per fles € 13,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 83,70

  Consumentenprijs

Domaine de la Rochette

Brût de Touraine Tradition

Vincent Leclair

Vincent Leclair is wijnmaker in het wijn gebied van de Loire. Al generaties lang is het bedrijf in het bezit van de familie Leclair en Vincent heeft zich, naar eigen zeggen, laten inspireren door zijn  grootvader. Het domein is gelegen in de vallei van de Cher en telt ongeveer 55 hectare allen gelegen op de Côtes van de vallei.

De Sauvignon blanc is hier het beste op zijn plek, als het gaat om ‘straight forward’  Sauvignon. Men zegt ook wel dat de Sauvignon hier zijn  geboortegrond heeft.

Verder verbouwt Vincent de Gamay voor zijn frisse en fruitige Gamay de Touraine. Hij gebruikt de Cabernet Franc en Sauvignon voor krachtige rode bewaarwijnen en hij plant de Pinot Noir aan die hier opvallend fruitige wijnen geeft.

Zijn feestelijke Brût Tradition, is een methode Traditionel, die zowel in wit als rosé te verkrijgen is. Het zeer fijne mousse maakt dit tot een plezier.

De Wijnman is door de jaren goed bevriend geraakt en menig bezoek aan Vincent werd een waar feest evenals de bezoeken van Vincent aan ons land.

Brût de Touraine Tradition

80% Chenin Blanc en 20% Auxerrois vormen de basis voor deze zeer frisse Methode Champagne. Dat mogen we natuurlijk niet gebruiken, maar Leclair maakt zijn mousseux in de beste Champagne tradities. De wijn vergist twee keer op fles, waardoor de belletjes op natuurlijke wijze in de wijn komen.  Daardoor is de mousse zeer fijn en niet zo graf als in Spa Rood of Prosecco. De wij  is ook beschikbaar in een rosé uitvoering, dan komt er een scheutje Pinot Noir bij
 
 
 • Prijs per fles € 19,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 117,00

  Consumentenprijs

Weingut Barth - Hattenheim

Brût Rose Sparkling Pinot Noir

Mark Barth, de volgende generatie wijnmaker in de familie
Weingut Barth is een kleinschalig familiebedrijf in de Rheingau nabij Wiesbaden. Het bedrijf is geheel in familiehanden en produceert zeer verfijnde “Bauernsekts”, de evenknie van de Champagnes. Ook hier gebeurt de vergisting op fles.
Mark Barth is alweer de derde generatie van de familie die zo’n veertig hectare wijnbouwgrond heeft. Ze zijn vooral gespecialiseerd in de mousserende wijnen, waar ze in Duitsland een grote naam mee hebben opgebouwd.
 
Naast mousserende wijnen maakt de familie geweldige Riesling op allerlei niveau met als uitschieters de Grosses Gewachs Rieslings, de Grand Cru’s van Duitsland.
 
De wijnbouw van de familie gebeurt volgens ‘organic’ methodes. Er worden geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen gebruikt, derhalve altijd zuivere en verfrissende wijnen.

Brût Rosé - Pinot Noir

Pinot Noir is hier de gebruikte druivensoort. Na de persing wordt de eerste vergisting op fles gedaan, waarna het bezinksel van de gisting wordt verwijdert. Daarna wordt de tweede vergisting op fles gedaan die het karakter van de wijn bepaalt, droog half zoet of zoet.
 
Hier hebben we een zeer verfijnde rosé champagne, met een heerlijke zachte mousse. De Pinot Noir zorgt voor een subtiele tint van rood fruit, zoals framboos en aardbei en maakt de wijn soepel.
Deze “Champagne” heeft een droog karakter.
De Magnum wordt geleverd in geschenkkoffer
 • Prijs per fles € 24,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 147,00

  Consumentenprijs

Domaine Joël Martin

Champagne - Côtes de Bar

Joêl Martin en zijn vrouw

Champagne Joêl Martin startte in 1970 toen Joël samen met zij  vrouw Christine het domein zelfstandig op de rit zette. Zoon Vincent kwam in 1986 erbij en het domein kreeg wat meer terrein tot beschikking. Hier en daar een are of een halve are erbij, want zoals je weet is de grond in de Champagne hier en daar nog duurder dan de grachtengordel van Amsterdam.

Het domein bevindt zich in een relatief onbekend gebied van de Champagne… de Côtes de Bar, het meest zuidelijke stukje van de streek. Daar waar de grote huizen zich verdringen om een plek te veroveren rond Reims en Epernay is de Côtes de Bar relatief onbekend gebleven. het is dan ook niet verwonderlijk dat wij daar ons licht op staken…..klein maar fijn!

De Pinot Noir druif is hier veruit de favoriet, boven de Chardonnay en de Pinot Meunier.  Dat verklaart dan ook tegelijkertijd onze voorliefde voor dit huis, want de Pinot is ook de “huisdruif” van de Bourgogne…… en dat is nu eigenlijk de buurman van de Côte de Bar. Vandaar !

Cuvée Tradition - Blanc de Noir

De Pinot Noir druif in deze stijl geeft fijne fruitigheid, frisheid en tegelijk een karaktervolle body. Op de neus witte- en wijnstokbloemen samen met geel fruit en meidoorn op achtergrond. Toegankelijke Champagne waar je veel mensen een écht plezier mee doet.

 • Prijs per fles € 35,65

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 213,50

  Consumentenprijs

Cuvée Rubis - Rosé de Saignée

Deze prachtige fluweel robijn kleurige Rosé is Saignée ofwel bloedrosé, dankt zijn naam aan het proces waarin de schilletjes 2,5 dag mee fermenteren waarmee die geweldige rosé smaaksensatie ontstaat. De vinificatie wordt afgerond in rvs-tank, waarna wordt gebotteld en er een rijping van minimaal 3 jaar op fles plaatsvindt. In een brût dosage afgemaakt, en na 3 maanden rust klaar voor consumptie en verkoop.

SLECHTS 100 FLESSEN TE KOOP

 • Prijs per fles € 52,65

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 315,90

  Consumentenprijs

Cuvée Vignes Beugneux

Van het oudste plot Beugneux (1970) wordt alleen het beste sap – de cuvée – gebruikt. Vieilles Vignes betekent oude stokken. Voor de assemblage wordt 30% vin de réserve gebruikt en 70% van het oogstjaar. Van de wijn fermenteert 15% op eikenhouten vaten en 85% in rvs tank, waarna minimaal 3 tot 4 jaar rijping op de fles plaatsvindt. Na het degorgeren krijgt de Champagne een brût dosage. Na minimaal 3 tot 6 maanden ‘narusten’ in de kelder is de fles klaar voor consumptie en verkoop.

 • Prijs per fles € 43,55

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 261,30

  Consumentenprijs

Inschrijfformulier

poppende champagnekurk
logo la Source des Vins

Deze website maakt gebruik van 'cookies' om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.