Wijn, Gastronomie, Cultuur  en……..
De Franse nationale Feestdag !

wijn
Frankrijk
frans kasteel

Een unieke beleving voor leden van Winesourcing

Van Woensdag 12 Juli tot en met Zondag 16 Juli gaan wij op reis naar het stroomgebied van de Loire in Frankrijk. Tien leden van Winesourcing kunnen mee op deze geweldige wijnreis. We zijn te gast bij Wijnmaker Vincent Leclair, onze vriend in de Touraine. Hij zal ons verwelkomen op zijn wijndomein, waar we te gast zijn  voor een proeverij rondleiding en een lunch in de wijngaarden. We hebben al een prachtige locatie gereserveerd, waar we deze week zullen verblijven.

Woensdag 12 Juli - Arrivé et Apéritif

In de namiddag van 12 Juli verwachten wij jullie in onze “Chambre d’Hôte”, natuurlijk met een apéritief. Alle beschikbare kamers zijn ingericht voor twee personen, met een ruim voorziene badkamer douche en toilet. De avond brengen we door bij “Restaurant “Le Bousquet”, een gespecialiseerde Bistro gelegen in een oude wijnkelder in het dorp Poillé, waar Vincent Leclair woont.

restaurant
wijnmaker
Fromage

Donderdag 13 Juli - Visite La Rochette

Donderdag zijn we op bezoek bij Domaine de la Rochette, het wijndomein van de familie Leclair. Vincent Leclair is de eigenaar van dit domein en is de vijfde generatie op het domein. In Nederland vertegenwoordigen wij al  15 jaar zijn wijnen en met veel succes! In de streek staat hij bekend als een sympathieke wijnmaker die de kunst van Sauvignon wijnen maken verstaat als de beste! We krijgen dan ook een uitgebreide rondleiding met proeverij. Als het weer het toelaat zullen we lunchen op de wijngaard. Na de lunch hebben we geen programma samen gesteld, zodoende heeft iedereen de gelegenheid de dag verder zelf in te delen. Een diner in de avonduren, of een simpele salade in onze Chambre d’Hôte met een partij Petangue?……, dat is aan jullie !

Vrijdag 14 Juli - Quatorze Juillet

De stad Amboise is de moeite waard, het is de bedoeling om daar de Nationale feestdag door te brengen. In de ochtend hebben we dan het zwembad tot onze beschikking, een lichte lunch aan huis en dan in de loop van de dag naar Amboise. Daar is veel te doen. Ongetwijfeld vuurwerk aan de overs van de Loire, het prachtige kasteel is te bezoeken en de oude stad is werkelijk prachtig….Er zal ongetwijfeld een uitspanning zijn die ons wil ontvangen voor diner….

frankrijk
Frankrijk
Frankrijk

Zaterdag 15 Juli - La Degustation sous Les Etoiles

Het hoogtepunt van de week is ongetwijfeld de laatste avond. “La Degustation sous Les Etoiles” is een grote proeverij op het Cheateau de Chenonceau, één van de beroemdste kastelen van Frankrijk. De twaalf tickets zijn al gereserveerd, want dit evenement is beroemd. Vanaf 21.00 uur zijn we welkom op het kasteel waar een 25 tal wijnmakers hun wijnen laten proeven, waaronder natuurlijk ook Vincent. Het kasteel is prachtig verlicht en biedt muziek en vertier. We zullen een late lunch organiseren om daarna af te reizen naar Chenonceau. Overdag is er in de omgeving zat te doen, we zullen daar indien gewenst invulling aan geven. Kijk hieronde naarde presentatie.

Leden van Wineourcing kunnen deel nemen aan deze wijnreis naar de Loirevallei. Wat kost het….

De kosten van deze reis zijn € 950,00 per persoon, dit is inclusief….
– 4 overnachtingen/dagen verblijf in de Chambre d’Hôte, de locatie krijgen jullie te horen bij reservering
                Dit is inclusief ontbijt en beverages tijdens ons verblijf en natuurlijk gebruik van het fijne zwembad. Uiteraard is er beddengoed,  
                handdoeken en meer….    
– De kamers worden gereserveerd op basis van twee personen en beschikken over alle faciliteiten
– Het diner op Woensdagavond in “Le Bousquet”
– Bezoek met proeverij, rondleiding en aansluitende lunch in de wijngaard.
– Lunch op Vrijdag 14 Juli, locatie nog te bepalen
– Toegang tot  “Sous Les Etoiles” op zaterdagavond 15 Juli.

Zoals jullie zien hebben we niet het hele programma vol gestapeld, zodoende is er voor ieder wat wils. Wil je bijvoorbeeld in Amboise met je partner uit eten of iets anders doen, dan is die vrijheid er in iedere geval. Kosten zijn voor eigen rekening.
Reserveren kan… via deze link kom je bij ons contactformulier. LET OP  de eerste tien inschrijvingen gaan mee en we leggen een reservelijst aan voor het geval dat…..

Facturering in de derde week van Juni

Er zijn nog 4 Plaatsen beschikbaar