Onze Producenten

De hieronder genoemde wijnproducenten vormen de basis van ons wijnassortiment. De wijnen van deze domeinen verschijnen het gehele jaar door op ons inkoopplatform WINESOURCING. De vaste basis wordt regelmatig opgevrolijkt met nieuwe vindinegn en nieuwe wijnen van onze wijnvrienden in Frankrijk en soms ook elders vanuit Europa.Côtes de Provence


Château Angueiroun - Bormes Les Mimosas

Provence wijndomein - Château L'Angueiroun

Éric Dumon koopt in 1999 een verwaarloosd Provençaals wijndomein nabij Bormes les Mimosas aan de Côte d'Azur. Michel Marinello, wijnmaker, (RIP 2015) wordt naar het domein gehaald en stelt orde op zaken. Samen met zijn vrouw Marie-Anne en visionair Dumon bouwt hij aan een nieuwe equipe en zo start dit succesverhaal met wijn uit de Provence.

 

Vrijwel alle wijngaarden zijn opnieuw beplant met onder ander Cabernet Sauvignon, Grenache, Cinsault, Mourvèrdre, Rolle en meer. Er wordt gelet op rendement, groeiwijze maar bovenal worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Het domein heeft de ultieme ligging en combinatie van terroir en natuur. De Prestige Rouge van Éric wordt beschouwd als één van de beste rode wijnen van de zuidkust.

 

Het domein is uitgegroeid tot een ware niche in de streek. Liefhebbers en wijnvrienden spreken dan ook liefdevol over 'De magie van l'Angueiroun'. Sinds enige jaren is de eerste van de twee Oeunotourisme villa's af en kan men in alle luxe een vakantie doorbrengen op dit domein wat voor het grootste gedeelte bestaat uit natuurgebied. 

zie Château Angueiroun

 


twee magnums en twee gewone flessen rosé de Provençe van Château Angueiroun, Cuvée Virginie. Geëtaleerd op een houten tafel met een opengeslagen guide hachette, een proefnapje en wat witte druiven.

 

Château Angueiroun - Rosé Cuvée Virginie

 

De heerlijke bleke rosé van dit domein wordt gemaakt van voornamelijk grenache druiven. Een klein beetje mourvèrde en het plaatselijke druifje Tibourèn geven deze wijn de pit die hij nodig heeft.

Wat een feest om een volle rosé te serveren die bij een geroosterd visje, een vissoep, een salade en nog veel meer, zijn onweerstaanbare werk doet. Drink hem niet alleen in de zomer, maar op elk moment dat je behoefte hebt aan de zon in je glas.

 

€ 13,95/fles - € 83,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

vier flessen witte Provençe wijn van Chateau Angueiroun, cuvée Iris. Geëtaleerd op een houten tafel met een opengeslagen guide hachette en een kurketrekker.

 

 

Château Angueiroun - Blanc Cuvée Iris

 

De druif "Rolle" ofwel Vermentino is alles bepalend in deze aromatische maar droge witte wijn. De druif wordt altijd aangeplant langs de mediterrane kust omdat ze klein is èn een dikke huid heeft. Dit zorgt voor een natuurlijk frisheid in de wijn, want met de dikke huid kan ze goed tegen de Provencaalse hitte. Frisheid blijft dan overeind en de aroma's vieren feest, helemaal in de handen van Éric Dumon en zijn brigade.

 

€ 13,95/fles- € 83,70/ 6flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

het assortiment wijnen van Château Angueiroun bestaande uit een Jeroboam, een magnum en een gewoon formaat rode prestige wijn met daaromheen twee flessen rosé en een fles witte wijn. Op de voorgrond liggen nog twee flessen rosé en een fles witte wijn.

 

Chateau Angueiroun rouge - Cuvée Prestige

 

De Grenache druif wordt hier gecombineerd met de altijd stoere en soms stugge Cabernet Sauvignon. Als de wijn eenmaal klaar is wordt hij nog te rusten gelegd voor 6 -9 maanden op grote houten voeders. Dan is de Prestigewijn van het domein klaar voor botteling en komen de flessen na meer dan een jaar eindelijk op de  markt. Ieder jaar kijkt men reikhalzend uit naar de nieuwste jaargang. Ieder jaar weer is men het roerend eens ..."Prestige Rouge" van Angueiroun behoort absoluut al jarenlang tot het beste wat er te drinken valt in de streek.

 

€ 24,65/fles - € 147,90/6flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752


Val de Loire - Touraine


Domaine de la Rochette - Pouillé sur Cher

Domaine de la Rochette - Pouillé sur Cher

 

Loire Wijndomein, Domaine de la Rochette, ligt in het stroomdal van de rivier de Cher. De Tourraine is hèt wijngebied van onder andere de Sauvignon, de Cot (=malbec ) de Chenin en de Cabernet Franc druiven. Het Wijndomein van Vincent Leclair omvat 55 hectare en behoort bij de meest authentieke wijnbedrijven uit de regio. Alles wat de streek aan wijnen voortbrengt, word door Vincent en zijn mensen gemaakt met veel passie, beleving en dus succes. Vrijwel al zijn wijnen worden met goud bekroond en in dit geval zegt dat wel degelijk wat, in dit geval gebeurd dit namelijk op de Loire Wijndomein beurs in Angers. Deze wordt in Februari georganiseerd en over het algemeen gezien als de aftrap van het nieuwe wijnjaar.


