Onze Producenten

De hieronder genoemde wijnproducenten vormen de basis van ons wijnassortiment. De wijnen van deze domeinen verschijnen het gehele jaar door op ons inkoopplatform WINESOURCING. De vaste basis wordt regelmatig opgevrolijkt met nieuwe vindingen en nieuwe wijnen van onze wijnvrienden in Frankrijk en soms ook elders vanuit Europa.

*De wijnen zijn buiten de gezamenlijke inkoop slechts beperkt voorradig.Bourgogne - Chalonnais


Givry - Domaine Laurent Parize

Laurent Parize, viticulteur in het gehucht Poncey, even ten zuiden van het stadje Givry. De streek, Côtes Chalonnaise is vernoemd naar de stad Chalon sur Saône, even ten oosten van Givry. Laurent Parize heeft de laatste jaren een aantal van zijn wijngaarden verkocht. Er is geen erfopvolging binnen het familiebedrijf en daarom heeft  Laurent besloten om schaalverkleining toe te passen.

De "gewone" AC wijnen zijn op één na allemaal verkocht, hij maakt nu vrijwel uitsluitend 1er Cru wijnen. De beroemdste wijn van zijn hand is de "Grandes Vignes", de hectare 1er Cru die pal voor zijn huis ligt.

 

La Source des Vins startte de samenwerking al in 1998 en door al die jaren heen zijn we goed bevriend geraakt. We werken met plezier en genoegen met de wijnen van Laurent. Hij behoort ontegenzeggelijk tot de beste wijnmakers uit de streek, wat ook wel blijkt uit de ellenlange medaillelijsten die de"Guide Hachette" hem al  jarenlang al toekent.

 

Givry Blanc 1er Cru Champ Nalot

 

Champ Nalot werd in 2004 een premier Cru en terecht. Al jarenlang snoeide Laurent zijn Chardonnay terug tot premier cru niveau. Kleine rendementen gaven al een "broertje" van Meursault en dat is gelukkig alleen nog maar beter geworden.

 

Deze 100% chardonnay wordt in het kleine keldertje van Laurent met zorgt gemaakt en opgevoed in houten barriques van verschillende leeftijden. Niet overdadig hout toegepast, maar net zo dat de wijn gedurende  eerste twee jaar langzaam samen smelt met het hout............mmmmmm !

 

24,95/fles - € 149,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn*: 06 51611752

 

Givry Rouge Premier Cru - Les Grandes Vignes

 

De trots van Laurent beslaat precies 1 hectare en ligt pal voor het huis van de familie. Oude stokken, nog geplant door vader Gérard geven hier lage opbrengsten, maar fantastische wijnen. Pinot Noir zoals wij het zo graag drinken.

Het fruit van kersen en bramen wordt hier nog even opgevangen en benadrukt door het gebruik van de eikenhouten vaatjes. De wijn  gaat niet naar hout smaken maar krijgt als het waren een schouderduwtje in de rug. Mag gerust een jaar of zeven/acht ouderen, dat doet hem geen kwaad. Verplichte kost voor de Pinot Noir liefhebber.

 

€ 25,95/fles - € 155,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn*: 06 51611752


Bourgogne - Côtes de Beaune


Meursault - Domaine Jean Michel Gaunoux

Delphine en Jean Michel Gaunoux zijn het paar dat dit fijne domein in Meursault bezit. Zij is een "Hudelot", afkomstig uit Vougeot, hij is een trotse Gaunoux en zoon Henri is reeds binnen het bedrijf om vader Jean Michel op te volgen. Gaunoux is een klassieke wijnmaker. Zijn wijnen verdienen geduld en aandacht, en kunnen vaak jaren mee.

 

Zo openden wij ooit een paar Pommards uit mijn geboortejaar 1957 en tot ieders verbazing waren de wijnen nog in uitstekende staat. Buiten de wijnen uit Meursault heeft Gaunoux een geweldige Volnay Clos des Chènes 1er Cru, Pommard en "La Folatières", de beroemde Puligny Montrachet in zijn  portfolio. Het domein bezit een kleine 10 hectare wijnbouwgrond, waarvan het meeste direct in Meursault is gelegen.

 

 

Meursault Villages

 

Een 'klassieke' wijnmaker wordt de kleine Jean Michel liefkozend genoemd. De chardonnay wordt hier deels vergist op roterende vinificatietanks en deels in de prachtige kelders van Jean Michel.

 

Zachte tinten van amandel in de wijn, het hout beschaafd aanwezig en een prachtige concentratie in het sap. Het liefst gedronken aan huis bij het altijd gastvrije en zeer leuke echtpaar. Delphine kookt graag en staat bovenop de banken bij de plaatselijke wijnfeesten....

 

€ 49,50/fles - € 297,00/6 flessen - Bel De Wijnlijn*: 06 51611752

 

Meursault Genevrières Premier Cru

 

De wijngaarden van deze premier cru liggen vlak onder het dorp zelf. De Chardonnay wordt hier nog wat strenger gesnoeid om het predikaat Premier Cru te mogen dragen. De concentratie van de wijn is dan ook beduidend hoger als de 'gewone' Meursault.

 

Deze wijn kan wat meer nieuw houten fust hebben voor zijn opvoeding. Als dan het jonge sap eenmaal op fles komt zijn we al gauw een jaar of meer verder en gaan we genieten van een 'grote' wijn.

 

€ 59,50/fles - € 357,00/6 flessen - Bel De Wijnlijn*: 06 51611752

 

Volnay Premier Cru - "Clos des Chênes"

 

Het was deze Volnay Clos des Chênes, 1989, die mij aan tafel bracht met deze geweldige mensen. Ik weet nòg hoe de wijn die avond rook en smaakte! Diepe en duistere Pinot Noir, romig, manden vol rijp en rood fruit. Tanines die de wijn angstaanjagend mooi verfijnen en een afdronk die je de volgende dag nog naar meer doet verlangen.

 

Clos des Chênes behoort bij de 'Vins Feminines" van de streek, zoals de meeste Volnay wordt getypeerd. Vrouwelijke wijnen, die souplesse, elegantie geven en gedragen worden op hoge hakken !

 

€ 59,50/fles - € 357,00/6 flessen - Bel De Wijnlijn*: 06 51611752


Bourgogne - La Chablisienne

Chablis - Domaine Les Frères Dampt

De drie broers Dampt, Hervé, Emanuel en Eric Dampt hebben een samenwerking binnen de drie gebiedsdelen van "La Chablisienne". Ieder heeft zijn vast omlijnde taken en binnen deze verantwoordelijkheden is het 'natuurlijk' werken de belangrijkste. Gezonde wijn maken is de doelstelling.

 

Eric is de man van het veldwerk, hij organiseert de oogst verzorgt de wijngaarden met zijn team, en snoeit en snijdt dat het hem een lieve lust is.

Emanuelle is de keldermeester, hij houdt de indrukwekkende "cave" schoon en verzorgt, hij beheert de bottelingslijn en is de verantwoordelijke man voor het maken van de wijnen. 

Hervé tot slot is de commerciële man van de drie. Hij reist de wereld rond om de familiewijnen een plaats te geven in de wereld van de wijn.

 

Dit najaar waren wij voor het eerst op bezoek en dat resulteerde in de eerste samenwerking met de mannen, waarbij "Winesourcing" en haar leden de eerste intekening deden voor de mooie en natuurlijke wijnen van de drie broers. Het domein bestaat vanaf 1981 en is daarmee een nieuwere speler in de Chablis, voordeel is dat de drie broers van meet af aan de nieuwste technieken kunnen gebruiken op het domein.

 

Guide Hachette ontdekte de mannen al jaren gelden, ieder jaar zijn er vele medailles te ontwaren op de flessen. Voor "La Source des Vins" zijn er enige "niches" gereserveerd, wijnen die een kleine opbrengst hebben èn een bijzonder verhaal vertellen....................

 

 

Bourgogne Tonnerre - Les Chevaliers d'Eon

 

Wat een fijn glas Chardonnay is dit. De levendige frisheid van het noorden, naast de streek van Chablis. Gemaakt op meer klei houdende grond waardoor deze chardonnay net een beetje" vetter" is dan zijn broers en zusters uit het naast gelegen Chablis.

 

De frisheid houdt de wijn levendig en er komt geen houten fust aan te pas !

 

€ 12,95/fles - € 77,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn*: 06 51611752

 

Bourgogne Blanc Tonnerre - Clos du Chateau

 

In mijn ogen is dit het 'kroonjuweel' van de  broers . Een nauwkeurig gemaakte witte wijn van 100% Chardonnay, die zeker kan concurreren met de 1er Cru's uit Chablis. De ondergrond in Tonnerre is iets anders van samenstelling, iets meer klei en dat komt de wijn ten goede. Het hout is 'gereserveerd' aanwezig en is niet overdonderend....zoals het hoort.

 

Een wijn die een goed bewaar potentieel heeft en ook wat weg heeft van sommige Meursaults....Oeit !!!

 

€ 24,95/fles - € 149,70/6 flessen -- Bel De Wijnlijn*: 06 51611752

 

Bourgogne Chablis Tradition

 

Een karakteristieke Chablis. Beendroog van karakter en als je zegt "beendroog" dan bedoel ik ook "beendroog". De kalkbodem proef je bijna door de wijn heen. De Chardonnay geeft zich hier op een manier die echt nergens anders in de wijnwereld voorkomt.

