Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Churchill's Vintage Port

Chardonnay druif

Voor - inschrijving 2020

 

CHURCHIL’S VINTAGE PORT 2020 Special Offer …………En Primeur

Churchill’s is verheugd om de Vintage Port van 2020 uit te roepen tot een Declared Year. Vergeleken met 2019, is de oogst 30 tot 35% minder. Augustus was extreem warm en droog wat geresulteerd heeft in waterstress en snelle rijping. Hierdoor vond de oogst eerder plaats dan normaal. De aanvang van de oogst was al op 2 september. De laatste oogst op 27 september. Zoals altijd wordt de port van Churchill’s louter gemaakt in de lagares van Quinta da Gricha.

Naast de Vintage Port is er ook een kleine hoeveelheid Single Quinta geproduceerd. De druiven hiervoor zijn allen afkomstig van Churchill’s eigen domein Quinta da Gricha en van druivensokken welke ouder zijn dan 70 jaar. De kwaliteit hiervan ligt dicht tegen die van de Declared Vintage.

2020 Quinta da Gricha

Single Quinta Port

Deze port wordt ongefilterd op fles gebracht en de druiven, voornamelijk Touriga Nacional zijn hand geplukt en met de voeten getreden. Deze port heeft een groot bewaarpotentieel zoals eigenlijk alle wijnen van Churchill’s.  Deze “declared” Vintage Port komt van één wijngaard.

  • Prijs p/fles tot 15 Juli € 49,50
  • Prijs p/fles na 15 Juli € 57,75
vintage port

2020 Churchill's Vintage Port

Zeer lage rendemneten kent deze jaargang van Churchill’s. De druiven komen uit de eigen wijngaarden van het bedrijf en worden handmatig geplukt en met de voeten getreden. Deze Churchill’s is een officieel erkende jaargangport, ofwel een echte gedeclareerde Vintage Port. De wijn rijpt op de fles en kan zeer oud worden.

  • Prijs p/fles tot 15 Juli € 62,85
  • Prijs p/fles na 15 Juli € 75,52

Inschrijfformulier