2 flessen brût mousseux blanc en 1 fles brût mousseux rosé van Domaine de la Rochette

 

Brût Mousseux - Methode Tradionelle

Blanc:
Natuurlijk is de Chenin Blanc de voornaamste druif is deze heerlijke zachte bruiswijn. Met 20% Chardonnay aan zijn hand voelt de wijn zich thuis tussen de grote mousseux in de bubbelwereld. Een zeer fijne mousse komt uit de kalkgronden die ook de Champagne zo fijn laten smaken. De wijn is droog van karakter.

 

Rosé
Ook hier ligt de Chenin Blanc aan de basis van de wijn. De toevoeging van een beetje Pinot Noir, net als in de Champagne, geeft de wijn zijn kleur. Laten we wel wezen de rosé tint van de wijn, geeft iets feestelijks.

 

€ 17,50/fles - 105,00/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

Doorzichtige flessen gevuld met de bleke rosé "Just Aunis"

Rosé "Just Aunis"

Pineau d'Aunis, "Exclusive", zou je kunnen zeggen over deze speciale uitvoering van de rosé. Hier komen de druiven van één wijngaard die steil gelegen is met expositie op het zuiden. De druiven krijgen dus zoveel mogelijk zonlicht en worden  met de hand geplukt. Wat wil je nog meer als klein Loiredruifje in de handen van Vincent Leclair,  een mooie fles.....Nou vooruit dan maar.

 

€ 12,95/fles - € 77,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

Afbeelding van het logo van Winesourcing; het silhoutte van een groen getekend glas waar de suggestie gewekt wordt dat er rode wijn in geschonken wordt

Sauvignon de Touraine

De existentiële waarde van het bestaan als wijnboer in de Loirestreek. Een èchte en onvervalste Sauvignon de Touraine. Super zuiver en dan ook nog gemaakt op zeg maar de geboortegrond van  het groene druifje. Kruisbes, groene appeltjes en peertjes, doorspekt met een heerlijke sappigheid en een geur die je tegemoet komt stuiven uit het glas. Proost !

 

€ 9,25/fles - € 55,50/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

Een fles gamay de Touraine. Rode wijn van Domain de la Rochette

 Gamay de Touraine

 

De druif Gamay verzorgt al sinds mensenheugenis verleidelijke en fruitige wijnen in de Beaujolais streek. Hier, 400 kilometer noordelijker, moet hij wat beter zijn best doen om te kunnen produceren. De wortels moeten wat dieper graven en dus moet de plant wat beter zijn best doen. De wijnen zijn dan ook wat strakker en straffer dan in het zuiden maar hebben toch dat heerlijke frisse karakter met veel fruit. Gekoeld drinken kan iedere dag.

 

€ 8,95/fles - € 53,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

een fles cuvée du Printemps, rode wijn van Domaine de la Rochette. Geëtaleerd tegen een houten achtergrond met een tros rode druiven, wat kurken en een in de tafel geprikt laguiolemes als decoratie op de voorgrond

 

 

Cuvée Fleur du Printemps

 

Hier heeft u een klassieke Bourgogne assemblage van 2/3 Gamay en 1/3 Pinot Noir druiven. De wijn wordt gemaakt op RVS tanks en tijdens de vergisting zeer goed gecontroleerd  door Vincent en zijn team. De Pinot geeft wat tegenwicht aan de frisheid van de Gamay. Een mooi huwelijk, maar dat hadden ze in de Bourgogne allang uitgevonden, daar heet de combinatie "Passetoutgrain".

 

€ 9,25/fles - € 55,50/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

Een fles pinot noir, cuvée "Just Black" van Domaine de la Rochette. Geëtalleerd tegen een houten achtergrond met op de voorgrond een tros rode druiven, enkele kurken en een languiolemes dat in de tafel is gestoken.

 

Pinot Noir "Just Black"

 

Pinot Noir is de lieveling van Vincent als het om rode wijn gaat. Moeilijk is dat zeker in dit noordelijke wijngebied, maar sinds 2016 is Leclair erin geslaagd een fijne en soepele Pinot Noir te maken. Natuurlijk mag daar de mooie "exclusive" fles omheen, met het etiket dat refereert aan zijn grootvader. die hem de fijne kneepjes van het wijnvak leerde. Soepele en mooie wijn, geen houtlagering maar gewoon gemaakt van druiven.

 

€ 13,95/fles - € 83,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 


Val de Loire - Saumur


Concourson sur Layon - Domaine des Bleuces


Domaine des Bleuces is een wijnbedrijf van rond de 50 hectare groot. Naast Côteaux du Layon produceert de eigenaresse Inès Raccault ook streekwijnen zoals Chenin Blanc, Vin Mousseux Traditionelle en Cabernet Francs. Binnen haar gebied ligt ook de AC Saumur Champigny waarin zij twee verschillende wijnen maakt.