 

De noordelijke ligging beschermt de zuurgraad in de wijn waardoor hij heerlijk fris blijft. Deze eigenzinnige knaap drink je toch echt graag bij schaal-en schelpdieren. Hoe vreemd dat ook is want je bent een aardig eindje weg van de oceaan.

 

€ 16,95/fles - € 101,70 - Bel De Wijnlijn*: 06 51611752

 

 

Bourgogne Chablis 1er Cru Fourchaume

 

de 1er Cru Fourchaume is wellicht de meest bekende Cru uit de streek. De ligging van de helling heeft een goede zonexpositie en geeft daarom altijd fijne en rijpe druiven. Het is een ronde wijn die graag gedronken wordt bij verfijnde vissen zoals Tarbot. De wijn is verkrijgbaar op bestelling !

 

€ 26,95/fles - € 161,70/6flessen Bel De Wijnlijn*: 06 51611752

 

 

Bourgogne Rouge Epineuil

 

Lichte, vriendelijke 'huppelfrisse' Pinot Noir, geen spoortje van hout, maar des te meer fruit. Natuurlijk ruiken en proeven we de voorjaarskersjes uit Tiel, maar dan in Noord Frankrijk. Doe hem even in een karaf en schenk hem licht gekoeld, daar blijft zowel u als drinker èn de wijn het beste op zijn plaats.

 

€ 15,95/fles - € 95,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn*: 06 51611752

 

 

Bourgogne - Coteaux Bourguignonne

 

Een glas wijn voor de liefhebbers van een fruitige stijl wijn. De Pinot Noir wordt hier gecombineerd met de Gamay, jawel de "Passetoutgrain" van weleer. De wijn laat zich makkelijk verschalken en heeft een aangename concentratie. Eigenlijk is het een heerlijke wijn voor iedere dag, niet te zwaar ongeveer 12,5% en dat houdt je ook overdag levendig en fris evenals de wijn. Drink hem koel...dat is het doel !

 

€ 9,45/fles - € 56,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn*: 06 51611752


Oostenrijk - Süd Steiermark

Goedwinemakers - Sernau/Gämlitz Östereich

Ton Goedmakers is een liefhebber, die enige jaren geleden met zijn Oostenrijkse vriend Ulli Kaltenbröck een klein en vergeten wijndomein in Sud Steiermark, nabij Grazz overnam. De restauratie was grondig, alle opstallen werden neergehaald en een volledig op groene energie gestoelde wijnmakerij werd opnieuw opgebouwd.

De 6 hectare wijnbouwgrond werden gespaard, daar waar mogelijk en er werd veel nieuwe aanplant gedaan. De resultaten zijn verbluffend, er is weinig maar wàt er is, is dan ook weggelegd voor de liefhebbers.

 

Winesourcing heeft het ambassadeurschap op zich genomen en mag een paar wijnen voor u in de verkoop brengen.  Een uiteenlopend assortiment van Zweigelt tot Chardonnay en van Bruisend tot Steendroog, een paar wijnen hebben wij voor u geselecteerd in de hoop dat er nog meer mogen komen.

6 Flessen Sauvignon Blanc 2015 - Goedmakers Wijnen - Oostenrijk

Op slechts 6 hectare in Süd Steiermark, maken Ton Goedmakers en Ulli hun Sauvignon Blanc op geheel organische wijze. De aansturing van de kelders en materialen, gebeurt met natuurlijke en groene energie uit eigen beheer ! Loepzuivere Sauvignon met veel kracht, kruisbes, groene appels en peren en nog veel meer Oostenrijks fruit uit dit prachtige gebied.

 

Sauvigon Blanc - Goedmakers

€ 114,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Tomo Blanc 2014 - Goedmakers Wijnen - Oostenrijk

De “Signature Wijn” van het domein. Chardonnay wordt hier gecombineerd met Weissburgunder, In sommige jaren ook een beetje Grauburgunder. De vergisting vindt plaats op nieuwe houten 'barriques’ van Fans eikenhout en een beetje Oostenrijks hout. Een reus van een wijn, die eigenlijk met niets te vergelijken valt !

 

Tomo Blanc

€ 166,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Blauwe Zweigelt - Goedmakers Wijnen - Oostenrijk

De Zweigelt hoort natuurlijk op het lijstje als Oostenrijkse trots. Diepe en robuuste wijn, met veel kracht en rijk aan tanines. De wijn heeft ook veel fruit wat een goed tegenwicht geeft aan de boersheid van de wijn. Zet het wild maar vast op tafel, Zweigelt komt eraan !

 

€ 132,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen