Provence


Côtes de Provence - Chateau Angueiroun

Provence Wijndomein – Château L’Angueiroun
Eind vorige eeuw treft Erik Dumon een verwaarloosd Provence Wijndomein aan nabij Bormes les Minosas aan de Côte d'Azur.  Hij besluit het 140 hectare tellende domein te kopen en begint daarop een grootscheepse renovatie van het geheel. Michel Marinello, wijnmaker, (RIP 2015) wordt naar het domein gehaald en stelt orde op zaken. Samen met zijn vrouw Marie-Anne bouwt hij aan een nieuwe equipe en zo start dit succesverhaal. Vrijwel alle wijngaarden zijn nu herplant met onder andere Cabernet Sauvignon, Grenache, Cinsault, Mourvèrdre, Rolle en meer. Er wordt gelet op rendement, groeiwijze en vooral worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en zodoende groeit het domein uit tot één van de topdomeinen uit de Provence. Momenteel ( 2016) wordt er gewerkt aan een volledig nieuwe wijnmakerij en cuverie en “as we speak” is het eerste “oeunotourisme” traject voltooid. een prachtig “geschakeld” appartementencomplex, waar men op uiterst luxe wijze van een vakantie kan genieten op dit wonderschone domein. De wijnen van Erik worden onderverdeeld in een “Reserve” lijn en de “Prestige” wijnen, welke eigenlijk zonder uitzondering ieder jaar weer in de prijzen vallen. Voor informatie over de vakantiewoningen kunt u contact met ons opnemen. Maak hier kennis met Erik en Luc en ontdek DE GEHEIMEN VAN ROSE DE PROVENCE.


AC Côtes de Provence Rosé - Cuvée Virginie

Druivensoorten:

55% Grenache, 25% Cinsault, 10% Rolle, 10% Mourvèrdre
Chateau Angueiroun is gelegen in de Provence aan de Middelandse Zee. Het domein telt 140 hectare waarvan ± 38 hectare is beplant met druiven. De rest van het domein is beschermd en biedt prachtig natuurschoon. Erik nam het domein over in 1999 en toverde het middelmatige wijngoed om tot een spraakmakend wijndomein. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd  en Erik gebruikt geen schadelijke middelen in zijn wijngaard.
Vinificatie:
De wijn wordt maar enkele uren vergist op RVS, waardoor de zalmkleur ontstaat. De zoetigheid blijft dan ook achterwege en de wijn is heerlijk fris , botteling in het voorjaar na de oogst
De Wijn:
Zalmkleurige wijn, waarin geen restsuikers aanwezig zijn. Verfrissende en zachte rosé, die met kop en schouders uitsteekt boven de alom vertegenwoordigde middelmaat, Provence zoals het hoort !

besteleenheid = 6 flessen
kijk op deze site onder "Winesourcing" welke wijnen "in Funding staan "

 

€ 80,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen - Provence blanc - Cuvée Iris

Druivensoorten: 90% Rolle 10% Semillion
Angueiroun is gelegen in de Provence aan de Middelandse Zee. Het domein telt 140 hectare waarvan ± 38 hectare is beplant met druiven. De rest van het domein is beschermd en biedt prachtig natuurschoon. Erik nam het domein over in 1999 en toverde het middelmatige wijngoed om tot een spraakmakend wijndomein. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd  en Erik gebruikt geen schadelijke middelen in zijn wijngaard.
Vinificatie:
De Rolle is een druif met een vrij dikke schil en kan goed tegen de Provencaalse hitte ( Vermemtino). De druiven worden vergist op stalen tanks en daarna gemengd met de hier aanwezige Semilion, druiven, botteling in het voorjaar.
De Wijn:
Zachte en geurige wijn, de Rolle geeft hier zijn visitekaartje af. Mooie tonen van exotisch fruit met een fijne concentratie en wat frisheid van de Semilion druiven. Zachte en droge wijn met een ‘vettige’ ondertoon

 

Kijk op deze site onder "Winesourcing" welke wijnen "in Funding" staan

 

 

€ 80,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Provence rouge - Cuvée Mathilde

Druivensoorten: Grenache, Syrah , Mourvèrdre
Chateau Angueiroun is gelegen in de Provence aan de Middelandse Zee. Het domein telt 140 hectare waarvan ± 38 hectare is beplant met druiven. De rest van het domein is beschermd en biedt prachtig natuurschoon. Erik Dumon nam het domein over in 1999 en toverde het middelmatige wijngoed om tot een spraakmakend wijndomein. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd  en Erik gebruikt geen schadelijke middelen in zijn wijngaard.
Vinificatie:
De wijn wordt gemaakt op RVS en kunststof. De wijn krijgt geen houtrijping en moet het hebben van de eigen kracht. De wijn wordt in het voorjaar na de oogst gebotteld.
De Wijn:
Deze cuvée is genoemd naar de dochter van Erik. Het is een volbloed Provence wijn waarin je geuren van wilde tijm en rozemarijn kunt herkennen. Provencaalse zon in het glas, graag wat koel serveren.

 

Kijk op deze site onder "Winesourcing" welke wijnen "in Funding" staan

 

 

 

€ 80,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Provence rouge - Cuvée Prestige 2015

Druivensoorten: Grenache, Syrah en Cabernet Sauvignon
Château Angueiroun is gelegen in de Provence aan de Middelandse Zee . Het domein telt 140 hectare waarvan ± 38 hectare is beplant met druiven. De rest van het domein is beschermd en biedt prachtig natuurschoon. Erik nam het domein over in 1999 en toverde het middelmatige wijngoed om tot een spraakmakend wijndomein. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd  en Erik gebruikt geen schadelijke middelen in zijn wijngaard.
Vinificatie:
De opbrengst per hectare wordt streng bewaakt er wordt in Juni zelfs een “Vendange Verte” toegepast ! De druiven worden vergist in RVS vaten en in kunststof tanks. Na het maken van deze cuvée Prestige wordt de wijn opgevoed in grote houten voeders  gedurende 6-9 maanden. Deze rode Provence wordt algemeen beschouwd als één der beste wijnen uit de streek !   
De Wijn:
Een volle zon-doorstoofde wijn wordt hier gemaakt. Dik sap met een mooie donkere kleur en het fruit van bosbessen en bramen zitten in de wijn. De houtlagering zorgt voor een stevige en vlezige structuur. Serieuze wijn, geweldig bij rood vlees en harde kazen.

 

Kijk op deze site onder "Winesourcing" welke wijnen "in Funding" staan

 

€ 147,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Val de Loire


Touraine - Domaine de la Rochette

Loire Wijndomein, Domaine de la Rochette, ligt in het stroomdal van de rivier de Cher. Het wijngebied alhier staat bekend als de Tourraine, hèt wijngebied van onder andere de Sauvignon, de Cot (=malbec ) de Chenin en de Cabernet Franc druiven. Het Wijndomein van Vincent Leclair omvat 55 hectare en behoort bij de meest authentieke wijnbedrijven uit de regio. Alles wat de streek aan wijnen voortbrengt, word door Vincent en zijn mensen gemaakt met veel passie, beleving en dus succes. Vrijwel al zijn wijnen worden met goud bekroond en in dit geval zegt dat wel degelijk wat, want dat gebeurt in dit geval op de Loire Wijndomein beurs in Angers, die in Februari wordt georganiseerd en over het algemeen wordt gezien als de aftrap van het nieuwe wijnjaar.

6 flessen Brût Mousseux - Methode Traditionelle

Druivensoorten: 80% Chenin Blanc & 20% Chardonnay
Vincent Leclair is de nieuwe generatie wijnmakers op dit leuke domein. Aan de oevers van de rivier de Cher ligt La Rochette, waar het maken van typische Loirewijnen tot een ware kunst is verheven. Het domein telt 55 hectare en kweekt een groot deel van de aanwezige druiven in  het Loire gebied.
Vinificatie:
De wijn ondergaat twee vergistingen op de fles evenals "grote broer" Champagne. De wijn blijft daarna nog twee jaar op de "Latte" ( droesem) om de natuurlijke belletjes te krijgen en mooi uit te rijpen.

De Wijn:
Deze "Champagne" komt van dezelfde kalkrijke bodem als Champagne en heeft derhalve een zeer fijne mousse, wat hem onderscheidt in zin soort. Een zeer feestelijke en goede vervanger voor Champagne !

€ 105,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Brût Mousseux Rosé - Methode Traditionelle

Druivensoorten: 80 % Chenin Blanc & 20% Pinot Noir

Vincent Leclair is de nieuwe generatie wijnmakers op dit leuke domein. Aan de oevers van de rivier de Cher ligt La Rochette, waar het maken van typische Loirewijnen tot een ware kunst is verheven. Het domein telt 55 hectare en kweekt een groot deel van de aanwezige druiven in  het Loire gebied.

Vinificatie:

Beide druivensoorten worden geperst en samen gevoegd en op fles vergist. Dit gebeurt tweemaal, waarna de wijn op de droesem blijft liggen tot aan de botteling. Na botteling krijgt de ijn zijn uiteindelijke karakter door toevoeging van de "dosage" . De paddenstoelkurk gaat op de fles en zo ontwikkeld dez "champagne" zijn belletjes.

De Wijn:
Hier wordt de rosé kleur verkregen door de aanwezigheid van de Pinot Noir, die door de rode schilkleur de rosétint afgeeft aan de wijn. Uiteindelijk zorgt de Pinot ook nog voor wat verfijning en fruit in deze rosé Champagne.

€ 105,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Rosé PIneau d'Aunis - 2016

Druivensoort : 100% Pineau d'Aunis
Vincent Leclair is de nieuwe generatie wijnmakers op dit leuke domein. Aan de oevers van de rivier de Cher ligt La Rochette, waar het maken van typische Loirewijnen tot een ware kunst is verheven. Het domein telt 55 hectare en kweekt een groot deel van de aanwezige druiven in  het Loire gebied.

Vinificatie:
Deze Pineau d'Aunis wordt machinaal geoogst en zeer kort vergist ± 8 uur, waarbij het sap met de rode schillen in aanraking is. Door deze korte inweking blijft de rosé zeer licht van kleur en lekker fris. Geen overvloedige alcohol, door de noordelijke ligging van het gebied
De Wijn:
Heldere en lichte rosé, zeer fris met een lekkere 'bite'. Een rariteit in het wijnland, want er zijn maar een paar boeren die deze druif tot rosé verwerken. De druif geeft normaal een lichte rode landwijn, maar in de handen van Vincent wordt het iets bijzonders

 

Kijk op deze site onder "Winesourcing" welke wijnen "in Funding" staan

 

 

€ 53,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Rosé "Just Aunis" - 2016

Druivensoort: 100% Pineau d'Aunis
Vincent Leclair is de nieuwe generatie wijnmakers op dit leuke domein. Aan de oevers van de rivier de Cher ligt La Rochette, waar het maken van typische Loirewijnen tot een ware kunst is verheven. Het domein telt 55 hectare en kweekten groot deel van de aanwezige druiven in  het Loire gebied
Vinificatie:
Deze Pineau d'Aunis wordt handmatig geoogst van een kleine hectare, gelegen op zuidoostelijke helling. De zon en koelte van de ochtenden houdt de druif in topconditie. Iets later geplukt en beter gerijpt dan zijn kleine broer.
De Wijn:
De Pineau geeft hier een rijpere wijn met een wat meer structuur. Een uitstekende begeleider van lunch- en visgerechten. De wijn wordt gebotteld in een mooie kegelfles en afgesloten met een glazen 'vino-lock'. Ook op magnum te verkrijgen en dan gepresenteerd in een stijlvolle houten kist.

 

Kijk op deze site onder "Winesourcing" welke wijnen "in Funding" staan

 

 

 

 

€ 83,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Sauvignon de Touraine 2017

Druivensoorten: 100% Sauvignon
Vincent Leclair is de nieuwe generatie wijnmakers op dit charmante domein. Aan de oevers van de rivier de Cher ligt La Rochette, waar het maken van typische Loirewijnen tot een ware kunst is verheven. Het domein telt 55 hectare produceert meerdere typerende wijnen uit de Loirestreek
Vinificatie:
De Sauvignon staat hier ongeveer op zijn geboortegrond en heeft in Vincent een perfecte meester gevonden. De oogst wordt deels machinaal en deel met de hand gedaan. Er wordt in het voorjaar flink gesnoeid zodat alleen maar de beste trossen aan de stok blijven hangen. De vergisting vindt in de bovengrondse wijnmakerij plaats, in RVS tannks zodat temperatuur en vergiziting goed kunnen worden gecontroleerd.
De Wijn:
Zeer zuivere Sauvignon, die je glas uitspringt ! Groene appels en peren en wat kruisbes in je glas, afijn de hele mand met fruit wordt je voorgezet. De Sauvignon voelt zich hier ‘thuis; en dat merk je ook “ Medaille d’Or” op het wereldconcours voor sauvignon wijnen. Geweldig bij schaal-en schelpdieren en natuurlijk harde – en geitenkazen.

 

Kijk op deze site onder "Winesourcing" welke wijnen "in Funding" staan

 

 

 

 

 

€ 53,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Gamay de Touraine 2016

Druivensoorten: 100% Gamay
Vincent Leclair is de nieuwe generatie wijnmakers op dit leuke domein. Aan de oevers van de rivier de Cher ligt La Rochette, waar het maken van typische Loirewijnen tot een ware kunst is verheven. Het domein telt 55 hectare en kweekten groot deel van de aanwezige druiven in  het Loire gebied
Vinificatie:
De Gamay wordt ongeveer 48 uur ingeweekt voordat de vergisting begint. Maceration heet dit proces, dat gebeurt om het optimum aan fruit aan de druiven te onttrekken en zodoende een èchte Gamy te maken, botteling in het voorjaar
De Wijn:
Gooi de fruitmand maar open ! Framboos aardbei en rode bes, ondersteund door een toontje terroir en en een sappige “Bite” dit moet je gekoeld drinken op een zomerse dag !

 

 

Kijk op deze site onder "Winesourcing" welke wijnen "in Funding" staan

€ 53,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Cuvée du Printemps Touraine 2016

Druivensoorten: 2/3 Gamay en 1/3 Pinot Noir
Vincent Leclair is de nieuwe generatie wijnmakers op dit leuke domein. Aan de oevers van de rivier de Cher ligt La Rochette, waar het maken van typische Loirewijnen tot een ware kunst is verheven. Het domein telt 55 hectare en kweekten groot deel van de aanwezige druiven in  het Loire gebied
Vinificatie:
Beide druivensoorten worden gescheiden van elkaar vergist op RVS tanks. De temperatuur blijft derhalve goed onder controle, zodat er geen afwijkingen ontstaan. De Gamay zorgt voor het frisse rode fruit en de Pinot voor de soepelheid van de wijn. IN de Bourgogne wordt deze combinatie als "Passetoutgrain" op de markt gebracht.
De Wijn:
Een stoere rode wijn met veel pit. De Gamay geeft het rode fruit en de PInot zorgt voor wat tanines in de wijn. De wijn is niet gemaakt om op te leggen maar dient jong en het liefst iets koel gedronken te worden. Heerlijk bij charcuterie, wit vlees en gevogelte.

 

Kijk op deze site onder "Winesourcing" welke wijnen "in Funding" staan

€ 57,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen rouge "Just Black" - Touraine Pinot Noir

Druivensoort: 100% Pinot Noir
Vincent Leclair is de nieuwe generatie wijnmakers op dit leuke domein. Aan de oevers van de rivier de Cher ligt La Rochette, waar het maken van typische Loirewijnen tot een ware kunst is verheven. Het domein telt 55 hectare en kweekten groot deel van de aanwezige druiven in  het Loire gebied
Vinificatie:
De Pinot druiven komen van een geselecteerd perceel met optimale ligging. De druiven worden handmatig geoogst en vergist op roestvrij stalen tanks. De vergistingstemperatuur wordt bewust laag gehouden om een lange inwerking van kleur en smaakstoffen aan de druiven te onttrekken.
De Wijn

Vincent Leclair heeft hier een soepele en fruitige Pinot Noir, die wellicht enigszins vergelijkbaar is met zijn broertjes uit de Elzas. De wijn is gebotteld in een kegelfles en afgesloten met een glazen "Vino Lock" en niet met schroefdop !

€ 89,70

  • Uitverkocht

Val de Loire - Saumur


Concourson sur L.- Domaine des Bleuces

Domaine des Bleuces is een wijnbedrijf van rond de 50 hectare groot. Naast Côteaux du Layon produceert de eigenaresse Inès Raccault ook streekwijnen zoals Chenin Blanc, Vin Mousseux Traditionelle en Cabernet Francs. Binnen haar gebied ligt ook de AC Saumur Champigny waarin zij twee verschillende wijnen maakt. Côteaux du Layon maakt ze in verschillende vormen, maar allemaal met kleine rendementen en een grote passie voor dit edele vocht. Het klimaat langs de rivier de Layon geeft ieder jaar weer de kans om zoete wijnen te maken van verrotte druiven, evenals in de sauternes en in gebieden van Duitsland. Men kan dit wel zien als het best bewaarde geheim van De Loirestreek. De opbrengsten zijn zeer klein en de resultaten zijn overweldigend. Inès is een zeer gepassioneerde dame, haar topwijn uit de Layon noemt ze dan ook Passion.

6 flessen Côteaux du Layon 2006 "La Passion" 0,50 cl.

Druivensoort: 100% Chenin Blanc
Inès heeft haar vader opgevolgt, die burgemeester is geworden in een naburig dorp. De 50 hectare wijnbouwgrond wordt met passie en geduld bewerkt. Er wordt volledig natuurlijk gewerkt, en er worden uitsluitend natuurlijke methoden en bestrijdingsmiddelen gebruikt in de wijngaard. De aanplant bestaat naast de Chenin Blanc ook uit Malbec, Cabernet Sauvignon, Gamay en Chardonnay

Vinificatie:

De druiven worden zeer laat geoogst, soms wel tot aan de kerst ! De Chenin is dan helemaal verrot en heeft nog maar zo'n 15-20 % jus in haar schilletje. Dit betekent ongeveer 10-12 planten voor 1 flesje "Passion". De schimmel "Botrytis" geeft de aparte smaakexplosie aan de wijn, de laat hangende duifjes geven het suiker en het zoet. Deze Passion krijgt ook nog wat lagering op houten fustjes mee als kado !

De Wijn:

Een explosie van rijp orientaals fruit, vermegd met de aparte sensatie van de botryitis. Een zeer lange afdronk en zeker geen wijn om fles na fles te legen, alhoewel, als je hier eenmaal de smaak van te pakken hebt.....

