Provence


Côtes de Provence - Chateau Angueiroun

Provence Wijndomein – Château L’Angueiroun
Erik Dumon koopt in 1999 een verwaarloosd Provence Wijndomein aan, nabij Bormes les Minosas aan de Côte d'Azur.  Michel Marinello, wijnmaker, (RIP 2015) wordt naar het domein gehaald en stelt orde op zaken. Samen met zijn vrouw Marie-Anne en visionair Dumon bouwt hij aan een nieuwe equipe en zo start dit succesverhaal. Vrijwel alle wijngaarden zijn nu herplant met onder andere Cabernet Sauvignon, Grenache, Cinsault, Mourvèrdre, Rolle en meer. Er wordt gelet op rendement, groeiwijze maar bovenal worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.  Het domein is uitgegroeid tot één van de topdomeinen uit de Provence. Maak hier kennis met Erik en Luc en ontdek DE GEHEIMEN VAN ROSE DE PROVENCE.


AC Côtes de Provence Rosé - Cuvée Virginie

Een zeer korte inweking en vergisting van de schillen van de Grenache druif, geeft de zo getypeerde Provencaalse bleke kleur aan deze bijzondere rosé. Niet zomaar een zomers niemendalletje maar een gastronomische wijn, die het hele jaar gedronken kan worden. De ligging en het ongerepte karakter van dit natuurdomein doet de rest. Smaken van vers fruit, citrus, lychée's en framboos vullen uw glas.

 

 

€ 80,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen - Provence blanc - Cuvée Iris

De druif "Rolle" ofwel Vermentino is alles bepalend in deze aromatische maar droge witte wijn. De druif wordt altijd aangeplant langs de mediterrane kust omdat ze klein is èn een dikke huid heeft. Dit zorgt voor een natuurlijk frisheid in de wijn, want met de dikke huid kan ze goed tegen de Provencaalse hitte. Frisheid blijft dan overeind en de aroma's vieren feest, helemaal in de handen van Eric Dumon en zijn brigade.

 

 

 

€ 80,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Provence rouge - Cuvée Mathilde

De Provencaalse kruiden en gronden komen je tegemoet als je het flesje open doet ! Mooi rijp met diep fruit en een concentratie die je meteen doet verlangen naar een goed verzorgde BBQ. Grenache met een beetje Mourvèrdre zorgen voor een vol en zonnig karakter in de wijn, net als de bewoners van de streek.

 

 

€ 80,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Provence rouge - Cuvée Prestige 2015

De Grenache druif wordt hier gecombineerd met de altijd stoere en soms stugge Cabernet Sauvignon. Als de wijn dan eenmaal klaar is wordt hij nog te rusten gelegd voor 6 -9 maanden op grote houten voeders. Dan is de Prestigewijn van het domein klaar voor botteling en komen de flessen na meer dan een jaar eindelijk op de  markt. Ieder jaar kijkt men reikhalzend uit naar de nieuwste jaargang. Ieder jaar weer is men het roerend eens ..."Prestige Rouge" van Angueiroun behoort absoluut al jarenlang tot het beste wat er te drinken valt in de streek.

 

 

€ 147,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Val de Loire


Touraine - Domaine de la Rochette

Loire Wijndomein, Domaine de la Rochette, ligt in het stroomdal van de rivier de Cher. De Tourraine is hèt wijngebied van onder andere de Sauvignon, de Cot (=malbec ) de Chenin en de Cabernet Franc druiven. Het Wijndomein van Vincent Leclair omvat 55 hectare en behoort bij de meest authentieke wijnbedrijven uit de regio. Alles wat de streek aan wijnen voortbrengt, word door Vincent en zijn mensen gemaakt met veel passie, beleving en dus succes. Vrijwel al zijn wijnen worden met goud bekroond en in dit geval zegt dat wel degelijk wat, want dat gebeurt in dit geval op de Loire Wijndomein beurs in Angers, die in Februari wordt georganiseerd en over het algemeen wordt gezien als de aftrap van het nieuwe wijnjaar.

6 flessen Brût Mousseux - Methode Traditionelle

Natuurlijk is de Chenin blanc de heersende druif in dit smakelijke glas Brût. Vincent Leclair laat zo'n 20% Chardonnay toe bij de Chenin en maakt deze mousseux vervolgens in de beste tradities van de grote broer Champagne. De tweevoudige vergisting op de fles zorgt voor een elegante en verfijnde mousse, de wijn is strak droog van karakter en vertoond een opbeurende fruitigheid, zeker als je hem gaat drinken.

€ 105,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Brût Mousseux Rosé - Methode Traditionelle

Voor deze rosévariant van de Brût gebruikt Leclair een beetje Pinot Noir, die hij toevoegt tijdens de vergisting van de wijn. De eerste èn de tweede vergisting vinden plaats op de fles, waardoor er een verfijnde mousse ontstaat, mede door de kalkrijke grond waar de Chenin op staat. Na de botteling blijft de wijn nog rijpen in de kelders en komt na ruim een jaar op de markt.

€ 105,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Rosé PIneau d'Aunis - 2016

De druif Pineau d'Aunis is weer zo'n typische Loire verrassing. Voor weinigen bekend en voor een aantal wijnmakers een druif die wordt gebruikt voor lichte rode wijnen, die meestal in de streek blijven. Voor Vincent en een aantal producenten een uitgelezen druif, die in het dal van de Cher voor fijne en frisse rosé kan zorgen. Kruidig en droog pittig smaakt hij overal, ook op de plassen van Loosdrecht ( zie wijnvlog )

 

 

€ 53,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Rosé "Just Aunis" - 2016

Pineau d'Aunis "Exclusive", zou je kunnen zeggen van deze speciale uitvoering van de rosé. Hier komen de druiven één wijngaard die steil gelegen is met expositie op het zuiden. De druiven krijgen dus zoveel mogelijk zonlicht en worden dan ook nog met de hand geplukt. Wat wil je nog meer als klein Loiredruifje in de handen van Vincent Leclair,  een mooie fles.....Nou vooruit dan maar.

 

 

 

 

€ 83,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Sauvignon de Touraine 2017

De existentiële waarde van het bestaan als wijnboer in de Loirestreek. Een èchte en onvervalste Sauvignon de Touraine. Super zuiver en dan ook nog gemaakt op zeg maar de geboortegrond van  het groene druifje. Kruisbes, groene appeltjes en peertjes, doorspekt met een heerlijke sappigheid en een geur die je tegemoet komt stuiven uit het glas. Proost

 

 

 

 

 

 

€ 53,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Gamay de Touraine 2016

De druif Gamay verzorgt al sinds mensenheugenis verleidelijke en fruitige wijjnen in de Beaujolais streek. Hier, 400 kilometer noordelijker, moet hij wat beter zijn best doen om te kunnen produceren. De wortels moeten wat dieper graven en dus moet de plant wat beter zijn best doen. De wijnen zijn dan ook wat strakker en straffer dan in het zuiden . maar hebben toch dat heerlijke frisse karakter met veel fruit. Gekoeld drinken kan iedere dag.

€ 53,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Cuvée du Printemps Touraine 2016

Hier heeft u een klassieke Bourgogne assemblage van 2/3 Gamay en 1/3 Pinot Noir druiven. De wijn wordt gemaakt op RVS tanks en zeer goed gecontroleerd tijdens de vergisting door Vincent en zijn team. De Pinot geeft wat tegenwicht aan de frisheid van de Gamay. Een mooi huwelijk, maar dat hadden ze in de Bourgogne allang uitgevonden, daar heet de combinatie "Passetoutgrain"

€ 57,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen rouge "Just Black" - Touraine Pinot Noir

Pinot Noir is de lieveling van Vincent als het om rode wijn gaat. Moeilijk is dat zeker in dit noordelijke wijngebied, maar sinds 2016 is Leclair erin geslaagd een fijne en soepele Pinot Noir te maken. Natuurlijk mag daar de mooie "eclusive" fles omheen, met het etiket dat refereert aan zijn grootvader. die hem de fijne kneepjes van het wijnvak leerde. Soepele en mooie wijn, geen houtlagering maar gewoon gemaakt van druiven.

€ 89,70

 • Uitverkocht

Val de Loire - Saumur


Concourson sur L.- Domaine des Bleuces

Domaine des Bleuces is een wijnbedrijf van rond de 50 hectare groot. Naast Côteaux du Layon produceert de eigenaresse Inès Raccault ook streekwijnen zoals Chenin Blanc, Vin Mousseux Traditionelle en Cabernet Francs. Binnen haar gebied ligt ook de AC Saumur Champigny waarin zij twee verschillende wijnen maakt. Côteaux du Layon maakt ze in verschillende vormen, maar allemaal met kleine rendementen en een grote passie voor dit edele vocht. Het klimaat langs de rivier de Layon geeft ieder jaar weer de kans om zoete wijnen te maken van verrotte druiven, evenals in de sauternes en in gebieden van Duitsland. Men kan dit wel zien als het best bewaarde geheim van De Loirestreek. De opbrengsten zijn zeer klein en de resultaten zijn overweldigend. Inès is een zeer gepassioneerde dame, haar topwijn uit de Layon noemt ze dan ook Passion.

6 flessen Côteaux du Layon 2006 "La Passion" 0,50 cl.

"Het best bewaarde geheim van de Loire", zeg ik altijd maar. Weinig mensen hebben gehoord of geproefd wat de Chenin Blanc druif allemaal kan hier in de Loire omgeving. Hier wordt hij geteeld door Inès Raccault, de vrouwelijke wijnkunstenaar op het plateau nabij Angers. De wijn komt van de oevers van het riviertje de Layon, die in de ochtend de wijngaarden beneveld met de ochtendmist. De schimmelbacterie die dan rondwaart in de lucht ( Botritis Cinerea) zorgt voor miniscule kleine gaatjes in de druivenschil zodat er uiteindelijk alleen nog maar verrotte krentjes aan de wingerd hangen. De schimmel zorgt daarbij ook nog voor een ware smaakexplosie ...et voilà Coteaux du Layon. Er zijn verschillende varianten, maar hier hebben we te maken met "La Passion d'Inès" handmatig geoogst en geselecteerd, klein beetje houtlagering........................ik zeg niets meer !

€ 135,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Alsace


Eguisheim - Domaine Charles Baur

Domaine Charles Baur is ontstaan na de tweede wereldoorlog, zoals zovele kleine wijndomeinen in de Elzas. Arnaud Baur is de derde generatie die het domein van ongeveer 15 hectare leidt en beheert. Arnaud heeft de wijnbouwschool doorlopen en is hoog opgeleid. Hij is een voorvechter van organic wines en heeft sinds zeven jaar alle certificaten van de organische wijnbouw in bezit voor al zijn wijnen. Het bedrijf ligt in het hart van de Elzas, in het dorpje Eguisheim, één van de parels van de streek. Vader Armand tekent nog steeds voor de productie van de Cremant d'Alsace, algemeen beschouwd als één der besten in de streek. Arnaud laat geen enkel toeval over en zorgt als ware het zijn kinderen voor zijn planten in de wijngaard. De druivensoorten worden geplant op de daarvoor geschikte heuvelhellingen, met daarbij de juiste bodemsamenstelling per druivensoort. Domaine Charles Baur bezit ook nog een viertal Grand Cru's in de omgeving.

6 flessen Pinot Blanc "Organic"

"Als je Pinot maar goed is", zeggen we vaak in de wijnwereld, dan zit het met de rest ook wel snor. En zo is het, want wie zijn Pinot Blanc met zoveel passie en geduld maat als Arnaud Baur, die maakt een heel assortiment van topwijnen. Een krakend verse Pinot Blanc met veel mineraaltjes en stenigheid in het karakter. Geen flauwe restzoetjes zoals zo vaak in de Coôperatieve wijnfabriek nabij... maar een heerlijke dorstlesser met veel smaak...Bravo

€ 65,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Pinot Gris "Organic"

De Pinot Gris wordt nog wel eens de Sultan genoemd, mede door zijn oriêntaals karakter in de smaak. Veel fruit van lychées, ze groeien echt niet in de Elzas, maar je proeft ze wel, een beetje geconfijte abrikozen en meer van dit soort geuren en smaken. Altijd een zachte wijn en mits goed gemaakt, ook nog een wijn met veel kracht. De ideale begeleider van gekruide gerechten, een rijsttafel of een fallaffeltje van de markt...heerlijk hoot !

€ 77,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Riesling "Organic"

De Riesling is de keizer onder de druiven en wordt in noordelijke gebieden altijd met succes verbouwd. Hier staat hij op prachtige hellingen met uitzicht op de Ballon d'Alsace en geeft de Elzasser bewoners stevige en frisse wijnen. Altijd hoog in het zuur, want deze druifjes zijn klein en hebben een dikke schil. Als de Riesling dan wat ouder wordt..en dat doet hij graag...dan komt er een "Gôut de Petrol" in de wijn, helemaal bij de grote Grand Cru wijnen. Ouder worden is een eigenschap die goed bij de Riesling past....wel even oppassen wie deze druifjes verwerkt, want schuilt nog wel eens een adder onder het Elzasser gras.

€ 77,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Gewürztraminer "Organic"

De exoot van de wijngaard is zonder twijfel de Gewûrztraminer. Een druif met een uitzonderlijk karakter vanwege de enorme hoeveelheden aan smaken die hij met zich mee kan dragen. Baur is een specialist, hij heeft de stokjes op de juiste ondergrond staan en maakt in alle opzichten een uitzonderlijke Gewûrz. Collega Duiker bevestigde dat ooit wel eens toen hij de Grand Cru Pfersichsberg van de familie in zijn kelkje kreeg. Aroma, geuren van bloesem, viooltjes, mango en ga zo maar door. Koop een stuk Munster uit de buurt, snij een homp af en gooi je glas vol....

€ 89,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

2 flessen Riesling Grand Cru Brandt

Een beroemde Grand Cru in de Elzas is "Brandt". de combinatie van "shistes", kalk en kiezel geeft hier een echte "grote" Riesling. Een beetje ouder zoals de 2012 jaargang geeft je alle dimensies die bij een Grand Cru Riesling voorkomen. De "Petrol" smaak en geur zijn onmiskenbaar en de frisheid van de wijn geeft daar een prachtig contrast aan. Zet de zuurkool vast op, Eisbein en weder dienende en serveer deze wijn vooral niet te koud !

€ 49,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

2 flessen Gewurztraminer Grand Cru "Pfersichsberg"

Eén van de meest uitgesproken Gewûrztraminers die ik ooit in mijn leven proefde was wel deze Grand Cru Pfersichsberg. Wat een geweldig ervaring toen wij van Armand Baur, vader van.... een ongehoorde jaartal proeverij kregen van dit spul. Smaakexplosies van ongekend geweld, eindigend met een 1977 Pfersichsberg, onvergetelijke wijn, ik ben blij dat ik het nog heb !

