Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

"CouCou"

De titel van het boek, wat zegt..."Hallo, hier ben ik" in het Frans

De Wijnman schreef een boek over zijn ervaringen, belevingen en avonturen in de wereld van de wijn. De titel “CouCou”, de lokroep van de gelijknamige vogel in het Frans, als knipoog naar de ruim veertig jarige lokroep van de wijnwereld, geschreven met een glimlach. Wil je een avontuurlijk boek, waarin beleving, humor en passie een grote rol spelen…?
Pre order dan het boek via onderstaand formulier en maak kans op een uitnodiging voor de presentatie van het boek eind Mei begin Juni in Boekhandel Voorhoeve Libris te Hilversum.

Pre Order

Het boek van de Wijnman komt eind Mei in de verkoop en gaat € 18,95 kosten exclusief de eventuele verzendkosten. Het boek leent zich uitstekend als cadeau en relatiegeschenk. Welke liefhebber doe je nu geen plezier met een avonturenboek over de wijnwereld? Bestellen kan via het onderstaand bestelformulier.

Boekomslsg
Arend Jan de Wijnman

Verhalen en Anekdotes van De Wijnman

De Auvergne, het begin

“Schat, gaat het nog?”, schreeuw ik tegen mijn vriendin, die zich uit alle manieren probeert vast te houden op de driezits voorbank van de oude Ford Taunus bestel 4TL.   “Ja prima, fijn idee Arend, zo’n wijntripje naar de Auvergne, echt een heerlijk besluit van de vakantie!” roept ze. Ik zal haar voor het gemak Loes noemen. Trekkend aan het stuur, duw ik met veel geweld de versnellingspook van de tweede naar de eerste versnelling om te voorkomen dat we achteruit van de smalle weg afglijden.

Bijlages en Culinaire Tips

Aligot is een smeuïge aardappelpuree met kaas, maar dan wel heel veel kaas! Voeg daarbij een pittige hoeveelheid verse knoflook, room en boter, dan heb je een idee waar dit naar toe gaat. Het gerecht wordt vaak gegeten als bijgerecht bij bijvoorbeeld geroosterd varkensvlees. De gebruikte kaas is meestal de Tome.

Wijnweetjes

Etikettendrinkers zien we in ons land met grote regelmaat. Het zijn dames en heren die goed gekleed naar wijnproeverijen gaan. De dames hebben daarbij de vreemde gewoonte om een parfum als Chanel in grote hoeveelheden toe te voegen aan de garderobe. De bijbehorende heren zijn graag gewapend met een goede sigaar. Bij het proeven wordt dan ook meestal geen gebruik gemaakt van de kwispedoor, alles wordt zorgvuldig doorgeslikt. Dan wordt de fles ter hand genomen om het etiket te bekijken, wat doorgaans niet begrepen wordt en dan is er nog maar één vraag: “Wat kost dat nou, zo’n flesje?”

Elzaswijnen van de gewurztraminer
Arend Jan de Wijnman krijgt uitleg van een druivenplukker in de wijngaard
Chevaliers

Pre order CouCou