Côteaux du Layon maakt ze in verschillende vormen, maar allemaal met kleine rendementen en een grote passie voor dit edele vocht. Het klimaat langs de rivier de Layon geeft ieder jaar weer de kans om zoete wijnen te maken van verrotte druiven, evenals in de sauternes en in gebieden van Duitsland. Men kan dit wel zien als het best bewaarde geheim van De Loirestreek. De opbrengsten zijn zeer klein en de resultaten zijn overweldigend. Inès is een zeer gepassioneerde dame, haar topwijn uit de Layon noemt ze dan ook Passion.


Côteaux du Layon - Cuvée "La Passion d'Inès"

 

"Het best bewaarde geheim van de Loire", zeg ik altijd maar. Weinig mensen hebben gehoord of geproefd wat de Chenin Blanc druif allemaal kan hier in de Loire omgeving. Hier wordt hij geteeld door Inès Raccault, de vrouwelijke wijnkunstenaar op het plateau nabij Angers. De wijn komt van de oevers van het riviertje de Layon, die in de ochtend de wijngaarden beneveld met de ochtendmist. De schimmelbacterie die dan rondwaart in de lucht ( Botritis Cinerea) zorgt voor miniscule kleine gaatjes in de druivenschil zodat er uiteindelijk alleen nog maar verrotte krentjes aan de wingerd hangen. De schimmel zorgt daarbij ook nog voor een ware smaakexplosie ...et voilà Coteaux du Layon. Er zijn verschillende varianten, maar hier hebben we te maken met "La Passion d'Inès" handmatig geoogst en geselecteerd, klein beetje houtlagering........................ik zeg niets meer !

€ 22,50/fles - € 135,00/6 - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

 

 

 

Saumur Champigny - "Les Fruits de la Forêt"

 

De naam zegt het al, in deze wijn vindt en proef je rijpe bosvruchten, van blauwe bes tot bramen van de struik.  Inès Raccault verzorgt de weerbarstige Cabernet Franc druif tot in de puntjes. De Wijngaarden liggen tegen de heuvelhellingen en op plateaus onder Saumur. Streng snoeien is het devies met deze druif , dan komen er mooie wondertjes uit. Inès maakt deze wijn op roestvrij stalen tanks, waarna een beetje opvoeding op grote houten voeders volgt. Eet hierbij een duif uit Anjou, een Rilette de Canard en de kazen uit de streek. Geef de wijn een beetje lucht en serveer hem koel, dan laat hij zich van zijn beste kant zien.

 

€ 12,95/fles - € 77,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752


Alsace


Eguisheim - Domaine Charles Baur

Domaine Charles Baur is ontstaan na de tweede wereldoorlog, zoals zovele kleine wijndomeinen in de Elzas. Arnaud Baur is de derde generatie die het domein van ongeveer 15 hectare leidt en beheert. Arnaud heeft de wijnbouwschool doorlopen en is hoog opgeleid. Hij is een voorvechter van organic wines en heeft sinds zeven jaar alle certificaten van de organische wijnbouw in bezit voor al zijn wijnen. Het bedrijf ligt in het hart van de Elzas, in het dorpje Eguisheim, één van de parels van de streek. Vader Armand tekent nog steeds voor de productie van de Cremant d'Alsace, algemeen beschouwd als één der besten in de streek. Arnaud laat geen enkel toeval over en zorgt als ware het zijn kinderen voor zijn planten in de wijngaard. De druivensoorten worden geplant op de daarvoor geschikte heuvelhellingen, met daarbij de juiste bodemsamenstelling per druivensoort. Domaine Charles Baur bezit ook nog een viertal Grand Cru's in de omgeving.

  

 

Pinot Blanc Organic

 

"Als je Pinot maar goed is", zeggen we vaak in de wijnwereld, dan zit het met de rest ook wel snor. En zo is het, want wie zijn Pinot Blanc met zoveel passie en geduld maat als Arnaud Baur, die maakt een heel assortiment van topwijnen. Een krakend verse Pinot Blanc met veel mineraaltjes en stenigheid in het karakter. Geen flauwe restzoetjes zoals zo vaak in de Coôperatieve wijnfabriek nabij... maar een heerlijke dorstlesser met veel smaak...Bravo

 

€ 10,45/fles - 62,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

Pinot Gris Organic

 

De Pinot Gris wordt nog wel eens de Sultan genoemd, mede door zijn oriêntaals karakter van smaak. Veel fruit van lychées, ze groeien echt niet in de Elzas, maar je proeft ze wel, een beetje geconfijte abrikozen en meer van dit soort geuren en smaken. Altijd een zachte wijn en mits goed gemaakt, ook nog een wijn met veel kracht. De ideale begeleider van gekruide gerechten, een rijsttafel of een fallaffeltje van de markt...heerlijk hoor !

 

€ 12,95/fles - € 77,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

 Riesling Organic

 

De Riesling is de keizer onder de druiven en wordt in noordelijke gebieden altijd met succes verbouwd. Hier staat hij op prachtige hellingen met uitzicht op de Ballon d'Alsace en geeft de Elzasser bewoners stevige en frisse wijnen. Altijd hoog in het zuur, want deze druifjes zijn klein en hebben een dikke schil. Als de Riesling dan wat ouder wordt..en dat doet hij graag...dan komt er een "Gôut de Petrol" in de wijn, helemaal bij de grote Grand Cru wijnen. Ouder worden is een eigenschap die goed bij de Riesling past....wel even oppassen wie deze druifjes verwerkt, want schuilt nog wel eens een adder onder het Elzasser gras.

 

€ 13,45/fles - 80,70/6flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

 Gewurztraminer Organic

 

De exoot van de wijngaard is zonder twijfel de Gewûrztraminer. Een druif met een uitzonderlijk karakter vanwege de enorme hoeveelheden aan smaken die hij met zich mee kan dragen. Baur is een specialist, hij heeft de stokjes op de juiste ondergrond staan en maakt in alle opzichten een uitzonderlijke Gewûrz. Collega Duiker bevestigde dat ooit wel eens toen hij de Grand Cru Pfersichsberg van de familie in zijn kelkje kreeg. Aroma, geuren van bloesem, viooltjes, mango en ga zo maar door. Koop een stuk Munster uit de buurt, snij een homp af en gooi je glas vol....

 

€ 14,95/fles - € 89,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

 

Pinot Noir Organic

 

De befaamde Bourgnedruif Pinot Noir heeft in de Elzas maar een heel klein aandeel. Een beetje daarvan wordt door Arnaud Baur gemaakt. Een Pinot gemaakt op het fruit dat de druif van origine veel bezit. Dan heel koel vergist om de aangename frisheid te behouden.

Iets gekoeld drinken doet hem goed.

 

€ 15,95/fles - € 95,70/6 flessen- Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

Riesling Grand Cru "Brandt" Organic

 

Een beroemde Grand Cru in de Elzas is "Brandt". de combinatie van "shistes", kalk en kiezel geeft hier een echte "grote" Riesling. Een beetje ouder zoals de 2012 jaargang geeft je alle dimensies die bij een Grand Cru Riesling voorkomen. De "Petrol" smaak en geur zijn onmiskenbaar en de frisheid van de wijn geeft daar een prachtig contrast aan. Zet de zuurkool vast op, Eisbein en weder dienende en serveer deze wijn vooral niet te koud !

 

€ 24,45/fles - € 146,70/6flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

 

 Gewurztraminer Grand Cru Pfersichsberg Organic

 

Eén van de meest uitgesproken Gewûrztraminers die ik ooit in mijn leven proefde was wel deze Grand Cru Pfersichsberg. Wat een geweldig ervaring toen wij van Armand Baur, vader van.... een ongehoorde jaartal proeverij kregen van dit spul. Smaakexplosies van ongekend geweld, eindigend met een 1977 Pfersichsberg, onvergetelijke wijn, ik ben blij dat ik het nog heb !

 

€ 24,45/fles - € 146,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

 

Gewurztraminer Vendange Tardive

 

De druiven worden in Tri geplukt dwz, drie keer per dag alleen de beste druiven van de struik. Optimale rijpheid en zeer late oogst soms wel midden tot eind november zorgen hier voor een zware en geurige dessertwijn. De wijn wordt vergist in RVS en te ruste gelegd op grote houten voeders. Een extreem volle en rijpe wijn met veel geur en smaak van de Gwurztraminer. Zeer goed geschikt bij pittige kazen en  patisserie. Dit moet je minimaal één keer in je leven gedronken hebben !

 

€ 39,50/fles - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 


Bourgogne - Maconnais


Vergisson - Château de Vergisson

Château de Vergisson is sinds 2006 jaar het eigendom van Pierre en Stephanie Saumaize/Desroches. Het echtpaar startte in 2006 met de productie van 500 flessen Pouilly Fuissé op een 'geleend' stukje grond van Pappa Desroches. Tegenwoordig bezit het echtpaar 7-8 hectare wijnbouwgrond binnen deze prachtige appellation in de zuidelijk Bourgogne. Het oude "Chateau de Vergisson" werd aangekocht en is nu de uitvalbasis van dit charmante stel. De Chardonnay druif is hier alles bepalend, men zegt zelfs dat dit de geboortegrond is van deze druivensoort. Pierre en Stephanie maken een drietal wijnen, maar wel met een beperkt aanbod. Er wordt gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen, er wordt streng gesnoeid om een zo gezond mogelijke druif te telen. Het "terroir" is van groot belang, micro klimaat, bodem, zonligging, afwatering worden alle als even belngrijk gezien voor het maken van de wijn op dit domein. Kwaliteit is hier bepalend, zo maakt het paar ± 8000 flessen Pouilly Fuissé, 7000 flessen Saint Veran en 3000 flessen Macon Solutré. Pierre maakt ook nog een 1500 flessen Pouilly Fuissé "En Servy" een Pouilly die volledig op nieuwe houten vaten is vergist. Rode wijn......Volgend jaar een verrassing, Pierre komt met een Gamay, aangeplant in de AC Beaujolais, waar hij 1 hectare heeft aangekocht. Nu al benieuwd !

Pouilly Fuissé

 

Pouilly Fuissé is een beroemdheid uit de zuidelijke Bourgogne. Vele soortgenoten zijn te vinden rondom de dorpjes Solutré en Vergisson, aan de voet van de beruchte berg De Solutré. Pierre maakt zijn wijnen met lage rendementen en heeft als zodanig een reputatie opgebouwd. Hij wint dan ook met regelmaat het plaatselijke wijnconcours met deze wijn. Natuurlijk hebben we hier 100% Chardonnay in het glas, gemaakt op barriques van verschillende leeftijden. Hierdoor is de wijn, ook in zijn jeugd, al fijn uitgebalanceerd en staat hij niet stijf van het houtgebruik. Een verfijnd glas wijn, waarin het hout de rol van opvoeder speelt en niet van dominante smaakmaker zoals dat veel het geval is met matige sjardonnéetjes uit diverse gebieden.

 

€ 18,95/fles - € 113,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

 

Pouilly Fuissé "en servy"

 

De Pouilly Fuissé "En Servy" is de 'signatuurwijn' van Pierre en Stéphanie. Een klein perceel Chardonnay wordt iets later geoogst in opperste staat van rijpheid. Hier wordt dus ook wel wat risico mee genomen. De pluk geschiedt handmatig, met daarbij een strenge selectie van de druiven. Dan wordt de wijn vergist op vrijwel uitsluitend nieuwe barriques en krijgt de eenmaal gemaakte wijn wat langer de tijd om uit te rijpen. Dan nog even een paar maandjes kelderrijping op fles, voordat het uw gehemelte mag strelen. gelimiteerde opbrengst !

 

€ 24,50/fles - € 147,00/6flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

 

Saint Véran

 

Verfrissend en verfijnd, dat is wat menigeen over deze wijn kwijt wil. De chardonnay wordt hier door Pierre in RVS tanks vergist en op lage temperatuur gehouden, zodat al het mooie fruit met de frisse zuren behouden blijft. de wijn wordt dan in het voorjaar na de oogst gebotteld en krijgt geen houtspaantjes mee. Meteen in het voorjaar aanvallen dus !

 

€ 16,95/fles - € 101,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752


Bourgogne - Chalonnais


Givry - Domaine Laurent Parize

Laurent Parize is viticulteur in het gehucht Poncey, even ten zuiden van het stadje Givry. De streek , Côtes Chalonnaise is vernoemd naar de stad Chalon sur Saône, even ten oosten van Givry. Laurent Parize heeft de laatste jaren een aantal van zijn wijngaarden verkocht, hij heeft geen erfopvolging binnen het familiebedrijf, en heeft daarom besloten om wat schaalverkleining toe te passen. De "gewone" AC wijnen zijn op één na allemaal verkocht, hij maakt nu vrijwel uitsluitend 1er Cru wijnen. De beroemdste wijn van zijn hand is de "Grandes Vignes", de hectare 1er Cru die pal voor zijn huis ligt. La Source des Vins startte de samenwerking al in 1998 en door al die jaren heen zijn we goed bevriend geraakt en werken we met plezier en genoegen met de wijnen van Laurent. Hij behoort ontegenzeggelijk tot de beste wijnmakers uit de streek, wat ook wel blijkt uit de ellenlange medaillelijsten die "Guide Hachette" hem al die jaren al toekende.

 

 Givry Blanc 1er Cru Champ Nalot

 

Champ Nalot werd in 2004 een premier Cru en terecht. Al jarenlang snoeide Laurent zijn Chardonnay terug tot premier cru niveau. Kleine rendementen gaven al een "broertje" van Meursault en dat is gelukkig alleen nog maar beter geworden. Deze 100% chardonnay wordt in het keine keldertje van Laurent met zorgt gemaakt en opgevoed in houten barriques van verschillende leeftijden. Niet overdadig hout toegepast, maar net zo dat de wijn gedurende  eerste twee jaar langzaam samen smelt met het hout............mmmmmm !

 

24,95/fles - € 149,70/6flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

Givry Rouge Premier Cru - Les Grandes Vignes

 

De trots van Laurent beslaat precies 1 hectare en ligt pal voor het huis van de familie. Oude stokken, nog geplant door vader Gérard geven hier lage opbrengsten, maar fantastische wijnen. Pinot Noir zoals wij het zo graag drinken. Het fruit van kersen en bramen wordt hier nog even opgevangen en benadrukt door het gebruik van de eikenhouten vaatjes. De wijn  gaat niet naar hout smaken maar krijgt als het waren een schouderduwtje in de rug. Mag gerust een jaar of zeven/acht ouderen , dat doet hem geen kwaad. Verplichte kost voor de Pinot Noir liefhebber.

 

€ 25,95/fles - € 155,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752


Bourgogne - Côtes de Beaune


Meursault - Domaine Jean Michel Gaunoux

Delphine en Jean Michel Gaunoux zijn het paar dat dit fijne domein in Meursault bezit. Zij is een "Hudelot", afkomstig uit Vougeot, hij is een trotse Gaunoux en zoon Henri is reeds binnen het bedrijf om vader Jean Michel op te volgen. Gaunoux is een klassieke wijnmaker. Zijn wijnen verdienen geduld en aandacht, en kunnen vaak jaren mee. Zo openden wij ooit een paar Pommards uit mijn geboortejaar 1957 en tot ieders verbazing waren de wijnen nog in uitstekende staat. Buiten de wijnen uit Meursault heeft Gaunoux een geweldige Volnay Clos des Chènes 1er Cru, Pommard en "La Folatières", de broemde Puligny Montrachet in zijn  portfolio. Het domein bezit een kleine 10 hectare wijnbouwgrond, waarvan het meeste direct in Meursault is gelegen.

 

 

Meursault Villages

 

Een 'klassieke' wijnmaker wordt de kleine Jean Michel liefkozend genoemd. De chardonnay wordt hier deels vergist op roterende vinificatietanks en deels in de prachtige kelders van Jean Michel. Zachte tinten van amandel in de wijn, het hout beschaafd aanwezig en een prachtige concentratie in het sap. Dan natuurlijk eigenlijk het liefst gedronken aan huis bij het altijd gastvrije en zeer leuke echtpaar. Delphine kookt graag en staat bovenop de banken bij de plaatselijke wijnfeesten....

 

€ 49,50/fles - € 297,00/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

Meursault Genevrières Premier Cru

 

De wijngaarden van deze premier cru liggen vlak onder het dorp zelf. De Chardonnay wordt hier nog wat strenger gesnoeid om het predikaat Premier Cru te mogen dragen. De concentratie van de wijn is dan ook beduidend hoger als de 'gewone' Meursault en zodoende kan de wijn ook wat meer nieuw houten fustjes hebben voor zijn opvoeding. Als dah het jonge sap eenmaal op fles komt zijn we al gauw een jaar of meer verder en gaan we genieten van een 'grote' wijn.

 

€ 59,50/fles - € 357,00/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

Volnay Premier Cru - "Clos des Chênes"

 

Het is ooit deze Volnay Clos des Chênes geweest, 1989, die mij aan tafel bracht met deze geweldige mensen. Ik weet nòg hoe de wijn die avond rook en smaakte ! Diepe en duistere Pinot Noir, romig en vol met manden vol rijp en rood fruit. Tanines die de wijn angstaanjagend mooi verfijnen en een afdronk die je de volgende dag nog naar meer doet vragen Clos des Chênes behoort bij de 'Vins Feminines" van de streek, zoals de meeste Volnay wordt getypeerd. Vrouwelijke wijnen, die souplesse, elegantie geven en gedragen worden op hoge hakken !

 

€ 59,50/fles - € 357,00/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752


Bourgogne - La Chablisienne

Chablis - Domaine Les Frères Dampt

De drie broers Dampt, Hervé, Emanuel en Eric Dampt hebben een samenwerking binnen de drie gebiedsdelen van "La Chablisienne". Ieder heeft zijn vast omlijnde taken en binnen deze verantwoordelijkheden is het 'natuurlijk' werken de belangrijkste. Gezonde wijn maken is de doelstelling. Eric is de man van het veldwerk, hij organiseert de oogst verzorgt de wijngaarden met zijn team, en snoeit en snijdt dat het hem een lieve lust is. Emanuelle is de keldermeester, hij houdt de indrukwekkende "cave" schoon en verzorgt, hij beheert de bottelingslijn en is de verantwoordelijke man voor het maken van de wijnen.  Hervé tot slot is de commerciële man van de drie. Hij reist de wereld rond om de familiewijnen een plaats te geven in de wereld van de wijn. Dit najaar waren wij voor het eerst op bezoek en dat resulteerde in de eerste samenwerking met de mannen, waarbij "Winesourcing" en haar leden de eerste intekening deden voor de mooie en natuurlijke wijnen van de drie broers. Het domein bestaat vanaf 1981 en is daarmee een nieuwere speler in de Chablis, voordeelis natuurlijk dat de drie broers van meet af aan de nieuwste technieken konden gaan gebruiken op het domein, Guide Hachette ontdekte de mannen al jaren gelden, ieder jaar zijn er vele medailles te ontwaren op de flessen. Voor "La Source des Vins" zijn er enige "niches" gereserveerd, wijnen die een kleine opbrengst hebben èn een bijzonder verhaal vertellen....................

 

 

Bourgogne Tonnerre - Les Chevaliers d'Eon

 

Wat een fijn glas Chardonnay is dit dan weer. De levendige frisheid van het noorden, naast de streek van Chablis en dan gemaakt op meer klei houdende grond waardoor deze chardonnay net een beetje" vetter" is dan zijn broers en zusters uit het naast gelegen Chablis. De frisheid houdt de wijn levendig en er komt geen houten fust aan te pas !

 

€ 12,95/fles - € 77,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

Bourgogne Blanc Tonnerre - Clos du Chateau

 

Dit is het 'kroonjuweel' van de  broers in mijn ogen. Een nauwkeurig gemaakte witte wijn van 100% Chardonnay, die zeker kan concurreren met de 1er Cru's uit Chablis. De ondergrond in Tonnerre is iets anders van samenstelling, iets meer klei, en dat komt de wijn ten goede. Het hout is 'gereserveerd' aanwezig en is niet overdonderend....zoals het hoort. Een wijn die een goed bewaar potentieel heeft en ook wat weg heeft van sommige Meursaults....Oeit !!!

 

€ 24,95/fles - € 149,70/6 flessen -- Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

Bourgogne Chablis Tradition

 

Een karakteristieke Chablis. Beendroog van karakter en als je zegt "beendroog" dan bedoel ik ook "beendroog". De kalkbodem proef je bijna door de wijn heen. De Chardonnay geeft zich hier op een manier die echt nergens anders in de wijnwereld voorkomt. De noordelijke ligging beschermt de zuurgraad in de wijn waardoor hij heerlijk fris blijft. Deze eigenzinnige knaap drink je toch echt graag bij schaal-en schelpdieren. Hoe vreemd dat ook is want je bent een aardig eindje weg van de oceaan.

 

€ 16,95/fles - € 101,70 - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

 

Bourgogne Chablis 1er Cru Fourchaume

 

de 1er Cru Fourchaume is wellicht de meest bekende Cru uit de streek. De ligging van de helling heeft een goede zonexpositie en geeft daarom altijd fijne en rijpe druiven. Het is een ronde wijn die graag gedronken wordt bij verfijnde vissen zoals Tarbot. De wijn is verkrijgbaar op bestelling !

 

€ 26,95/fles - € 161,70/6flessen Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

 

Bourgogne Rouge Epineuil

 

Lichte, vriendelijke 'huppelfrisse' Pinot Noir, geen spoortje van hout, maar des te meer fruit. Natuurlijk ruiken en proeven we de voorjaarskersjes uit Tiel, maar dan in Noord Frankrijk. Doe hem even in een karaf en schenk hem licht gekoeld, daar blijft zowel u als drinker èn de wijn het beste op zijn plaats.

 

€ 15,95/fles - € 95,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752

 

 

Bourgogne - Coteaux Bourguignonne

 

Een glas wijn voor de liefhebbers van een fruitige stijl wijn. De Pinot Noir wordt hier gecombineerd met de Gamay, jawel de "Passetoutgrain" van weleer. De wijn laat zich makkelijk verschalken en heeft een aangename concentratie. Eigenlijk is het een heerlijke wijn voor iedere dag, niet te zwaar ongeveer 12,5% en dat houdt je ook overdag levendig en fris evenals de wijn. Drink hem koel...dat is het doel !

 

€ 9,45/fles - € 56,70/6 flessen - Bel De Wijnlijn: 0651611752


Vallee du Rhône

Vacqueyras - Domaine Chantegut - Sarrians

In 1981 nam Pierre Marseille noodgedwongen het wijndomein Chantegut over van zijn vader die plotseling overleed. Pierre was bezig met een medische studie en was vooralsnog niet van plan om in zin vaders voetsporen te treden. Het lot besloot anders. Dezeer serieus en hard werkende Pierre, besloot om voor kwaliteit te gaan, daar waar zijn vader de druivenoogst ieder jaar aan de Coperatiev verkocht, investeerde Pierre in een eigen bottlingslijn en een nieuwe wijnmakerij in de prachtige bovengrondse zijderupskwekerij in Sarrians. De resultaten lieten niet lang op zich wachten en vanaf de jaren negentig verschenen de wijnen aan de top van de wijnranglijsten in de Franse vakpers. Tegenwoordig bezit Pierre 21 hectare onder appellatie van Vacqueyras en nog een een dertigtal hectare waar hij wijnen onder IGP produceert. Het prachtige domein ligt aan de voet van de mystieke Mont Ventoux, wij zijn  erg gelukkig met de wijnen van Pierre, en werken alweer zo'n zes jaar samen met veel plezier.

 

Vacqueyras Tradition

 

Deze "grote meneer" wordt gemaakt in een bovengrondse zijderups kwekerij. Nou daar heeft ie ook wel wat van, want de Grenache en de Syrah geven hier een bewijs van goed gedrag. Een soepele, maar vurige wijn, die de liefhebber van Rhônewijnen zeer gelukkig maakt. De wijnen worden gemaakt in grote betonnen kuipen en hebben geen houtopvoeding gehad. Zwarte bes, frambozen, bosbes en de rest van de fruitmand.....heerlijk !

 

€16,95/fles - € 101,70/6 flessen - - Bel De Wijnlijn: 0651611752


 

 

Vacqueyras "Les Clefs de La Manganerie"

 

De Syrah en de Grenache worden hier door Pierre verwend op houten fusten van verschillende leeftijden. Elke druivensoort krijgt zijn eigen fustje om op te groeien en tot rust te komen in de mooie flessen na 6-9 maanden. Als je dan onderaan de Mont Ventoux zo'n flesje mag ontkurken.....dan weet je het weer, Het leven is echt te kort om slechte wijn te drinken ! Robuust van karakter met de vurigheid van de streek.

 

€ 18,95/fles - € 113,70/6 flessen- Bel De Wijnlijn: 0651611752

Vallée du Rhone - Sud

Domaine Durieu - Châteauneuf du Pape

Francois en Vincent Durieu zijn de twee broers die vanaf 1997 het domein leiden.  Het domein stamt uit de zestiende eeuw toen er door de voorouders al wijn werd gemaakt. Durieu verkocht altijd veel van de druivenoogst aan de Coôperatie in Chateauneuf, maar is nu uitgegroeid tot een gevestigde naam wiens ster alleen maar rijzende is, zoals men dat zo mooi zegt. Enfin de restaurateurs, liefhebbers en zelfs de Amerikaanse Wijngoeroe Robert Parker hebben de twee broers omarmd, die daar echter allerminst van onder de indruk zijn. Ze maken wijnen met pit, gebruiken graag de Carignan en Cinsault naast de trouwe Grenache en de altijd fruitige Syrah. Soms nog een beetje Mourvèrdre voor het Provencaalse karakter....enfin overtuig u zelf !

rood - 6 flessen Côtes du Rhône "Classique"

De broertjes Durieu smijten graag met Carignan in de wijn, hier zelfs met 50%. Dat geeft de wijn "ballen" volgens de broers en ik ben het daar mee eens. Niet van die laffe Côtes du Rhône , waarbij je de zon ziet ondergaan ofzo......maar een stevige en stoere wijn die bij een carnivoor op tafel het beste tot zijn recht komt. Verder natuurlijk Grenache en Syrah en nog wat Cinsault, nou begin daar maar eens aan !

€ 63,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

rood - 6 flessen Châteauneuf du Pape 2013

De "Grand Seigneur" van de zuidelijke Rhône is hier in handen van de twee broers. 80% grenache, zoals dat hoort en dan aangevuld met een beetje Syrah, een beetje Mourvèrdre, wat Cinsault en ja u leest het goed ...de Counoise. Er komt in deze Paus geen enkele houtspaander binnen, alles is gemaakt op de rijpheid van de druiven in de wijngaard van de mannen. Ooohh, wat is dit lekker, vol en sappig met de kruidigheid van d streek, het enige wat nog ontbreekt is een "Juicy Steak"

€ 147,00

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Oostenrijk - Süd Steiermark

Goedwinemakers - Sernau/Gämlitz Östereich

Ton Goedmakers is een liefhebber, die enige jaren geleden met zijn Oostenrijkse vriend Ulli Kaltenbröck een klein en vergeten wijndomein in Sud Steiermark, nabij Grazz overnam. De restauratie was grondig, alle opstallen werden neergehaald en een volledig op groene energie gestoelde wijnmakerij werd opnieuw opgebouwd. De 6 hectare wijnbouwgrond werden gespaard, daar waar mogelijk en er werd veel nieuwe aanplant gedaan. De resultaten zijn verbluffend, er is weinig maar wàt er is, is dan ook weg gelegd voor de liefhebbers. Winesourcing heeft het ambassadeurschap op zich genomen en mag een paar wijnen voor u in de verkoop brengen.  Een uiteenlopend assortiment van Zweigelt tot Chardonnay en van Bruisend tot Steendroog, een paar wijnen hebben wij voor u geselecteerd in de hoop dat er nog meer mogen komen.

6 Flessen Sauvignon Blanc 2015 - Goedmakers Wijnen - Oostenrijk

Op slechts 6 hectare in Süd Steiermark, maken Ton Goedmakers en Ulli hun Sauvignon Blanc op geheel organische wijze. De aansturing van de kelders en materialen, gebeurt met natuurlijke en groene energie uit eigen beheer ! Loepzuivere Sauvignon met veel kracht, kruisbes, groene appels en peren en nog veel meer Oostenrijks fruit uit dit prachtige gebied.

 

€ 114,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Tomo Blanc 2014 - Goedmakers Wijnen - Oostenrijk

De “Signature Wijn” van het domein. Chardonnay wordt hier gecombineerd met Weissburgunder, In sommige jaren ook een beetje Grauburgunder. De vergisting vindt plaats op nieuwe houten 'barriques’ van Fans eikenhout en een beetje Oostenrijks hout. Een reus van een wijn, die eigenlijk met niets te vergelijken valt !

 

€ 166,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

6 flessen Blauwe Zweigelt - Goedmakers Wijnen - Oostenrijk

De Zweigelt hoort natuurlijk op het lijstje als Oostenrijkse trots. Diepe en robuuste wijn, met veel kracht en rijk aan tanines. De wijn heeft ook veel fruit wat een goed tegenwicht geeft aan de boersheid van de wijn. Zet het wild maar vast op tafel, Zweigelt komt eraan !

 

€ 132,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen