Domaine Nicolas

De wijnen van domaine Nicolas

Bourgogne Blanc - Nicolas

2017 Haut Côtes de beaune "Tastevinage" - Blanc

De Chardonnay druiven voor deze wijn komen van de Côtes rondom het dorpje Nolay, even ten westen van Beaune het land in. Domaine Nicolas kent een lange geschiedenis, de zesde generatie staat net aan het roer, en de familie heeft dan ook tradities hoog te houden.  De rijping van de wijn vindt deels plaats op nieuw Frans eiken ± 30% en de rest lagert in de kelders op oudere fusten en betonnen cuves. Een mooi gebalanceerde Bourgogne, met smaken van rijp fruit zoals perzik en abrikoos, dit komt door het hout.

€ 19,50/fles € 117,00/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

2017 Haut Côtes de Beaune "Vieilles Vignes" - rouge

De Pinot Noir tekent hier voor deze wijn. Diepe geur van kers en rood fruit en een sappige elegante afdronk zoals dat hoort in deze streek. De wijn krijgt ook hier wat houtlagering mee  op nieuw Frans eiken zodat de wijn een steuntje in de rug krijgt. De wijnranken zijn al op leeftijd… dan produceren ze minder maar wel beter…Licht gekoeld serveren is wat deze wijn graag heeft, eenmaal in het glas komt de wijn dan als vanzelf los en gaat het gehemelte strelen. Pinot Noir met ‘bite’ en elegantie

€ 21,00/fles – € 126,00/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Le Histoire de Domaine Nicolas

Een klein wijndomein uit de wijnstreek Bourgogne, welk naadloos past in de visie van Arend Jan de Wijnman. Alweer de zesde generatie van deze wijnfamilie treedt de laatste jaren aan op het domein. Ook hij werkt met aandacht en finesse aan prachtige Bourgognewijnen.

Het Bourgogne domein telt slecht 18 hectare, allen gelegen aan de westzijde van de stad Beaune. Druiven plukken gebeurt met de hand en de gehele oogst wordt door de familie zelf gebotteld. Er wordt geen enkele tros druiven meer verkocht aan de handelaren of de Cave Coöperative. Alles wordt onder eigen beheer gemaakt in de kelders van het wijnhuis.

Premier Cru

Het merendeel van de wijnen wordt verkocht als Haut Côtes de Beaune, daarnaast wordt er wat Saint Romain gemaakt en een klein beetje Santenay en Santenay Premier Cru van ongehoorde kwaliteit.