Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Bourgogne Givry - Domaine de Besson

Inkoop Horeca

We zijn net terug en stellen jullie meteen voor aan de nieuwe jaargangen van ons Bourgpgne Givry huis Domaine de Besson. Xavier ontving ons in de kelder om daar weer van alles open te trekken! Zodoende kwamen we ook ineens bij onze oude favoriet uit: Givry 1er Cru “Les Grandes Vignes”. De wijngaard van Laurent Parize, waarmee wij vanaf 1998 mee werkten, is aangekocht door de familie Besson. Dit in samenspraak met Parize, die gestopt is, maar nu wel zo nu en dan een handje toesteekt bij de familie Besson. De wijnen zijn allemaal door ons geproefd, maar de 1er Cru wijnen worden pas op 17 November aanstaande gebotteld.  Daar gaan wij gebruik van maken.

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW

2022 Givry Blanc- Cuvée Amélie

Klassiek gemaakte witte Bourgogne, uiteraard van de Chardonnay. Hier wordt de wijn nog 9-10 maanden opgevoed op houten fusten….maar niet van nieuw eikenhout, maar van tweede, derde en vierdejaars gebruikte fusten. Dan blijft de wijn lekker fris. Geroosterde amandelen, fruit van abrikoos en perzik met zelfs een beetje lychée. Lekkere volle wijn, zo hebben wij het graag.

  • Prijs per fles € 21,96

    Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

  • Prijs per doos € 131,76

    Consumentenprijs

2022 Givry Rouge-Haut Colombier

Als de basis maar goed is..dan volgt de rest vanzelf. Dat zou je graag willen en in dit geval is dat ook zo. Deze soepele en verfijnde Pinot Noir is een feest om te drinken. Het fruit spat uit je glas en de wijn heeft tegelijkertijd een heerlijke ‘bite”.  Iets gkeold serveren op 15-16 graden en dan gooi je deze wijn ook nog even in een karaf?

2022 Givry 1er Cru

Cuvée Les grandes Vignes

Laurent Parize heeft deze enige hectare 1 er Cru Les Grandes Vignes recht voor zijn huis liggen. Hij had geen betere keus kunnen maken dan de familie Besson om deze Bourgognewijn in de beste traditie te blijven produceren. Zeer lage rendementen geven hier een robuuste en donkere Pinot Noir, die ruim een jaar de tijd krijgt om zich te vormen en te ontwikkelen op houten fusten, waarvan 30% nieuw houten fusten.  Nu nog in het fust, op 17 November in de fles!

2020 Beaune 1er Cru

Champs Pimont

Beaune 1er Cru …. Kom er nog maar eens om!  Beroemde wijngaarden ten oosten van de stad Beaune, gelegen tegen de flanken van het Massif Central. De unieke ligging en de lage rendementen van de Pinot Noir geven hier een zeer karakteristieke rode Bourgogne. Dan hebben we hier ook nog wat 2020 kunnen reserveren… Dit mag je eigenlijk niet missen !

2019 Pommard Les Perrières

Jean Michel Gaunoux

Jean Michel Gaunoux is een “Grand Seigneur” in de gemeente Meursault. Hij is een klassieke wijnmaker en zijn wijnen hebben een beetje rijping nodig, We zijn dan ook trots dat we een positie hebben voor zijn legendarische Pommard uit de wijngaarden “Les Perrières” en dan ook nog van de jaargang 2019…….weet 1 ding, als je komt proeven…. ben je verkocht !

Inschrijfformulier