€ 49,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

1 fles Gewurztraminer "Vendange Tardive"

Druivensoort : 100% Gewurztraminer

Domaine Charles Baur staat onder leiding van de derde generatie van de familie. Arnaud Baur is de wijnmaker en werkt volledig "organic" op zijn 15 hectare tellende domein rondom Eguisheim. Arnaud is één van de voortrekker van "organic" wijnbouw en heeft als zodanig alle classificaties op zijn wijne  al 7 jaar geleden binnen gehaald.  Vins de Nature, zoals hij zelf altijd zegt, proef en beleef de Elzas op zijn best !

Vinificatie:
De druiven worden in Tri geplukt dwz, drie keer per dag alleen e beste druiven van de struik. Optimale rijpheid en zeer late oogst soms wel midden tot eind november zorgen hier voor een zware en geurige dessertwijn. De wijn wordt vergist in RVS en te ruste gelegd op grote houten voeders.

De Wijn:

Een extreem volle en rijpe wijn met veel geur en smaak van de Gwurztraminer. Zeer goed geschikt bij pittige kazen en  patisserie. Dit moet je minimaal één keer in je leven gedronken hebben !

€ 39,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Bourgogne - Maconnais


Vergisson - Château de Vergisson

Château de Vergisson is sinds een paar jaar het eigendom van Pierre en Stephanie Saumaize/Desroches. Het echtpaar startte in 2006 met de productie van 500 flessen Pouilly Fuissé op een 'geleend' stukje grond van Pappa Desroches. Tegenwoordig bezit het echtpaar 7-8 hectare wijnbouwgrond binnen deze prachtige appellation in de zuidelijk Bourgogne. Het oude "Chateau de Vergisson" werd aangekocht en is nu de uitvalbasis van dit charmante stel. De Chardonnay druif is hier alles bepalend, men zegt zelfs dat dit de geboortegrond is van deze druivensoort. Pierre en Stephanie maken een drietal wijnen, maar wel met een beperkt aanbod. Er wordt gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen, er wordt streng gesnoeid om een zo gezond mogelijke druif te telen. Het "terroir" is van groot belang, micro klimaat, bodem, zonligging, afwatering worden alle als even belngrijk gezien voor het maken van de wijn op dit domein. Kwaliteit is hier bepalend, zo maakt het paar ± 8000 flessen Pouilly Fuissé, 7000 flessen Saint Veran en 3000 flessen Macon Solutré. Pierre maakt ook nog een 1500 flessen Pouilly Fuissé "En Servy" een Pouilly die volledig op nieuwe houten vaten is vergist. Rode wijn......Volgend jaar een verrassing, Pierre komt met een Gamay, aangeplant in de AC Beaujolais, waar hij 1 hectare heeft aangekocht. Nu al benieuwd !

6 flessen Pouilly Fuissé 2016

Druivensoort : 100% Chardonnay

Château Vergisson behoort tot de 'nieuwe' generatie wijnmakers. Het domein wordt geleidt door Pierre en Stephanie, die hun visie duidelijk in beeld hebben gebracht. De wijnen dienen de beste vertegenwoordiging van de streek te zijn.

Vinificatie:
Er wordt hier met de hand geoogst. De druiven wordn geperst in pneumatische persen waarna het sap wordt vergist. Dit gebeurt gedeeltelijk op RVS vaten en op eikenhouten barriques, afhankelijk van het oogstjaar. De wijn wordt gebotteld na één jaar, vlak voor de nieuwe oogst.

De Wijn:

Witte Bourgogne op niveau. Een mooie en harmonieuze wijn waarin het hot een ondersteuning geeft en niet de boventoon voert. Men drinkt namelijk wijn en geen gebakken hout !

€ 113,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Pouilly Fuissee "En Servy" 2015

Druivensoort : 100% Chardonnay

Château Vergisson behoort tot de 'nieuwe' generatie wijnmakers. Het domein wordt geleidt door Pierre en Stephanie, die hun visie duidelijk in beeld hebben gebracht. De wijnen dienen de beste vertegenwoordiging van de streek te zijn.

Vinificatie:
Er wordt hier met de hand geoogst. De druiven worden geperst in pneumatische persen waarna het sap wordt vergist. Dit gebeurt volledig op eikenhouten barriques van diverse leeftijden. de samenstelling is afhankelijk van het oogstjaar. De wijn wordt gebotteld na één jaar, vlak voor de nieuwe oogst.

De Wijn:

Grote witte Bourgogne, die geschikt is om een aantal jaren op te leggen. De vinificatie op eikenhout brengt met zich mee dat het hout aanwezig is, maar gezien de rijpheid van de Chardonnay alhier is de wijn na ongeveer twee jaar prachtig in balans.

€ 147,00

 • Uitverkocht

6 Flessen Saint Veran 2016

Druivensoort : 100% Chardonnay

Château Vergisson behoort tot de 'nieuwe' generatie wijnmakers. Het domein wordt geleidt door Pierre en Stephanie, die hun visie duidelijk in beeld hebben gebracht. De wijnen dienen de beste vertegenwoordiging van de streek te zijn.

