Beste vrienden, het is mooi weer en dus is er haast geboden…..Wij gaan direct na dit weekeinde wijnen bestellen in de Provence, dus wees er snel bij want de termijn is kort! We willen zo snel mogelijk de nieuwe oogst binnen halen, dus bestel nu je wijnen TOT ZONDAG 9 MAART. Wij vertegenwoordigen Château Angueiroun alweer ruim 20 jaar exckusief voor Nederland en daar zijn wij nog steeds zeer trots mee. De wijnen worden gemaakt aan de kust van de Middellandse Zee. De nabijheid van de zee geeft hier dus koele nachten en dat heeft een prima invloed op de druiven. Oogsten doen ze hier in de zeer vroege ochtend voordat het te warm wordt, zodat de druiven in optimale staat worden binnen gehaald. Kijk maar even naar deze vlog…. Arend Jan de Wijnman
De bestellingen zijn gedaan, maar gezien de korte duur van de inschrijving, kunnen de leden nog gebruik maken van de inschrijving tot Zaterdag 15 Maart as……
Deze subtiele rosé wordt gemaakt van 75% Grenache, 20% Cinsault en 5% Tibourèn. De laatste is een lokale druif die deze wijn meer pit geeft. De bleke kleur ontstaat door een kort contact tussen schil en sap, waardoor een lichte kleur ontstaat. De ligging vlak aan zee en het vakmanschap van Dumon en zijn mensen doen de rest. De nieuwe botteling is begin volgende week binnen !
Eric kiest in deze wijn voor de druivensoort “Rolle” omdat de druif goed tegen de Provençaalse hitte kan. De druif wordt veel rond de Mediterrané aangeplant en is klein met een stevige, ietwat dikke schil. Dat is meteen de redding in dit warme klimaat, want daardoor blijven er voldoende zuren en aroma’s in de wijn. Deze Cuvée geeft naast de frisheid ook nog prachtige aroma’s van tropisch fruit. Een genot bij smaakvolle gerechten, schaal en schelpdieren en helemaal bij de Bouillabaisse uit de streek.
Als je deze fles opent, komen de geuren van de Provence binnen. Nee niet de geuren van overvolle stranden met verwoed smerende touristen, maar de geuren van de Garriques in het binnenland. Wilde tijm, rozemarijn en een vleugje lavendel…. alles zit in deze heerlijke soepele rode wijn.
Deze wijn is zuiver en zonder houtopvoeding gemaakt. Het is een wijn die jong en ietwat gekoeld gedronken moet worden.
Druivensoorten: 60 % Syrah, 20 % Carignan, 10 % Mourvèdre, 10% Cabernet Sauvignon.
Grenache is de hoofdrolspeler van deze gastronomische rosé. De wijn wordt gemaakt in zogenaamde vinificatie-eieren, die door hun vorm ( ei ) een optimale extractie halen uit de koel geperste druiven. De wijn krijgt dan een kleine rustperiode en is eigenlijk net gebotteld. verder wordt er nog wat Cinsault en syrah in deze gebruikt. Zeer subtiele rosé met hints van framboos ……
Ook in deze witte wijn speelt de Rolle Druif de hoofdrol. De wijnen worden hier gemaakt in betonnen cuves die de vorm hebben van een uit de krachten gegroeid Ei. Door de vorm van dit ding blijft de wijn in beweging tijdens de vergisting waardoor een zeer goede smaakextractie ontstaat in de wijn. Dan nog even een paar maanden rust en bottelen maar!!! Hier hebben we een klassieker uit de streek, kracht gepaard aan finesse en fris fruit.
Deze volbloed rode wijn wordt aan de kust van Le Lavendou beschouwd als één van de beste rode wijnen uit deze hoek. 75% van de wijn wordt ingevuld door de Syrah en 25% door de Grenache. Het is dan ook geen wonder dat Rhôneliefhebbers zich snel kunnen vinden in deze wijn. De wijn wordt redelijk koel vergist op 28 graden want dan blijft er een gezonde fraicheur in het sap. De wijn wordt gelagerd op frans eikenhout van 400 liter waarvan 15% nieuw houten fust is. Assemblage en botteling na ruim een jaar. De wijn valt onder de gemeente “La Londe” , die de wijn een Cru status hebben toegekend.
Iedere Zaterdag vanaf 14.00 uur in Eemnes
Andere dagen op afspraak!
Van den Broek Wijnimport /
La Source des Vins /
Arend Jan de Wijnman
VERSTREKT GEEN ALCOHOLHOUDENDE DRANKEN AAN PERSONEN ONDER DE 18 JAAR
Vlierberg 18
3755 BS Eemnes
Rijsseltweg 10
7211 EP Eefde/Gorssel
Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Sitemap | KvK: 32047351 | BTW: NL001247036B37
© Arend Jan de Wijnman / La Source des Vins