Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Collums van de Wijnman zijn maandelijks te beluisteren op vrijdagmiddag in Radio Gooise Business.
Radio Gooische Business is het wekelijkse Businessprogramma van NH Gooi, de publieke streekomroep van Noord Holland.  Yvon Verburg, Lars van Loon, Roel Meier, Almar Ketelaar en Arend Jan de Wijnman, vormen samen het vaste team van het programma. Iedere week wordt aandacht besteed aan regionaal en landelijk nieuws, maar ook aan internationale ontwikkelingen en gebeurtenissen.  Fashion, Muziek, literatuur en Buisness Start Ups en natuurlijk fijne wijnen, alles maakt deel uit ven dit lifestyle programma.

Iedere vrijdagmiddag wordt het programma “live” uitgezonden vanuit de studio in Huizen, en op gezette tijden wordt de uitzending opgeluisterd met een Collums van de Wijnman. Je kunt ze hier lezen en/of terugluisteren op onze site.

Collum 8 –  Horeca Nederland

Af en toe verbaast De Wijnman zich over de werkzaamheden van de Branchevereniging Horeca Nederland. Zo ook bij de prijsuitreikingen van : Beste Foodtruck, Beste Pastamaker en Beste Cocktailshaker…….

Klik hier om naar de Collum te luisteren

Radio Gooische Business
Radio Gooische Business

Collum 7 – Vrijheid

Het is 5 Mei, de dag van de vrijheid! Waar kan het anders over gaan in deze zevende collum van de Wijnman.

Klik hier om naar de Collum te luisteren

Collum 6 – To Lease or not to Lease

De Wijnman zit veel op de weg.  Hij stuurt regelmatig naar Frankrijk heen en weer in de bus, die overigens eigendom is en geen leascontract heeft. En daar gaat deze Collum over. 1.3 Miljoen voertuigen staan in Nederland onder een leasecontract op de weg. HOEZO? De Wijnman vraagt zich af of dat niet een beetje minder kan ?

Klik hier om naar de Collum te luisteren.

Radio Gooische Business
Radio Gooische Business

Collum 5 – De Tocht der Tochten

 De Wijnman bespreekt de mogelijkheid van de komst van een Elfstedentocht. De aanleiding is het verslag van Erben Wennemars op Televisie waar hij zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken kan steken.. De Elfstedentocht is in Oktober 2023

Klik hier om naar de collum te luisteren

Collum 4 – Sinterklaas en Zwarte Griet ?

Het is vlak voor 5 December 2022 als de Wijnman zijn ergernis laat blijken over de jaarlijkse verstoring  van s’lands grootste kinderfeest.
Er zijn volgens hem wel belangrijkere zaken om over na te denken.

Klik hier om naar de collum te luisteren.

Radio Gooische Business
Radio Gooische Business

Collum 3 – Openbaar Vervoer 

De Wijnman vraagt zich af waarom het Openbaar Vervoer eigenlijk Openbaar wordt genoemd (BV). De prijzen stijgen door het plafond en er is niemand meer die het werk wil doen. Waar zou dat toch door komen ?

Klik hier om naar de Collum te luisteren


Collum 2 – Gaat de Konig naar Quatar?

Vlak voor het WK Voetbal in het welvarende Oliestaatje Quatar vraagt het hele land zich af of onze Koning Willem wel naar Quatar moet afreizen. De Wijnman legt zijn oor te luisteren in de diverse media en stuit op een opvallend vraaggesprek met voormalig Minister Ulli Rosenthal.
 
 
Radio Gooische Business