Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Elzaswijnen aan zet.......Fijn aan de feestdis!

Domaine Charles Baur revisited

Arnaud Baur en Arend Jan de Wijnman in de wijngaard
Elzaswijnen uit Eguisheim - Uithangbord

Organic Winemakers - Eguisheim

De Meeste wijnen op Voorraad

Cremant d'Alsace
Pinot Gris
Perles de Nos Terroirs
Elzas
Pinot Gris van domaine Charles Baur
Elzas Domaine Charles Baur

Deze Cremant wordt net zo gemaakt als de grote Champagnes. Eerst wordt een ‘stille’ witte wijn  gemaakt, waarna er met een druivensuikerlikeur het uiteindelijke karakter wordt bepaald. Dan volgt de tweede gisting op fles waardoor de ‘natuurlijke’ belletjes ontstaan.

Deze “Champagne” blijft twee jaar rijpen op de “Latte” ( ongefilterde wijn met droesem ) waarna de wijn wordt ’geschoond’ en definitief wordt gebotteld. Verfrissend droog met een ragfijne mousse !!!

Prijs: € 19,50/fles – € 105,00/ds – voorraad

De Pinot Gris wordt koel geperst en vergist. Moderne stalen tanks controleren de vergisting, waarna in het voorjaar de wijn op fles wordt gebracht. De filtering vindt plaats op kiezel zonder pompen of druk.

Pinot Gris is een aromatische druif die ook wel Tokay wordt genoemd. Hier bij Arnaud wordt er een verfrissende “Gris” gemaakt, heerlijk rijp fruit van lichées en perzik, heerlijk bij de gekruide keuken en tegengestelde smaken zoals zuurkool of pittige kazen.

Prijs: € 15,75/fles – € 90,00/ds –  voorraad

Les Perles de Terroir is een unieke en exclusieve wijn van Arnaud Baur. Hij maakt Pinot Banc, Pinot Gris en Pinot Noir, frisse en elegante wijnen die hij assembleert tot een smaakvolle combinatie. Alles klopt aan deze wijn en al helemaal de prijs.

De aroma’s van de Gris de frisheid van de Blanc en de vetheid van de Noir komen hier bij elkaar !

 

 

Prijs: € 12,25/fles – € 73,50/ds – voorraad

Gewurztraminer
Chard Le Secret
Pinot Noir
Gewurztraminer
Een fles 'Chard' MMXVII. Het geheim uit de wijngaarden van domaine Charles Baur
Rode Elzas wijn

De Gewurztraminer wordt koel geperst en vergist in de kelders van het domein. Moderne stalen tanks controleren de vergisting, waarna in het voorjaar de wijn op fles wordt gebracht.

Gewurztarminer is de “Sultan”. De zwoele en zeer aanwezige aroma’s maken deze wijn tot een volstrekt unieke in zijn soort. Rijp fruit van Lychees, gecombineerd met abrikoos en een enorme concentratie, den in eerste instantie denken aan een zoete wijn, niets is minder waar, half droog is een betere conclusie.

Prijs: € 17,45/fles – € 95,00/ds – voorraad

 

De Chardonnay wordt vergist op houten voeders van 600 liter en op RVS de assemblage wordt later gemaakt. De wijn wordt volgens Bourgogne tradities gemaakt en is het “buitenbeentje”  van Arnaud. Chardonnay is als AC Alsace niet toegestaan.

Arnaud Baur is sinds 2010 voor al zijn wijnen 100% gecertificeerd als “Organic” wijnmaker. Deze wijn valt echter buiten alle reguliere wijnen en is heerlijk zacht met de touch van hout. Het is eigenlijk een Bourgogne maar dan in de Elzas gemaakt.

Prijs: € 15,95/fles – € 90,00/ds – Intekening

De Pinot Noir is voor Arnaud altijd zijn uitdaging geweest.Mu het klimaat iets warmer is geworden slaagt hij er dan ook in om deze Pinot Noir te maken volgens bourgondische tradities.  Handmatige pluk en selectie zorgen voor uiterst gezond duivenmateriaal en dan kun je wat!

Hier een wijn met het fruit van kersen, elegant van karakter en zeker geen donderslag, want daar zoeken we ook niet naar bij een Pinot Noir. Soepele en vriendelijk dat is het.

Prijs: € 15,95/fles – € 90,00/ds – voorraad