Vinificatie:
Er wordt hier met de hand geoogst. De druiven wordn geperst in pneumatische persen waarna het sap wordt vergist. Dit gebeurt op RVS vaten en de wijn wordt gebotteld na één jaar, vlak voor de nieuwe oogst.

De Wijn:

Verfrissende witte

€ 83,70

 • Uitverkocht

Bourgogne - Chalonnais

Givry - Domaine Laurent Parize

Laurent Parize is viticulteur in het gehucht Poncey, even ten zuiden van het stadje Givry. De streek , Côtes Chalonnaise is vernoemd naar de stad Chalon sur Saône, even ten oosten van Givry. Laurent Parize heeft de laatste jaren een aantal van zijn wijngaarden verkocht, hij heeft geen erfopvolging binnen het familiebedrijf, en heeft daarom besloten om wat schaalverkleining toe te passen. De "gewone" AC wijnen zijn op één na allemaal verkocht, hij maakt nu vrijwel uitsluitend 1er Cru wijnen. De beroemdste wijn van zijn hand is de "Grandes Vignes", de hectare 1er Cru die pal voor zijn huis ligt. La Source des Vins startte de samenwerking al in 1998 en door al die jaren heen zijn we goed bevriend geraakt en werken we met plezier en genoegen met de wijnen van Laurent. Hij behoort ontegenzeggelijk tot de beste wijnmakers uit de streek, wat ook wel blijkt uit de ellenlange medaillelijsten die "Guide Hachette" hem al die jaren al toekende.

6 flessen Givry Blanc 1er Cru Champ Nalot 2016

Druivensoort : 100% Chardonnay

Laurent Parize is een onafhankelijke wijnmaker die veel waarde hecht aan zijn natuurlijke omgeving. Hij gebruikt uitsluitend natuurlijke bestrijdingsmiddelen en heeft een strenge hand van snoeien. Kwalitatief zeer goede wijnen die, in vergelijk met de andere Bourgognewijnen zeer gunstig zijn in prijs/kwaliteit.

Vinificatie:
Er wordt hier met de hand geoogst. De druiven wordn geperst in pneumatische persen waarna het sap wordt vergist. Dit gebeurt op fust en stalen tanks , waarna de wijnen worden samen gesteld.

De Wijn:
Een volle en breed smakende Bourgogne met nuances van het hout. De wijn heeft veel fruit en een mooie frisheid. Velen zien deze wijn als een goede tegenhanger van Meursault, ik kan ze geen ongelijk geven.

 

€ 147,00

 • Uitverkocht

6 flessen Givry Vieilles Vignes 2016

Druivensoort : 100% Pinot Noir

Laurent Parize is een onafhankelijke wijnmaker die veel waarde hecht aan zijn natuurlijke omgeving. Hij gebruikt uitsluitend natuurlijke bestrijdingsmiddelen en heeft een strenge hand van snoeien. Kwalitatief zeer goede wijnen die, in vergelijk met de andere Bourgognewijnen zeer gunstig zijn in prijs/kwaliteit.

Vinificatie:
De Pinot wordt met de hand geplukt. De druiven worden gekneusd en dan vergist in houten barriques van verschillende leeftijd. Een ander deel van de oogst wordt op RVS gemaakt, waarna laat in het voorjaar de wijnen worden geassembleerd.

De Wijn:
Een heerlijke en verfrissende Pinot Noir. Drink de wijn jong en licht gekoeld en onderga de sensatie van een elegante wijn. Het fruit komt rechtstreeks van de kersenboom, wijn voor grote slokken en nog een beetje meer.

€ 113,70

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Bourgogne - Côtes de Beaune


Meursault - Domaine Jean Michel Gaunoux

Delphine en Jean Michel Gaunoux zijn het paar dat dit fijne domein in Meursault bezit. Zij is een "Hudelot", afkomstig uit Vougeot, hij is een trotse Gaunoux en zoon Henri is reeds binnen het bedrijf om vader Jean Michel op te volgen. Gaunoux is een klassieke wijnmaker. Zijn wijnen verdienen geduld en aandacht, en kunnen vaak jaren mee. Zo openden wij ooit een paar Pommards uit mijn geboortejaar 1957 en tot ieders verbazing waren de wijnen nog in uitstekende staat. Buiten de wijnen uit Meursault heeft Gaunoux een geweldige Volnay Clos des Chènes 1er Cru, Pommard en "La Folatières", de broemde Puligny Montrachet in zijn  portfolio. Het domein bezit een kleine 10 hectare wijnbouwgrond, waarvan het meeste direct in Meursault is gelegen. De wijnen van Gaunoux worden door ons uitsluitend op inschrijving of aanvraag verkocht, voor informatie omtrent de beschikbaarheid kunt u direct bellen met de Wijnman - 0651611752

6 flessen Meursault AC 2014

Druivensoort : 100% Chardonnay

De familie Gaunoux vormt een vaste waarde in de streek. Jean Michel en Delphine zijn graag geziene gasten op de Bourgognefeesten en zijn ook "Chevalliers du Tastevin". Gaunoux staat bekend als een ouderwetse wijnmaker. Hij doet geen concessies aan kwaliteit of tijd, geduld en kalmte zijn de kernwoorden om zijn wijnen te maken.

Vinificatie:
De Chardonnay wordt handmatig geplukt en deels vergist op roterende RVS tanks en houten fusten van verschillende kwaliteit en leeftijd. Na de fermentatie worden de wijnen over gestoken en een klein beetje van de lie ontdaan. Botteling na 12-18 maanden.

De Wijn:
Amandelen en noten in de smaak. een lange afdronk en lekker veel wijn. Meursault is natuurlijk voor liefhebbers, maar dan heb je ook wel waar voor je geld. De Chardonnay in optima forma.

 

€ 264,60

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 5-8 dagen

6 flessen Meursault 1er Cru "Les Genevrières" 2012

Druivensoort : 100% Chardonnay

De familie Gaunoux vormt een vaste waarde in de streek. Jean Michel en Delphine zijn graag geziene gasten op de Bourgognefeesten en zijn ook "Chevalliers du Tastevin". Gaunoux staat bekend als een ouderwetse wijnmaker. Hij doet geen concessies aan kwaliteit of tijd, geduld en kalmte zijn de kernwoorden om zijn wijnen te maken.

Vinificatie:
De Chardonnay wordt handmatig geplukt en vergist op houten fusten in de kelder. Tot aan de botteling na minimaal 16 maanden, blijft de wijn rijpen op zijn lie. De wijne wordt, indien mogelijk ongefilterd of licht gefilterd op fles gebracht.

De Wijn:
Rijpe en "dikke" wijn, die na jaren nog geweldige ontwikkeling meemaakt. Genevrires is ietwat lager gelegen dan zijn broer "Perrières", de wijn is iets minder mineraal en wat meer vettig dan "Perrières".  Elegantie en kwaliteit, met een groot bewaarpotentieel

€ 357,00

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

6 flessen Volnay 1er Cru 2013 "Clos des Chênes"

Druivensoort : 100% Pinot Noir

De familie Gaunoux vormt een vaste waarde in de streek. Jean Michel en Delphine zijn graag geziene gasten op de Bourgognefeesten en zijn ook "Chevalliers du Tastevin". Gaunoux staat bekend als een ouderwetse wijnmaker. Hij doet geen concessies aan kwaliteit of tijd, geduld en kalmte zijn de kernwoorden om zijn wijnen te maken.

Vinificatie:
Handmatige pluk en strenge selectie zorgen hier voor een optimale Pinot Noir druif. Na en inweekperiode worden de druiven gekneusd en in houten vaten vergist. Na de  vergisting blijven de wijnen op fust in de kelders tot aan de botteling minimaal 18 maanden na de oogst.

De Wijn:
Adem benemende Volnay, die iedere jaargang weer tot de verbeelding spreekt. Volle wijn met veel kracht, maar tegelijkertijd veel elegantie. De wijn bezit mooi zachte tanines en veel fruit en een afdronk van hier tot aan Volnay !

€ 330,00

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Bourgogne - La Chablisienne

Chablis - Domaine Les Frères Dampt

De drie broers Dampt, Hervé, Emanuel en Eric Dampt hebben een samenwerking binnen de drie gebiedsdelen van "La Chablisienne". Ieder heeft zijn vast omlijnde taken en binnen deze verantwoordelijkheden is het 'natuurlijk' werken de belangrijkste. Gezonde wijn maken is de doelstelling. Eric is de man van het veldwerk, hij organiseert de oogst verzorgt de wijngaarden met zijn team, en snoeit en snijdt dat het hem een lieve lust is. Emanuelle is de keldermeester, hij houdt de indrukwekkende "cave" schoon en verzorgt, hij beheert de bottelingslijn en is de verantwoordelijke man voor het maken van de wijnen.  Hervé tot slot is de commerciële man van de drie. Hij reist de wereld rond om de familiewijnen een plaats te geven in de wereld van de wijn. Dit najaar waren wij voor het eerst op bezoek en dat resulteerde in de eerste samenwerking met de mannen, waarbij "Winesourcing" en haar leden de eerste intekening deden voor de mooie en natuurlijke wijnen van de drie broers. Het domein bestaat vanaf 1981 en is daarmee een nieuwere speler in de Chablis, voordeelis natuurlijk dat de drie broers van meet af aan de nieuwste technieken konden gaan gebruiken op het domein, Guide Hachette ontdekte de mannen al jaren gelden, ieder jaar zijn er vele medailles te ontwaren op de flessen. Voor "La Source des Vins" zijn er enige "niches" gereserveerd, wijnen die een kleine opbrengst hebben èn een bijzonder verhaal vertellen....................

