classic.nl wijnactie - Rosé de Provence

Classic.nl Wijnactie

Arend Jan de Wijnman en classic.nl

Unieke Aanbieding

Deze maand is er een unieke samenwerking tussen Arend Jan de Wijnman en classic.nl

De luisteraars van classic.nl krijgen de mogelijkheid om samen met Arend Jan de Wijnman de prachtige rosé van Château Angueiroun te importeren. Bestel je 2 dozen dan krijg je van classic.nl hun laatste cd van het Van Baerle Trio cadeau.

Inschrijven kan tot en met 31 juli via de site van classic.nl

Wijngaarden in de kom van de vallei van Château Angeurioun
De wijnmakerij gezien vanaf de heuvels van Château Angueiroun
Wijngaarden van Château Angueiroun

Château Angueiroun

Een prachtig wijndomein in het zuiden van Frankrijk aan de Côte d’Azur. Wat dit domein zo bijzonder maakt is het enorme uitgestrekte natuurdomein wat de wijngaarden omringt. Wilde zwijnen scharrelen hier naar hartelust rond. Een uitdaging voor Eric Dumon en zijn team om die uit de wijngaarden te weren. De natuurlijke ligging in combinatie met een frisse zeewind geeft de beste druiven voor een frisse rosé, die de naam Rosé de Provence met trots mag dragen.

Van een totaal verwaarloosd wijndomein heeft Eric Dumon in 20 jaar een enorm succes gemaakt. Zijn visie is kwaliteit boven kwantiteit. Er is daarom geen behoefte, noch de mogelijkheid om nog meer dan de 37 hectare die nu met wijnstokken beplant zijn uit te breiden. De overige van de 140 hectare zijn voor de natuur.
Dat is dan ook de magie van Angueiroun.

Bosbrand

In de zomer van 2017 woedde er een hevige bosbrand in de Provence. Deze brand kwam beangstigend dichtbij het domein.

De visie en de vooruitziende blik van Eric Dumon hebben er mede voor gezorgd dat de brand het domein niet in de as heeft gelegd.

Vlak na de aankoop van het domein heeft Eric Dumon de oude afwatering in ere hersteld. Deze bestaat onder andere uit een soort gracht die de wijngaarden beschermen tegen een overstroming bij harde regenval. Deze gracht dient tevens als een brandgang om een bosbrand tegen te houden.

Op de onderste foto rechts is dit goed te zien.

Villa Angueiroun

De andere visie die Eric Dumon verwezenlijkt heeft is de ontwikkeling van œnotoerisme. In zijn geval betekend dit dat hij onder architectuur een villa heeft laten bouwen om op een zeer relaxte manier vakantie te vieren. Midden in een druk toeristisch gebied heeft hij op zijn landgoed, dat omgeven is door ongerepte natuur een prachtige villa gebouwd. De villa is door zijn vrouw Virginie die interieurdesigner is, volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. De villa bied plaats aan maximaal 15 personen. Met 7 slaapkamers die van alle gemakken zijn voorzien bied deze villa een zee van ruimte in een oase van rust.

De villa leent zich ook uitstekend voor een luxe yoga retraite, een workshop schilderen, healings in de natuur. Noem maar op. De villa is gelegen op een heuvel achter de wijngaarden en bied absolute privacy. Geen verkeer of andere storende elementen. Prachtige  ongerepte, provencaalse natuur alom en kleine intieme baaitjes aan het strand in de nabijheid.

Beleef en ervaar de provence zoals dat nergens zo natuurlijk en intens kan als op het domein van Château Angeuiroun.
Meer weten? Bezoek hier de website van Château Angueiroun

Een magische plek. Keer op keer ervaren we dat als we het domein bezoeken. De passie voor wijn en de passie voor de natuur spat ervan af. Je moet er echt ooit, eens in je leven geweest zijn. Althans dat vinden wij.