Château de Coccinelles

Domazan - Rhône

Rhônewijn

Chardonnay Organic

Château de Coccinelles maakt deze Chardonnay ten westen van de stad Avignon. De wijn heeft dan ook een mediterraan karakter en is breed van smaak. De druiven hebben veel zon gezien gedurende hun opvoeding en daardoor smaakt zo’n Chardonnay heel anders dan de beendroge Chablis uit het noorden. Vlezige stijl met veel fruit er wordt geen hout gebruikt, de wijn is Organic.

€ 12,95/fles – € 77,70/6 flessen  Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Rhonewijn

Côtes du Rhône Blanc

Witte Côtes du Rhône is niet altijd een inkoppertje. De druiven Grenache Blanc, Mrasanne en Rousanne zijn de hoofd verantwoordelijke voor deze wijn. De mediterrane omstandigheden van het gebied ten westen van Avignon zorgen voor rijpe en gezonde druiven die hier volledig organic worden geteeld. Een zachte licht aromatische wijn met een fijn mondgevoel zoregen voor een fijne wijnbeleving.

€ 13,95/fles – € 83,70/6 flessen  Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Rhônewijn

Côtes du Rhône Rouge

Ruwe Bolster, Blanke pit? Jazeker, een heerlijke “fullbodied” rode wijn van de Grenache en Syrah druiven. Côtes du Rhône…. het kan eigenlijk nooit mis gezien de ligging van het gebied… en Château de Coccinelles, maar het kan ook wel eens uitzonderlijk zijn, zoals deze!

€ 13,95/fles – € 83,70/6 flessen  Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Rhône

Côtes du Rhône - Elytres

Deze Cuvée Elytres is het paradepaardje van het domein als het om Organic Wines gaat. De Syrah en Grenache zijn de gebruikte druivensoorten, die tijdens de pluk en verwerking niet worden bloot gesteld aan het gebruik van SO2 ofwel zwaveldioxide. Deze SO2 wordt in de wijnbouw gebruikt om schadelijke bacteriên en ongedierte op te ruimen voordat het maken van de wijn  begint en ook om de te gebruiken flessen te schonen. HIER DUS NIET!. Schone wijn in schone handen in schone glazen……

 

€ 16,95/fles – € 101,70/6 flessen  Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Château des Coccinelles

De geschiedenis

Het is Gabriel Fabre die in 1928 de grondlegger is van dit wijnbedrijf. Door de jaren heen, bijna een eeuw nu, is de familie Fabre altijd aanwezig geweest op het bedrijf en zelfs heden ten dage is Paul Henri Fabre, verantwoordelijk voor het bedrijf, samen met Jean Baptiste Magnin, zijn zwager. Het domein ligt vlakbij de beroemde Romeinse Pont du Gard en profiteert ook van de ligging, nabij de bedding van de Rhône. Coccinelles is een zeer gastvrij domein. Ze organiseren wijnwandelingen, proeverijen en laten je vooral met trots zien wat ze doen!

Ecologische werken heeft altijd al de boventoon gevoerd op dit prachtige domein, zo kreeg Château des Coccinelles al in 1978  het predikaat “Organic” uitgereikt, toen eigenlijk niemand in de wijnbouw daar nog mee bezig was. Wij kwamen Jean Baptiste tegen in Parijs toen wij in 2019 een beurs bezochten. Afgelopen jaar in de winter van 2021 zochten wij het mooie weer op in het zuiden en maakten kennis ter plekke, zie hier de film. Een samenwerking kwam tot stand en daar zij wij tot op heden zeer blij mee

Wijnbladeren aan de tak