De Elzas is Binnen !

Arend Jan de Wijnman onder een provencaalse zon

Domaine Charles Baur - Eguisheim

Het is oogsttijd. Volop bedrijvigheid in en om Eguisheim, de thuishaven van Domaine Charles Baur. De plukkers trekken de wijngaard leeg en de traktoren rijden af en aan met de oogst. Arnaud Baur heeft weer geweldige resultaten geboekt. De wijnen zijn nog evenwichtiger en daarbij is er gekozen voor een nieuwe huisstijl. We hebben afgelopen week veel opgehaald zoals de “Illegale Chard”, de fluwelen Pinot Gris en de fruitige Pinot Noir. De leden van Winesourcing hebben voor een mooie opdracht gezorgd en dat mag ook wel eens vermeld worden. Enfin we hebben genoeg mee genomen ……

Rob Baggerman - Aviateur

De Pinot Blanc is de basis van een wijnmaker uit de Elzas. Dit najaar kozen we in overleg met Arnaud voor een Pinot met een klein beetje leeftijd. De concentratie van de wijn laat zich dan goed zien en de zuurtjes zij. wat afgeslankt. We weer een pareltje van een wijn, de instapper van Arnaud, maar wat voor éen

 • Prijs per fles € 12,25

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 73,50

  Consumentenprijs

Een fles Riesling uit de Elsaz van domain Charles Baur

2016 Riesling 'organic'

Riesling is een druif die van nature altijd een fris zuurtje heeft. Geen wonder want het ventje wordt aangeplant in de noordelijke wijngebieden zoals Oostenrijk, Duitsland en jawel, Noord Frankrijk . De bijnaam is :”De Keizer”, dit vanwege zijn grootheid en karakter, zeker in de handen van de Baurs. Hier een riesling met een beetje levenservaring zodat jullie de wijn meteen kunnen drinken.

 • Prijs per fles € 13,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 83,70

  Consumentenprijs

Fles Pinot Gris uit de Elsaz van domain Charles Baur


2018 Pinot Gris 'organic'

De Pinot Gris druif wordt nog wel eens de Sultan genoemd, mede door zijn oriëntaals karakter van smaak. Fruit van lychées vindt je in de wijn. Ze groeien echt niet in de Elzas, maar je proeft ze wel, een beetje gekonfijte abrikoos en meer van dit soort geuren en smaken. Altijd een zachte wijn en mits goed gemaakt, ook nog een wijn met veel kracht. De ideale begeleider van gekruide gerechten, een rijsttafel of een falaffel van de markt…heerlijk hoor !

 • Prijs per fles € 14,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 89,70

  Consumentenprijs

Een fles 'Chard' MMXVII. Het geheim uit de wijngaarden van domaine Charles Baur


2017 "Chard" - Le Secret de notre vignoble

100% Chardonnay als AC Alsace controllée bestaat niet…..Deze druif heeft geen zelfstandig bestaan in de streek, of toch? Arnaud Baur maakt een Chardonnay onder de IGP benaming en heeft de naam verbasterd tot Chard. Een wijn gemaakt van top kwaliteit druiven en in de tradities van de grote Bourgognes…. Durf je?

 • Prijs per fles € 16,95

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 101,70

  Consumentenprijs

Bestelformulier