Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Château de Coccinelles

Rhônewijnen

Château des Coccinelles ligt in een vallei, die iets ten westen ligt van de stad Avignon. De vallei maakt deel uit van de AC Sinargues, één van de wat onbekendere AC’s van de Côtes du Rhône Villages. De streek is beroemd vanwege de Pont Du Gard het oud-romeinse waterwerk wat de rivier de Gard overspant. Château des Coccinelles is het Kasteel van de Lieveheersbeestjes.

Chardonnay Organic

Côtes du Rhône Blanc Organic

Rhône Château des Coccinelles
Rhône Château des Coccinelles

Château de Coccinelles maakt deze Chardonnay ten westen van de stad Avignon. De wijn heeft dan ook een mediterraan karakter en is breed van smaak. De druiven hebben veel zon gezien gedurende hun opvoeding en daardoor smaakt zo’n Chardonnay heel anders dan de beendroge Chablis uit het noorden. Vlezige stijl met veel fruit er wordt geen hout gebruikt, de wijn is Organic.

Witte Côtes du Rhône is niet altijd een inkoppertje. De druiven Grenache Blanc, Marsanne en Rousanne zijn de hoofd verantwoordelijke voor deze wijn. De mediterrane omstandigheden van het gebied ten westen van Avignon zorgen voor rijpe en gezonde druiven die hier volledig organic worden geteeld. Een zachte licht aromatische wijn met een fijn mondgevoel zoregen voor een fijne wijnbeleving.

Côtes du Rhône Rouge Organic

Côtes du Rhône - Sinargues Organic

Rhône Château des Coccinelles
Rhône Château des Coccinelles

Ruwe Bolster, Blanke pit? Jazeker, een heerlijke “fullbodied” rode wijn van de Grenache en Syrah druiven. Côtes du Rhône…. het kan eigenlijk nooit mis gezien de ligging van het gebied… en Château de Coccinelles, maar het kan ook wel eens uitzonderlijk zijn, zoals deze!

De signatuurwijn van Château des Cocinelles, dat kunnen we hier wel zeggen. De wijngaarden van deze wijn liggen pal op het zuiden zodat er prachtige gezonde wijndruiven groeien. De Provencaalse zon is uniek in deze zuidelijke AC en dat blijkt wel uit de wijn. Volledig rijpe Côtes du Rhône, zowel in het fruit als de kracht hebben we hier een Rhône zoals dat hoort.

Bel voor beschikbaargheid en prijzen met de Wijnlijn​

Tel: 0651511752 of zend een e-mail: info@arendjandewijnman.nl

Château des Coccinelles

De geschiedenis

Het is Gabriel Fabre die in 1928 de grondlegger is van Château des Coccinelles. Door de jaren heen, bijna een eeuw nu, is de familie Fabre altijd aanwezig geweest op het bedrijf en zelfs heden ten dage is Paul Henri Fabre, verantwoordelijk voor het bedrijf, samen met Jean Baptiste Magnin, zijn zwager. Het domein ligt vlakbij de beroemde Romeinse Pont du Gard en profiteert ook van de ligging, nabij de bedding van de Rhône. Coccinelles is een zeer gastvrij domein. Ze organiseren wijnwandelingen, proeverijen en laten je vooral met trots zien wat ze doen!

Wijnbladeren aan de tak

Organic Wijnbouw

Organic werken heeft altijd al de boventoon gevoerd op dit prachtige domein, daarom kreeg Château des Coccinelles al in 1978  het predikaat “Organic” uitgereikt. Niemand in de wijnwereld hield zich daar toen nog mee bezig, maar hier op Château des Coccinelles is dat dan al geheel normaal. Wij komen Jean Baptiste tegen in Parijs als wij in 2019 een beurs bezoeken in Parijs. Afgelopen jaar in de winter van 2021 zoeken wij het mooie weer op in het zuiden en maken kennis ter plekke, zie hier de film. Een samenwerking komt tot stand en daar zij wij tot op heden zeer blij mee