Château Angueiroun

Een Provençaals Wijndomein

De wijnen van Château Angueiroun

Blanc de Provence

Côtes de Provence Reserve Rosé - Cuvée Virginie

Deze fantastische rosé wordt gemaakt van 75% Grenache, 20% Cinsault en 5% Tibourèn, een lokale druif die deze wijn meer pit geeft. De bleke kleur ontstaat door een zeer korte inweking en vergisting met de gekleurde schillen van de grenache. De ligging vlak aan zee en het vakmanschap van Dumon en zijn mensen doen de rest.

Ongetwijfeld één van de mooiste en meest elegante rosé’s van de hele zuidkust, genoemd naar zijn inspiratiebron en geliefde Virginie. Klik hier voor een Rosé – Impressie

€ 14,95/fles – € 89,70/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Château Angueiroun - Cuveé Iris

Côtes de Provence Reserve Blanc - Cuvée Iris

Eric kiest in deze wijn voor de druivensoort “Rolle”. Rolle is het synoniem voor de “Vermentino”in Italië. De druif wordt veel rond de Mediterrannée aangeplant en is klein met een stevige, ietwat dikke schil. Dat is meteen de redding in dit warme klimaat, want door deze dikke schil blijven er voldoende zuren en aroma’s in de wijn.

Deze Cuvée Iris is genoemd naar de jongste telg uit de familie en geeft naast de frisheid ook nog prachtige aroma’s van tropisch fruit. Een genot bij smaakvolle gerechten, schaal en schelpdieren en helemaal bij de Bouillabaisse uit de streek

€ 16,95/fles – € 101,70/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Côtes de Provence Reserve Rouge - Cuvée Mathilde

Als je deze fles opent, komen de geuren van de Provence binnen. Nee niet de geuren van overvolle stranden met verwoed smerende touristen, die niet willen verbranden, maar de geuren van de Garriques in het binnenland. Wilde tijm, rozemarijn en een vleugje lavendel…. alles zit in deze heerlijke soepele rode wijn.

Cuvé Mathilde is zuiver en zonder houtopvoeding gemaakt, het is een wijn die jong en ietwat gekoeld gedronken moet worden.
Druivensoorten: 60 % Syrah, 20 % Carignan, 10 % Mourvèdre, 10% Cabernet Sauvignon.

€ 16,95/fles – € 101,70/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Côtes de Provence Blanc - Cuvée Prestige

In deze grote wijn speelt de “Rolle” druif de hoofdrol. 98% van de wijn is van deze druif gemaakt. Er blijft 2% over voor de Ugni Blanc, die wat extra pit geeft aan de wijn. De fementatie vindt plaats in barriques van nieuw ( 20% ) en gebruikte houten vaten, waarna de wijn nog 11 maanden op fust blijft om ongefilterd te rijpen. Sommigen noemen dit dan ook wel de Meursault van de zuidkust !

€ 24,95/fles – € 149,70/6 flessen- Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Château Angueiroun Prestige

Deze volbloed rode wijn wordt aan de kust van Le Lavendou beschouwd als één van de beste rode wijnen uit deze hoek. 75% van de wijn wordt ingevuld door de Syrah en 25% door de Grenache. Het is dan ook geen wonder dat Rhôneliefhebbers zich snel kunnen vinden in deze wijn. De wijn wordt redelijk koel vergist op 28 graden, zodat er een gezonde fraicheur in het sap blijft. De wijn  wordt gelagerd op frans eikenhout van 400 liter waarvan 15% nieuw houten fust is. Assemblage en botteling na ruim een jaar.

De wijn valt onder de gemeente “La Londe” , die de wijn een Cru status hebben toegekend.

flesprijs: € 26,45, verkrijgbaar per doos/6 € 158,00 – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

 

Le Histoire de Château Angueiroun

Château Angueiroun is een Provençaals wijndomein en ligt in het hart van deze bijzondere streek. Eric Dumon is eigenaar van Château Angeuiroun, een 140 hectare groot domein, gelegen aan de kust naast Le Lavendou en Bormes Les Mimosas. Juist deze ligging, zo vlak aan zee, was voor Eric Dumon een reden om het domein te kopen in 1999. Het domein deed al lang niet meer mee in de strijd om kwaliteitswijnen en dat was nu net waar Dumon naar op zoek is. Hij start met kapitaal uit een erfenis en begint de oude Romeinse waterwegen te herstellen op het domein. Van de 140 hectare grond in de vallei is slechts 37 hectare beplant en als wijngrond in gebruik. Dat is aan de ene kant een nadeel, want je kunt je productie niet vergroten, maar aan de andere kant is dit natuurlijk een voordeel, omdat je hierdoor alleen maar investeert in kwaliteit. De overheid heeft het domein verder als natuurgebied bestemd en daarom kan Eric niet uitbreiden in de vallei. Hij kan wel verbeteren… en dat is nou precies de bedoeling.

Eric gaat voortvarend van start en herplant alle wijngaarden en begrijpt als geen ander in welke markt hij zijn afnemers moet zoeken. Zo komen wij elkaar tegen in 2005 en direct is er een ‘klik’. Tot op de dag van vandaag werken we samen en is er een hechte vriendschap ontstaan. Vele bezoeken naar het zuiden en omgekeerd doen de samenwerking alleen maar goed. Eric bezocht al meerdere malen Amsterdam en omstreken met zijn vouw Virginie, waarnaar zijn geweldige rosé is vernoemd.

Villa Angueiroun

Château Angueiroun is een Provençaals wijndomein, maar niet alleen een wijndomein. Het is ook een plek om uit te rusten van de hectiek van alle dag. Als Erik Dumon het Provençaalse wijndomein overneemt ziet hij de mogelijkheden om Oeunotourisme op te zetten. Immers voor wie de hectiek van alle dag wil ontvluchten is een verblijf op een wijnbedrijf in Zuid Frankrijk een goede keus. Hij ontwikkeld op het terrein Villa Angueiroun, een zeer luxueus optrekje, waar aan alles is gedacht. Van luxe tweepersoons suites met badkamer en terras tot aan een “Infinity Pool” met Poolhouse. Een breed opgezette woonkamer met diner ruimte heeft een fantastisch uitzicht op de vallei. Het lustoord is ingericht met alle faciliteiten die je maar kunt bedenken, onder andere  met koelkasten, gevuld met de wijnen van dit wonderdomein 😉 Villa Angueiroun is geschikt voor gezelschappen tot 16 personen.
Interesse? Neem contact met ons op. Een verblijf op Château Angueiroun, Provençaals wijn/natuurparadijs, is een ware beleving om nooit te vergeten.