6 flessen 2016 Bourgogne Tonerre Blanc - Chevalier d'Eon

Wat een fijn glas Chardonnay is dit dan weer. De levendige frisheid van het noorden, naast de streek van Chablis en dan gemaakt op meer klei houdende grond waardoor deze chardonnay net een beetje" vetter" is dan zijn broers en zusters uit het naast gelegen Chablis. De frisheid houdt de wijn levendig en er komt geen houten fust aan te pas !

€ 77,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen 2015 Bourgogne Tonnerre "Le Clos du Château" - Les Frères Dampt - La Chablisienne Bourgogne

Dit is het 'kroonjuweel' van de  broers in mijn ogen. Een nauwkeurig gemaakte witte wijn van 100% Chardonnay, die zeker kan concurreren met de 1er Cru's uit Chablis. De ondergrond in Tonnerre is iets anders van samenstelling, iets meer klei, en dat komt de wijn ten goede. Het hout is 'gereserveerd' aanwezig en is niet overdonderend....zoals het hoort. Een wijn die een goed bewaar potentieel heeft en ook wat weg heeft van sommige Meursaults....Oeit !!!

€ 147,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen 2016 Chablis Tradition

Een karakteristieke Chablis. Beendroog van karakter en als je zegt "beendroog" dan bedoel ik ook "beendroog". De kalkbodem proef je bijna door de wijn heen. De Chardonnay geeft zich hier op een manier die echt nergens anders in de wijnwereld voorkomt. De noordelijke ligging beschermt de zuurgraad in de wijn waardoor hij heerlijk fris blijft. Deze eigenzinnige knaap drink je toch echt graag bij schaal-en schelpdieren. Hoe vreemd dat ook is want je bent een aardig eindje weg van de oceaan.

€ 101,70

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

wit - 6 flessen 2016 Chablis 1er Cru Fourchaume

de 1er Cru Fourchaume is wellicht de meest bekende Cru uit de streek. De ligging van de helling heeft een goede zonexpositie en geeft daarom altijd fijne en rijpe druiven. Het is een ronde wijn die graag gedronken wordt bij verfijnde vissen zoals Tarbot. De wijn is verkrijgbaar op bestelling !

€ 149,70

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

rood - 6 flessen 2015 Bourgogne Epineuil

Lichte, vriendelijke 'huppelfrisse' Pinot Noir, geen spoortje van hout, maar des te meer fruit. Natuurlijk ruiken en proeven we de voorjaarskersjes uit Tiel, maar dan in Noord Frankrijk. Doe hem even in een karaf en schenk hem licht gekoeld, daar blijft zowel u als drinker èn de wijn het beste op zijn plaats.

€ 89,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 Flessen Bourgogne rouge - Côteaux Bourguignonne

Een glas wijn voor de liefhebbers van een fruitige stijl wijn. De Pinot Noir wordt hier gecombineerd met de Gamay, jawel de "Passetoutgrain" van weleer. De wijn laat zich makkelijk verschalken en heeft een aangename concentratie. Eigenlijk is het een heerlijke wijn voor iedere dag, niet te zwaar ongeveer 12,5% en dat houdt je ook overdag levendig en fris evenals de wijn. Drink hem koel...dat is het doel !

€ 69,75

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Vallee du Rhône

Vacqueyras - Domaine Chantegut - Sarrians

In 1981 nam Pierre Marseille noodgedwongen het wijndomein Chantegut over van zijn vader die plotseling overleed. Pierre was bezig met een medische studie en was vooralsnog niet van plan om in zin vaders voetsporen te treden. Het lot besloot anders. Dezeer serieus en hard werkende Pierre, besloot om voor kwaliteit te gaan, daar waar zijn vader de druivenoogst ieder jaar aan de Coperatiev verkocht, investeerde Pierre in een eigen bottlingslijn en een nieuwe wijnmakerij in de prachtige bovengrondse zijderupskwekerij in Sarrians. De resultaten lieten niet lang op zich wachten en vanaf de jaren negentig verschenen de wijnen aan de top van de wijnranglijsten in de Franse vakpers. Tegenwoordig bezit Pierre 21 hectare onder appellatie van Vacqueyras en nog een een dertigtal hectare waar hij wijnen onder IGP produceert. Het prachtige domein ligt aan de voet van de mystieke Mont Ventoux, wij zijn  erg gelukkig met de wijnen van Pierre, en werken alweer zo'n zes jaar samen met veel plezier.

6 flessen 2015 Vacqueyras Domaine Chantegut Tradition -

Deze "grote meneer" wordt gemaakt in een bovengrondse zijderups kwekerij. Nou daar heeft ie ook wel wat van, want de Grenache en de Syrah geven hier een bewijs van goed gedrag. Een soepele, maar vurige wijn, die de liefhebber van Rhônewijnen zeer gelukkig maakt. De wijnen worden gemaakt in grote betonnen kuipen en hebben geen houtopvoeding gehad. Zwarte bes, frambozen, bosbes en de rest van de fruitmand.....heerlijk !

€ 101,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

rood - 6 flessen Vacqueyras Domaine Chantegut - "Les Clefs de la Manganerie"

De Syrah en de Grenache worden hier door Pierre verwend op houten fusten van verschillende leeftijden. Elke druivensoort krijgt zijn eigen fustje om op te groeien en tot rust te komen in de mooie flessen na 6-9 maanden. Als je dan onderaan de Mont Ventoux zo'n flesje mag ontkurken.....dan weet je het weer, Het leven is echt te kort om slechte wijn te drinken ! Robuust van karakter met de vurigheid van de streek.

€ 113,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Vallée du Rhone - Sud

Domaine Durieu - Châteauneuf du Pape

Francois en Vincent Durieu zijn de twee broers die vanaf 1997 het domein leiden.  Het domein stamt uit de zestiende eeuw toen er door de voorouders al wijn werd gemaakt. Durieu verkocht altijd veel van de druivenoogst aan de Coôperatie in Chateauneuf, maar is nu uitgegroeid tot een gevestigde naam wiens ster alleen maar rijzende is, zoals men dat zo mooi zegt. Enfin de restaurateurs, liefhebbers en zelfs de Amerikaanse Wijngoeroe Robert Parker hebben de twee broers omarmd, die daar echter allerminst van onder de indruk zijn. Ze maken wijnen met pit, gebruiken graag de Carignan en Cinsault naast de trouwe Grenache en de altijd fruitige Syrah. Soms nog een beetje Mourvèrdre voor het Provencaalse karakter....enfin overtuig u zelf !

rood - 6 flessen Côtes du Rhône "Classique"

De broertjes Durieu smijten graag met Carignan in de wijn, hier zelfs met 50%. Dat geeft de wijn "ballen" volgens de broers en ik ben het daar mee eens. Niet van die laffe Côtes du Rhône , waarbij je de zon ziet ondergaan ofzo......maar een stevige en stoere wijn die bij een carnivoor op tafel het beste tot zijn recht komt. Verder natuurlijk Grenache en Syrah en nog wat Cinsault, nou begin daar maar eens aan !

€ 63,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

rood - 6 flessen Châteauneuf du Pape 2013

De "Grand Seigneur" van de zuidelijke Rhône is hier in handen van de twee broers. 80% grenache, zoals dat hoort en dan aangevuld met een beetje Syrah, een beetje Mourvèrdre, wat Cinsault en ja u leest het goed ...de Counoise. Er komt in deze Paus geen enkele houtspaander binnen, alles is gemaakt op de rijpheid van de druiven in de wijngaard van de mannen. Ooohh, wat is dit lekker, vol en sappig met de kruidigheid van d streek, het enige wat nog ontbreekt is een "Juicy Steak"

€ 147,00

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Oostenrijk - Süd Steiermark

Goedwinemakers - Sernau/Gämlitz Östereich

Ton Goedmakers is een liefhebber, die enige jaren geleden met zijn Oostenrijkse vriend Ulli Kaltenbröck een klein en vergeten wijndomein in Sud Steiermark, nabij Grazz overnam. De restauratie was grondig, alle opstallen werden neergehaald en een volledig op groene energie gestoelde wijnmakerij werd opnieuw opgebouwd. De 6 hectare wijnbouwgrond werden gespaard, daar waar mogelijk en er werd veel nieuwe aanplant gedaan. De resultaten zijn verbluffend, er is weinig maar wàt er is, is dan ook weg gelegd voor de liefhebbers. Winesourcing heeft het ambassadeurschap op zich genomen en mag een paar wijnen voor u in de verkoop brengen.  Een uiteenlopend assortiment van Zweigelt tot Chardonnay en van Bruisend tot Steendroog, een paar wijnen hebben wij voor u geselecteerd in de hoop dat er nog meer mogen komen.

6 Flessen Sauvignon Blanc 2015 - Goedmakers Wijnen - Oostenrijk

Op slechts 6 hectare in Süd Steiermark, maken Ton Goedmakers en Ulli hun Sauvignon Blanc op geheel organische wijze. De aansturing van de kelders en materialen, gebeurt met natuurlijke en groene energie uit eigen beheer ! Loepzuivere Sauvignon met veel kracht, kruisbes, groene appels en peren en nog veel meer Oostenrijks fruit uit dit prachtige gebied.

 

€ 114,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Tomo Blanc 2014 - Goedmakers Wijnen - Oostenrijk

De “Signature Wijn” van het domein. Chardonnay wordt hier gecombineerd met Weissburgunder, In sommige jaren ook een beetje Grauburgunder. De vergisting vindt plaats op nieuwe houten 'barriques’ van Fans eikenhout en een beetje Oostenrijks hout. Een reus van een wijn, die eigenlijk met niets te vergelijken valt !

 

€ 166,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Blauwe Zweigelt - Goedmakers Wijnen - Oostenrijk

De Zweigelt hoort natuurlijk op het lijstje als Oostenrijkse trots. Diepe en robuuste wijn, met veel kracht en rijk aan tanines. De wijn heeft ook veel fruit wat een goed tegenwicht geeft aan de boersheid van de wijn. Zet het wild maar vast op tafel, Zweigelt komt eraan !

 

€ 132,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen