Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Côtes de Provence

Inschrijving Château Angueiroun tot 10 Maart

provence

Provencewijn kennen wij vooral door de alom aanwezige Rosé de Provence. Witte en rode Provencewijn werd niet zo serieus genomen, maar door de komst van nieuwe generaties zoals Éric Dumon veranderde er veel in deze prachtige streek. Provencewijn wordt nu serieus genomen. Organic wijnbouw is een ander snel groeiend fenomeen, waar Éric Dumon volop gebruik van maakt. Maak hier kennis met één van de voorlopers in de nieuwe stijl van Provencewijn.

2023 - Côtes de Provence rosé

Deze subtiele rosé wordt gemaakt van 75% Grenache, 20% Cinsault en 5% Tibourèn. De laatste is een lokale druif die deze wijn meer pit geeft. De bleke kleur ontstaat door een kort contact tussen schil en sap, waardoor een lichte kleur ontstaat. De ligging vlak aan zee en het vakmanschap van Dumon en zijn mensen doen de rest.

  • Prijs per fles € 15,95

    Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

  • Prijs per doos € 95,70

    Consumentenprijs

2023 - Cotes de Provence Blanc

Éric kiest in deze wijn voor de druivensoort “Rolle” omdat de druif goed tegen de Provençaalse hitte kan. De druif wordt veel rond de Mediterrané  aangeplant en is klein met een stevige, ietwat dikke schil. Dat is meteen de redding in dit warme klimaat, want daardoor blijven er voldoende zuren en aroma’s in de wijn.

2022 Côtes de Provence Rouge

Als je deze fles opent, komen de geuren van de Provence binnen. Nee, niet de geuren van overvolle stranden met verwoed smerende toeristen, maar de geuren van de Garriques in het binnenland.
Wilde tijm, rozemarijn en een vleugje lavendel…. alles zit in deze heerlijke soepele rode wijn.

2023 Rosé de Provence Prestige

De Rosé Prestige is een meer gastronomische Rosé, De Cabernet Sauvignon speelt hier een kleine rol naast de Grenache en Syrah. De opbrengsten worden bewust laag gehouden om de wijn nog wat meer kracht te geven.
Wat een feest is dit!

2023 Blanc de Provence Prestige

Neem de “Rolle Druif”, in Italië nomen ze hem de Vermentino, en je hebt meteen de meest geschikte druif om in heet weer een frisse witte wijn te maken. De klein geconcentreede druif geeft veel smaak en behoudt eenn fris zuurtje. Hier is de wijn  gemaakt op klein houten fustjes en fatbgeeft de wijn een mooie dikte. Hier hebben veel witte Bourgognes moeite mee. Een dynamische volle witte wijn.

2021 Rouge de Provence Prestige

Deze prestigieuze rode Provence wijn werd de afgelopen jaren meerder malen bekroond tot beste rode Provence wijn uit de streek. De wijn valt onder de AC La Londe waar ze zelfs een Cru status bezit. De druiven Syrah, Grenache en Cabernet Sauvignon  staan aan de basis van deze krachtpatser. De wijn krijgt nog wat rust voor de botteling en ligt dan in een rustiek houten fust van een paar jaar oud.

Inschrijfformulier