Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Ambonnay - Champagne Grand Cru

Champagne Grand Cru, Veillard Millot

Champagne Brût Grand Cru

Deze verfijnde Grand Cru Champagne is gemaakt van 70% Pino Noir en 30% Chardonnay. De Champagne heeft een lage dosage van 8 gram suiker/liter en heeft daarom een mooi droog karakter. De wijn wordt regelmatig onderscheiden in de diverse wijngidsen zoals Gilbert & Gaillard.  Een mooie frisse wijn met tonen van lichte toast en brioche. De wijn heeft minimaal 4 jaar kelderrijping ondergaan.

Overigens weet u dat t/m 2015 er een luxetax op Champagne zit in ons land en die was 5x zo hoog als op stille wijn. Deze wijnvlog van De Wijnman veranderde dat allemaal, KLIK HIER

Champagne Grand Cru, Veillard Millot

Champagne Pinot Noir Grand Cru

 

Het is tegenwoordig geen uitzondering meer dat de Pinot Noir de Hoofddruif is van een Champagne!  Zo ook hier bij Mme Pascale Vieillard, die hier wel een heel mooi exemplaar in het flesje doet. Er komt in de wijn dan ook een heel ander smaakpallet naar voren waar je onder meer noten en kersen in terug kunt proeven. Zonder meer een delicate Champagne, met een volle en romige afdronk, daarbij behoort natuurlijk een fris en droog karakter met een suiker dosage van slechts 6 gram per liter!

Tot en met 2015 heeft Nedeland een aparte luxetaks op Champagne…. als enige in Europa, daarom maakt de Wijnman in die tijd een Wijnvlog over dit onderwerp en ziedaar….in 2016 werd deze belachelijke accijns opgeheven…. echter van een prijsdaling was geen sprake. ZIE HIER

Champagne Grand Cru, Veillard Millot

Champagne Rosé Brût Grand Cru

Champagne rosé is de enige wijn binnen de Europese wijn-wetgeving die mag gemaakt worden door het mengen van witte en rode wijn. In dit geval wordt er hier 83% Chardonnay wijn gebruikt en 17% rode wijn van de Pinot Noir gemaakt. De suikerdosage is hier 8 gram per liter en geeft een heerlijke ronde en volle rosé Champagne. Fruit van kersen, framboos en gele pruim domineren het karakter, maar dan wel in een frisse en droge stijl van Champagne… heerlijk !

Champagne Grand Cru, Veillard Millot

Champagne Milesimé 2012 Grand Cru

Jaartal Champagnes zijn altijd veel gevraagd. Waarom? … Omdat ze meestal het beste vertegenwoordigen wat een wijnhuis te bieden heeft. De beste wijngaarden, in dit geval Grand Cru, worden gebruikt voor zo’n wijn en de oogstrestricties zijn hoog omdat alles uit één oogstjaar moet komen. Hier een Champagne Vieillard Millot  uit 2012, een wijnjaar met 5 sterren. 2012 wordt over het algemeen gezien als één van de beste jaren van de afgelopen decennia. De wijn wordt gemaakt uit 61% Pinot Noir en 39% Chardonnay. Een wijn met veel karakter en kracht, een beetje brioche en toast en zonder meer een Champagne voor een bijzondere gelegenheid, drink dit wellicht met een beetje eenden- of ganzenlever???

Markgneeting Champa
Champagne Veillard Millot
Champagne
Champagne Veillard Millot
Champagne Veillard Millot
Veillard Millot

Histoire de Veillard Millot

Mme Pascale Veillard is de zevende generatie van Champagne Vieillard Millot. Het domein ligt in het dorp Ambonnay, beroemd door de aanwezigheid van Champagnehuis Krug. Champagne Veillard Millot bezit slechts 2 hectare wijngrond en derhalve werken ze nauw samen met de plaatselijke Cave die hun helpt om de wijnen te maken. Dit hele proces gebeurt in nauw overleg met de keldermeester, die precies uitvoert wat de wensen van Pascale zijn. Het domein is in dit geval te klein om de gehele productie in eigen beheer uit te voeren.

oud portret

Mme Pascale Champagne Veillard Millot

Zeven generaties, dat is niet niks. De voorouders van Pascale waren al lang bezig en verkochten vroeger hun druivenoogst in Epernay, waar ze deel uitmaakten van een collectief, die gezamenlijk hun wijnen maakten en verkochten. Begin 20 ste eeuw werd het domein zelfstandig onder leiding van Roger Millot en Pascale komt terug van een carrière in de reiswereld van Parijs om alsnog het familiedomein van nieuwe inspiratie te voorzien. Domaine Veillard Millot is altijd aanwezig geweest, maar door de kleinschaligheid vaak niet interessant voor de handelaren……. Maar wel voor ons…. Dit jaar 2023 waren we op bezoek en hebben een positie gekregen om de boven genoemde wijnen in ons land te mogen importeren.

marketing