€ 135,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Alsace


Eguisheim - Domaine Charles Baur

Domaine Charles Baur is ontstaan na de tweede wereldoorlog, zoals zovele kleine wijndomeinen in de Elzas. Arnaud Baur is de derde generatie die het domein van ongeveer 15 hectare leidt en beheert. Arnaud heeft de wijnbouwschool doorlopen en is hoog opgeleid. Hij is een voorvechter van organic wines en heeft sinds zeven jaar alle certificaten van de organische wijnbouw in bezit voor al zijn wijnen. Het bedrijf ligt in het hart van de Elzas, in het dorpje Eguisheim, één van de parels van de streek. Vader Armand tekent nog steeds voor de productie van de Cremant d'Alsace, algemeen beschouwd als één der besten in de streek. Arnaud laat geen enkel toeval over en zorgt als ware het zijn kinderen voor zijn planten in de wijngaard. De druivensoorten worden geplant op de daarvoor geschikte heuvelhellingen, met daarbij de juiste bodemsamenstelling per druivensoort. Domaine Charles Baur bezit ook nog een viertal Grand Cru's in de omgeving.

6 flessen Pinot Blanc "Organic"

Druivensoort : 100% Pinot Blanc

Domaine Charles Baur staat onder leiding van de derde generatie van de familie. Arnaud Baur is de wijnmaker en werkt volledig "organic" op zijn 15 hectare tellende domein rondom Eguisheim. Arnaud is één van de voortrekker van "organic" wijnbouw en heeft als zodanig alle classificaties op zijn wijne  al 7 jaar geleden binnen gehaald.  Vins de Nature, zoals hij zelf altijd zegt, proef en beleef de Elzas op zijn best !

Vinificatie:
De druiven worden handmatig geoogst en vergis in roestvrij stalen tanks. De wijn blijft tot aan het voorjaar op de Lie rusten en wordt daarna overgestoken en gebotteld.
De Wijn:

Pinot Blanc van Arnaud bevat geen restsuikers en heeft een mineralig karakter. Natuurlijk een prachtige begeleiden van vis-schaal - en schelpdieren, maar bovenal de aangewezin vriend van onze Hollandse Asperges.

€ 65,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Pinot Gris "Organic"

Druivensoort : 100% Pinot Blanc

Domaine Charles Baur staat onder leiding van de derde generatie van de familie. Arnaud Baur is de wijnmaker en werkt volledig "organic" op zijn 15 hectare tellende domein rondom Eguisheim. Arnaud is één van de voortrekker van "organic" wijnbouw en heeft als zodanig alle classificaties op zijn wijne  al 7 jaar geleden binnen gehaald.  Vins de Nature, zoals hij zelf altijd zegt, proef en beleef de Elzas op zijn best !

Vinificatie:
De druiven worden handmatig geoogst en vergist in roestvrij stalen tanks. De wijn blijft tot aan het voorjaar op de Lie rusten en wordt daarna overgestoken en gebotteld. er worden geen "hulp"middelen gebruikt en de natuurlijke gisten uit de wijngaard worden gebruikt.

De Wijn:

Pinot Gris staat wel bekend als "De Sultan". Een droge witte wijn, die door zijn aanwezige aroma's vaak niet als al te droog wordt ervaren. Fruit van Lyché en perzik. Zeer zachte en milde wijn, perfect bij mooie visjes zoals Tarbot !

€ 77,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Riesling "Organic"

Druivensoort : 100% Riesling

Domaine Charles Baur staat onder leiding van de derde generatie van de familie. Arnaud Baur is de wijnmaker en werkt volledig "organic" op zijn 15 hectare tellende domein rondom Eguisheim. Arnaud is één van de voortrekker van "organic" wijnbouw en heeft als zodanig alle classificaties op zijn wijne  al 7 jaar geleden binnen gehaald.  Vins de Nature, zoals hij zelf altijd zegt, proef en beleef de Elzas op zijn best !

Vinificatie:
De druiven worden handmatig geoogst en vergist in roestvrij stalen tanks. De wijn blijft tot aan het voorjaar op de Lie rusten en wordt daarna overgestoken en gebotteld. er worden geen "hulp"middelen gebruikt en de natuurlijke gisten uit de wijngaard worden gebruikt.

De Wijn:
De Riesling behoort samen met de Chardonnay tot 'edele' druivensoorten voor witte wijn. De Riesling gedijt goed in noordelijke gebieden. De dikke schil van de riesling geeft deze wijn altijd een aangenaam fris zuurtje. De riesling is dan ook een wijn met een groot bewaarpotentieel, mits met aandacht en geduld gemaakt !

€ 77,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Gewürztraminer "Organic"

Druivensoort : 100% Gewurztraminer

Domaine Charles Baur staat onder leiding van de derde generatie van de familie. Arnaud Baur is de wijnmaker en werkt volledig "organic" op zijn 15 hectare tellende domein rondom Eguisheim. Arnaud is één van de voortrekker van "organic" wijnbouw en heeft als zodanig alle classificaties op zijn wijne  al 7 jaar geleden binnen gehaald.  Vins de Nature, zoals hij zelf altijd zegt, proef en beleef de Elzas op zijn best !

Vinificatie:
De druiven worden handmatig geoogst en vergist in roestvrij stalen tanks. Eerst vindt er nog een korte inweking plaats op de schillen om zoveel mogelijk extract aan de druiven te onttrekken. De wijn blijft tot aan het voorjaar op de Lie rusten en wordt daarna overgestoken en gebotteld. er worden geen "hulp"middelen gebruikt en de natuurlijke gisten uit de wijngaard worden gebruikt.
De Wijn:
Gewurztraminer is wellicht de meest extravagante wijn die er is. Gewurztraminer kent droge varianten tot zeer zoete wijnen. Deze wijnen zijn altijd zeer geparfumeerd en hebben daarom vaak een zoetwaarneming. Hier een exemplaar van Arnaud, gewelsige aroma's en een enorme kracht, drinken bij slades van rood fruit of natuurlijk Munster kaas

€ 89,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

2 flessen Riesling Grand Cru Brandt

Druivensoort : 100% Riesling

Domaine Charles Baur staat onder leiding van de derde generatie van de familie. Arnaud Baur is de wijnmaker en werkt volledig "organic" op zijn 15 hectare tellende domein rondom Eguisheim. Arnaud is één van de voortrekker van "organic" wijnbouw en heeft als zodanig alle classificaties op zijn wijne  al 7 jaar geleden binnen gehaald.  Vins de Nature, zoals hij zelf altijd zegt, proef en beleef de Elzas op zijn best !

Vinificatie:
De druiven worden handmatig geoogst en vergist in roestvrij stalen tanks. De druiven komen van de "Brandt" helling. De ligging van deze Grand Cru is Oost-Zuid-Oost wat een optimale zonligging geeft. De druiven worden handmatig geoogst en daarna op "eigen" gisten vergist op RVS vaten. Enkele dagen inweking gaan vooraf aan de vergisiing.

De Wijn:
Zeer karaktervolle Riesling. Eenmaal op leeftijd wordt et alleen maar interessanter. Frisse zuren gaan hand in hand met zeer rijp fruit en veel diepgang. Eenmaal volwassen geworden krijgt deze wijn ook een beet "Gout de Petrol" kenmerkend voor verfijnde riesling.

€ 49,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

2 flessen Gewurztraminer Grand Cru "Pfersichsberg"

Druivensoort : 100% Gewurztraminer

Domaine Charles Baur staat onder leiding van de derde generatie van de familie. Arnaud Baur is de wijnmaker en werkt volledig "organic" op zijn 15 hectare tellende domein rondom Eguisheim. Arnaud is één van de voortrekker van "organic" wijnbouw en heeft als zodanig alle classificaties op zijn wijne  al 7 jaar geleden binnen gehaald.  Vins de Nature, zoals hij zelf altijd zegt, proef en beleef de Elzas op zijn best !

Vinificatie:
De druiven worden handmatig geoogst en vergist in roestvrij stalen tanks. De druiven komen van de "Pfersichsberg", de meest geschikte helling voor de Gewurztraminer. De ondergrond is graniet, met een bovenlaag van  klei, zand en "shistes", leisteen. Deze combinatie zorgt voor de vele smaken in deze grote wijn. Persing direct na de oogst, vergisting op RVS tanks, waarna een periode van rijping op grote houten voeders aanbreekt. Botteling na ± 1 jaar.

De Wijn:

Grote en klassieke wijn. Enorm aromatisch en gevuld met mende oreintaals fruit. Heerlijk perzikken, ananas, lychees en alles wat je er verder zelf in mag ontdekken. De volgende dag proef je het nog ! Tip: maak een Sabayon met deze wijn en giet die warm over een beet munster met Lychees....sterretje waard.

€ 49,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

1 fles Gewurztraminer "Vendange Tardive"

Druivensoort : 100% Gewurztraminer

Domaine Charles Baur staat onder leiding van de derde generatie van de familie. Arnaud Baur is de wijnmaker en werkt volledig "organic" op zijn 15 hectare tellende domein rondom Eguisheim. Arnaud is één van de voortrekker van "organic" wijnbouw en heeft als zodanig alle classificaties op zijn wijne  al 7 jaar geleden binnen gehaald.  Vins de Nature, zoals hij zelf altijd zegt, proef en beleef de Elzas op zijn best !

Vinificatie:
De druiven worden in Tri geplukt dwz, drie keer per dag alleen e beste druiven van de struik. Optimale rijpheid en zeer late oogst soms wel midden tot eind november zorgen hier voor een zware en geurige dessertwijn. De wijn wordt vergist in RVS en te ruste gelegd op grote houten voeders.

De Wijn:

Een extreem volle en rijpe wijn met veel geur en smaak van de Gwurztraminer. Zeer goed geschikt bij pittige kazen en  patisserie. Dit moet je minimaal één keer in je leven gedronken hebben !

€ 39,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Bourgogne - Maconnais


Vergisson - Château de Vergisson

Château de Vergisson is sinds een paar jaar het eigendom van Pierre en Stephanie Saumaize/Desroches. Het echtpaar startte in 2006 met de productie van 500 flessen Pouilly Fuissé op een 'geleend' stukje grond van Pappa Desroches. Tegenwoordig bezit het echtpaar 7-8 hectare wijnbouwgrond binnen deze prachtige appellation in de zuidelijk Bourgogne. Het oude "Chateau de Vergisson" werd aangekocht en is nu de uitvalbasis van dit charmante stel. De Chardonnay druif is hier alles bepalend, men zegt zelfs dat dit de geboortegrond is van deze druivensoort. Pierre en Stephanie maken een drietal wijnen, maar wel met een beperkt aanbod. Er wordt gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen, er wordt streng gesnoeid om een zo gezond mogelijke druif te telen. Het "terroir" is van groot belang, micro klimaat, bodem, zonligging, afwatering worden alle als even belngrijk gezien voor het maken van de wijn op dit domein. Kwaliteit is hier bepalend, zo maakt het paar ± 8000 flessen Pouilly Fuissé, 7000 flessen Saint Veran en 3000 flessen Macon Solutré. Pierre maakt ook nog een 1500 flessen Pouilly Fuissé "En Servy" een Pouilly die volledig op nieuwe houten vaten is vergist. Rode wijn......Volgend jaar een verrassing, Pierre komt met een Gamay, aangeplant in de AC Beaujolais, waar hij 1 hectare heeft aangekocht. Nu al benieuwd !

6 flessen Pouilly Fuissé 2015

Druivensoort : 100% Chardonnay

Château Vergisson behoort tot de 'nieuwe' generatie wijnmakers. Het domein wordt geleidt door Pierre en Stephanie, die hun visie duidelijk in beeld hebben gebracht. De wijnen dienen de beste vertegenwoordiging van de streek te zijn.

Vinificatie:
Er wordt hier met de hand geoogst. De druiven wordn geperst in pneumatische persen waarna het sap wordt vergist. Dit gebeurt gedeeltelijk op RVS vaten en op eikenhouten barriques, afhankelijk van het oogstjaar. De wijn wordt gebotteld na één jaar, vlak voor de nieuwe oogst.

De Wijn:

Witte Bourgogne op niveau. Een mooie en harmonieuze wijn waarin het hot een ondersteuning geeft en niet de boventoon voert. Men drinkt namelijk wijn en geen gebakken hout !

€ 113,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Pouilly Fuissee "En Servy" 2015

Druivensoort : 100% Chardonnay

Château Vergisson behoort tot de 'nieuwe' generatie wijnmakers. Het domein wordt geleidt door Pierre en Stephanie, die hun visie duidelijk in beeld hebben gebracht. De wijnen dienen de beste vertegenwoordiging van de streek te zijn.

Vinificatie:
Er wordt hier met de hand geoogst. De druiven worden geperst in pneumatische persen waarna het sap wordt vergist. Dit gebeurt volledig op eikenhouten barriques van diverse leeftijden. de samenstelling is afhankelijk van het oogstjaar. De wijn wordt gebotteld na één jaar, vlak voor de nieuwe oogst.

De Wijn:

Grote witte Bourgogne, die geschikt is om een aantal jaren op te leggen. De vinificatie op eikenhout brengt met zich mee dat het hout aanwezig is, maar gezien de rijpheid van de Chardonnay alhier is de wijn na ongeveer twee jaar prachtig in balans.

€ 147,00

  • Uitverkocht

6 Flessen Saint Veran 2016

Druivensoort : 100% Chardonnay

Château Vergisson behoort tot de 'nieuwe' generatie wijnmakers. Het domein wordt geleidt door Pierre en Stephanie, die hun visie duidelijk in beeld hebben gebracht. De wijnen dienen de beste vertegenwoordiging van de streek te zijn.

Vinificatie:
Er wordt hier met de hand geoogst. De druiven wordn geperst in pneumatische persen waarna het sap wordt vergist. Dit gebeurt op RVS vaten en de wijn wordt gebotteld na één jaar, vlak voor de nieuwe oogst.

De Wijn:

Verfrissende witte

€ 83,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Bourgogne - Chalonnais

Givry - Domaine Laurent Parize

Laurent Parize is viticulteur in het gehucht Poncey, even ten zuiden van het stadje Givry. De streek , Côtes Chalonnaise is vernoemd naar de stad Chalon sur Saône, even ten oosten van Givry. Laurent Parize heeft de laatste jaren een aantal van zijn wijngaarden verkocht, hij heeft geen erfopvolging binnen het familiebedrijf, en heeft daarom besloten om wat schaalverkleining toe te passen. De "gewone" AC wijnen zijn op één na allemaal verkocht, hij maakt nu vrijwel uitsluitend 1er Cru wijnen. De beroemdste wijn van zijn hand is de "Grandes Vignes", de hectare 1er Cru die pal voor zijn huis ligt. La Source des Vins startte de samenwerking al in 1998 en door al die jaren heen zijn we goed bevriend geraakt en werken we met plezier en genoegen met de wijnen van Laurent. Hij behoort ontegenzeggelijk tot de beste wijnmakers uit de streek, wat ook wel blijkt uit de ellenlange medaillelijsten die "Guide Hachette" hem al die jaren al toekende.

6 flessen Givry Blanc 1er Cru Champ Nalot 2016

Druivensoort : 100% Chardonnay

Laurent Parize is een onafhankelijke wijnmaker die veel waarde hecht aan zijn natuurlijke omgeving. Hij gebruikt uitsluitend natuurlijke bestrijdingsmiddelen en heeft een strenge hand van snoeien. Kwalitatief zeer goede wijnen die, in vergelijk met de andere Bourgognewijnen zeer gunstig zijn in prijs/kwaliteit.

Vinificatie:
Er wordt hier met de hand geoogst. De druiven wordn geperst in pneumatische persen waarna het sap wordt vergist. Dit gebeurt op fust en stalen tanks , waarna de wijnen worden samen gesteld.

De Wijn:
Een volle en breed smakende Bourgogne met nuances van het hout. De wijn heeft veel fruit en een mooie frisheid. Velen zien deze wijn als een goede tegenhanger van Meursault, ik kan ze geen ongelijk geven.

 

€ 147,00

  • Uitverkocht

6 flessen Givry Vieilles Vignes 2016

Druivensoort : 100% Pinot Noir

Laurent Parize is een onafhankelijke wijnmaker die veel waarde hecht aan zijn natuurlijke omgeving. Hij gebruikt uitsluitend natuurlijke bestrijdingsmiddelen en heeft een strenge hand van snoeien. Kwalitatief zeer goede wijnen die, in vergelijk met de andere Bourgognewijnen zeer gunstig zijn in prijs/kwaliteit.

Vinificatie:
De Pinot wordt met de hand geplukt. De druiven worden gekneusd en dan vergist in houten barriques van verschillende leeftijd. Een ander deel van de oogst wordt op RVS gemaakt, waarna laat in het voorjaar de wijnen worden geassembleerd.

De Wijn:
Een heerlijke en verfrissende Pinot Noir. Drink de wijn jong en licht gekoeld en onderga de sensatie van een elegante wijn. Het fruit komt rechtstreeks van de kersenboom, wijn voor grote slokken en nog een beetje meer.

€ 113,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Bourgogne - Côtes de Beaune


Meursault - Domaine Jean Michel Gaunoux

Delphine en Jean Michel Gaunoux zijn het paar dat dit fijne domein in Meursault bezit. Zij is een "Hudelot", afkomstig uit Vougeot, hij is een trotse Gaunoux en zoon Henri is reeds binnen het bedrijf om vader Jean Michel op te volgen. Gaunoux is een klassieke wijnmaker. Zijn wijnen verdienen geduld en aandacht, en kunnen vaak jaren mee. Zo openden wij ooit een paar Pommards uit mijn geboortejaar 1957 en tot ieders verbazing waren de wijnen nog in uitstekende staat. Buiten de wijnen uit Meursault heeft Gaunoux een geweldige Volnay Clos des Chènes 1er Cru, Pommard en "La Folatières", de broemde Puligny Montrachet in zijn  portfolio. Het domein bezit een kleine 10 hectare wijnbouwgrond, waarvan het meeste direct in Meursault is gelegen. De wijnen van Gaunoux worden door ons uitsluitend op inschrijving of aanvraag verkocht, voor informatie omtrent de beschikbaarheid kunt u direct bellen met de Wijnman - 0651611752

6 flessen Meursault AC 2014

Druivensoort : 100% Chardonnay

De familie Gaunoux vormt een vaste waarde in de streek. Jean Michel en Delphine zijn graag geziene gasten op de Bourgognefeesten en zijn ook "Chevalliers du Tastevin". Gaunoux staat bekend als een ouderwetse wijnmaker. Hij doet geen concessies aan kwaliteit of tijd, geduld en kalmte zijn de kernwoorden om zijn wijnen te maken.

Vinificatie:
De Chardonnay wordt handmatig geplukt en deels vergist op roterende RVS tanks en houten fusten van verschillende kwaliteit en leeftijd. Na de fermentatie worden de wijnen over gestoken en een klein beetje van de lie ontdaan. Botteling na 12-18 maanden.

De Wijn:
Amandelen en noten in de smaak. een lange afdronk en lekker veel wijn. Meursault is natuurlijk voor liefhebbers, maar dan heb je ook wel waar voor je geld. De Chardonnay in optima forma.

 

€ 264,60

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 5-8 dagen

6 flessen Meursault 1er Cru "Les Genevrières" 2012

Druivensoort : 100% Chardonnay

De familie Gaunoux vormt een vaste waarde in de streek. Jean Michel en Delphine zijn graag geziene gasten op de Bourgognefeesten en zijn ook "Chevalliers du Tastevin". Gaunoux staat bekend als een ouderwetse wijnmaker. Hij doet geen concessies aan kwaliteit of tijd, geduld en kalmte zijn de kernwoorden om zijn wijnen te maken.

Vinificatie:
De Chardonnay wordt handmatig geplukt en vergist op houten fusten in de kelder. Tot aan de botteling na minimaal 16 maanden, blijft de wijn rijpen op zijn lie. De wijne wordt, indien mogelijk ongefilterd of licht gefilterd op fles gebracht.

De Wijn:
Rijpe en "dikke" wijn, die na jaren nog geweldige ontwikkeling meemaakt. Genevrires is ietwat lager gelegen dan zijn broer "Perrières", de wijn is iets minder mineraal en wat meer vettig dan "Perrières".  Elegantie en kwaliteit, met een groot bewaarpotentieel

€ 357,00

  • Uitverkocht

6 flessen Volnay 1er Cru 2013 "Clos des Chênes"

Druivensoort : 100% Pinot Noir

De familie Gaunoux vormt een vaste waarde in de streek. Jean Michel en Delphine zijn graag geziene gasten op de Bourgognefeesten en zijn ook "Chevalliers du Tastevin". Gaunoux staat bekend als een ouderwetse wijnmaker. Hij doet geen concessies aan kwaliteit of tijd, geduld en kalmte zijn de kernwoorden om zijn wijnen te maken.

Vinificatie:
Handmatige pluk en strenge selectie zorgen hier voor een optimale Pinot Noir druif. Na en inweekperiode worden de druiven gekneusd en in houten vaten vergist. Na de  vergisting blijven de wijnen op fust in de kelders tot aan de botteling minimaal 18 maanden na de oogst.

De Wijn:
Adem benemende Volnay, die iedere jaargang weer tot de verbeelding spreekt. Volle wijn met veel kracht, maar tegelijkertijd veel elegantie. De wijn bezit mooi zachte tanines en veel fruit en een afdronk van hier tot aan Volnay !

€ 330,00

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Bourgogne - La Chablisienne

Chablis - Domaine Les Frères Dampt

De drie broers Dampt, Hervé, Emanuel en Eric Dampt hebben een samenwerking binnen de drie gebiedsdelen van "La Chablisienne". Ieder heeft zijn vast omlijnde taken en binnen deze verantwoordelijkheden is het 'natuurlijk' werken de belangrijkste. Gezonde wijn maken is de doelstelling. Eric is de man van het veldwerk, hij organiseert de oogst verzorgt de wijngaarden met zijn team, en snoeit en snijdt dat het hem een lieve lust is. Emanuelle is de keldermeester, hij houdt de indrukwekkende "cave" schoon en verzorgt, hij beheert de bottelingslijn en is de verantwoordelijke man voor het maken van de wijnen.  Hervé tot slot is de commerciële man van de drie. Hij reist de wereld rond om de familiewijnen een plaats te geven in de wereld van de wijn. Dit najaar waren wij voor het eerst op bezoek en dat resulteerde in de eerste samenwerking met de mannen, waarbij "Winesourcing" en haar leden de eerste intekening deden voor de mooie en natuurlijke wijnen van de drie broers. Het domein bestaat vanaf 1981 en is daarmee een nieuwere speler in de Chablis, voordeelis natuurlijk dat de drie broers van meet af aan de nieuwste technieken konden gaan gebruiken op het domein, Guide Hachette ontdekte de mannen al jaren gelden, ieder jaar zijn er vele medailles te ontwaren op de flessen. Voor "La Source des Vins" zijn er enige "niches" gereserveerd, wijnen die een kleine opbrengst hebben èn een bijzonder verhaal vertellen....................

6 flessen 2016 Bourgogne Tonerre Blanc - Chevalier d'Eon

Druivensoort 100% Chardonnay
De drie broers Dampt startten in 1981 een samenwerking in de Chablis regio, om 'schone' en zuivere wijnen te maken volgens de tradities van de streek. 'Kleine' appellaties als Tonerre, Irancy en Epineuil werden ook ondergebracht in het areaal van wijngaarden, en zo ontstond een wijnbedrijf met grote potentie. Zowel de Chardonnay als de Pinot Noir worden met aandacht en geduld groot gebracht en men gebruikt het begrip "Lutte Raisonnée" als uitgangspunt om schoon te werken, zowel in de wijngaarden als ook in de wijnmakerij. Dampt maakt Chablis tradition, maar herbergt ook een aantal premier cru's en zelfs ook een paar Grand Cru's

Vinificatie:

Op sommige plat gelegen percelen wordt voorzichtig met machines geoogst, voor de betere percelen wordt uitsluitend met de hand geoogst. Deze Chevalier d'Eon is genoemd naar een heilige die in oude verhalen wordt afgeschildert als half man/half vrouw, zie etiket. De wijn wordt op RVS gemaakt en heeft geen houtopvoeding.

De Wijn:

Een schoolvoorbeeld van een rijpe en frisse Chardonnay. De wijngaarden liggen niet in de AC Chablis, wat ook de vrijheid geeft om andere bodems te zoeken voor deze Chardonnay. Deze wijn is wat 'vetter' dan de altijd minerale Chablis en is een echte 'flateur'.

€ 77,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen 2016 Chablis Tradition

Druivensoort 100% Chardonnay
De drie broers Dampt startten in 1981 een samenwerking in de Chablis regio, om 'schone' en zuivere wijnen te maken volgens de tradities van de streek. 'Kleine' appellaties als Tonerre, Irancy en Epineuil werden ook ondergebracht in het areaal van wijngaarden, en zo ontstond een wijnbedrijf met grote potentie. Zowel de Chardonnay als de Pinot Noir worden met aandacht en geduld groot gebracht en men gebruikt het begrip "Lutte Raisonnée" als uitgangspunt om schoon te werken, zowel in de wijngaarden als ook in de wijnmakerij. Dampt maakt Chablis tradition, maar herbergt ook een aantal premier cru's en zelfs ook een paar Grand Cru's

Vinificatie:

Op sommige plat gelegen percelen wordt voorzichtig met machines geoogst, voor de betere percelen wordt uitsluitend met de hand geoogst. Deze Chablis wordt gemaakt op RVS, na de persing wordt het sap van de Chardonnay vergist op kleinere tanks, waarbij ieder perceel apert wordt vergist. Blending van de wijnen gebeurt in het voorjaar waarna de wijnen op de markt komen. De wijn heeft geen houtopvoeding.

De Wijn:

Een echte minerale Chablis voor de liefhebber. Beendroog en zeer verfrissend. Je ruikt als het ware de kalk en krijtbodem door de wijn heen. "Groene" wijn zeggen we ook wel eens en eet er inderdaad maar eens een oestertje bij.

€ 101,70

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

wit - 6 flessen 2016 Chablis 1er Cru Fourchaume

Druivensoort: 100% Chardonnay
De drie broers Dampt startten in 1981 een samenwerking in de Chablis regio, om 'schone' en zuivere wijnen te maken volgens de tradities van de streek. 'Kleine' appellaties als Tonerre, Irancy en Epineuil werden ook ondergebracht in het areaal van wijngaarden, en zo ontstond een wijnbedrijf met grote potentie. Zowel de Chardonnay als de Pinot Noir worden met aandacht en geduld groot gebracht en men gebruikt het begrip "Lutte Raisonnée" als uitgangspunt om schoon te werken, zowel in de wijngaarden als ook in de wijnmakerij. Dampt maakt Chablis tradition, maar herbergt ook een aantal premier cru's en zelfs ook een paar Grand Cru's

Vinificatie:

Hier wordt uitsluitend met de hand geoogst. Deze Fourchaume is wellicht de beroemdste 1er Cru van allen. Een deel van de wijn wordt op houten fustjes gemaakt, afhankelijk van het jaar is dat meer of minder. De rest wordt op RVS gemaakt om te voorkomen dat de wijn teveel naar hout gaat smaken.

De Wijn:

Een beroemde 1er Cru, die zeer toegankelijk is. Het hout geeft de wijn een lekker "duwtje in de rug" . Een mooie concentratie is wat je mag verwachten en ook krijgt in deze wijn. Een avond achter de pannen om een hoog niveau visje te bereiden, dan mag deze Chablis niet ontbreken.

€ 149,70

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

rood - 6 flessen 2015 Bourgogne Epineuil

Druivensoort 100% Pinot Noir
De drie broers Dampt startten in 1981 een samenwerking in de Chablis regio, om 'schone' en zuivere wijnen te maken volgens de tradities van de streek. 'Kleine' appellaties als Tonerre, Irancy en Epineuil werden ook ondergebracht in het areaal van wijngaarden, en zo ontstond een wijnbedrijf met grote potentie. Zowel de Chardonnay als de Pinot Noir worden met aandacht en geduld groot gebracht en men gebruikt het begrip "Lutte Raisonnée" als uitgangspunt om schoon te werken, zowel in de wijngaarden als ook in de wijnmakerij. Dampt maakt Chablis tradition, maar herbergt ook een aantal premier cru's en zelfs ook een paar Grand Cru's

Vinificatie:

Op sommige plat gelegen percelen wordt voorzichtig met machines geoogst, voor de betere percelen wordt uitsluitend met de hand geoogst. De Pinot Noir brengt hier elegantie en finesse. De wijn wordt klassiek vergist deels op staal en deels op grote houten voeders, om het hout niet te laten prevaleren.

De Wijn:

Heerlijke soepele Pinot Noir zoals toch alleen in Frankrijk gevonden kan worden. De wijn behoudt een lekkere 'bite' en heeft veel fruit. Schenk deze fijjne Pinot iets gekoeld en wordt heel blij, zeker gezien de prijs....

€ 77,70

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Vallee du Rhône

Vacqeuyras - Domaine Chantegut - Sarrians

In 1981 nam Pierre Marseille noodgedwongen het wijndomein Chantegut over van zijn vader die plotseling overleed. Pierre was bezig met een medische studie en was vooralsnog niet van plan om in zin vaders voetsporen te treden. Het lot besloot anders. Dezeer serieus en hard werkende Pierre, besloot om voor kwaliteit te gaan, daar waar zijn vader de druivenoogst ieder jaar aan de Coperatiev verkocht, investeerde Pierre in een eigen bottlingslijn en een nieuwe wijnmakerij in de prachtige bovengrondse zijderupskwekerij in Sarrians. De resultaten lieten niet lang op zich wachten en vanaf de jaren negentig verschenen de wijnen aan de top van de wijnranglijsten in de Franse vakpers. Tegenwoordig bezit Pierre 21 hectare onder appellatie van Vacqueyras en nog een een dertigtal hectare waar hij wijnen onder IGP produceert. Het prachtige domein ligt aan de voet van de mystieke Mont Ventoux, wij zijn  erg gelukkig met de wijnen van Pierre, en werken alweer zo'n zes jaar samen met veel plezier.

6 flessen 2015 Vacqueyras Domaine Chantegut Tradition -

Deze wijn staat ter inkoop in Winesourcing

Druivensoorten : 50% Grenache en 50% Syrah

Domaine Chantegut ligt in de zuidelijke Côtes du Rhône, in het dorpje Sarrians onder aan de Mont Ventoux. Pierre marseille is hier de iegenaar en wijnmaker en produceert Vacqeuyras wijnen in de beste traditie van de streek. Volle en elegante wijnen, met de kruiden en geuren van de streek in het hart van de wijn.

Vinificatie:

De druiven worden grotendeels met de hand geselecteerd en geplukt. De vergisting vindt plaats in bovengrondse betonnen cuves, die in de oude zijderupskwekerij zijn ingericht evenals de bottelingslijn. Deze Tradition komt regelrecht uit de betonnen cuves in de fles na een licht filtering op kiezelsteen. De wijn heeft geen houtlagering

De Wijn:

Fruit van rijpe bramen en zwarte bes vormt hier een heerlijke diep rode wijn, met genoeg frisse zuren om de wijn voor lange tijd levendig te houden

€ 101,70

  • Uitverkocht