Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Champagne Vieillard Millot

Dit is de nieuwe intekening voor de wijnen van Champagne Vieillard Millot. Mme Pascale Veillard zal rond 6 Juni bij ons zijn en wij zullen daar uitgebreid op terug komen. Inmiddels kunnen jullie voor die tijd gebruik maken van dde inschrijving voor haar Champagnes. Het domein maakt uitsluitend Grand Cru Champagnes, en dan wel op zeer hoog niveau! Kijk hier nog even naar een interview!

Champagne Brût Grand Cru

Deze verfijnde Grand Cru Champagne is gemaakt van 70% Pino Noir en 30% Chardonnay. De Champagne heeft een lage dosage van 8 gram suiker/liter en heeft daarom een mooi droog karakter. De wijn wordt regelmatig onderscheiden in de diverse wijngidsen zoals Gilbert & Gaillard. Een mooie frisse wijn met tonen van lichte toast en brioche. De wijn heeft minimaal 4 jaar kelderrijping ondergaan.

 • Prijs per fles € 39,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes en Eefde

 • Prijs per doos € 237,00

Champagne Pinot Noir Grand Cru

Het is tegenwoordig geen uitzondering meer dat de Pinot Noir de Hoofddruif is van een Champagne! Zo ook hier bij Mme Pascale Vieillard, die hier wel een heel mooi exemplaar in het flesje doet. Er komt in de wijn dan ook een heel ander smaakpallet naar voren waar je onder meer noten en kersen in terug kunt proeven. Zonder meer een delicate Champagne, met een volle en romige afdronk, daarbij behoort natuurlijk een fris en droog karakter met een suiker dosage van slechts 6 gram per liter!

 • Prijs per fles € 49,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes en Eefde

 • Prijs per doos € 297,00

Champagne Rosé Brût Gr Cru

Champagne rosé is de enige wijn binnen de Europese wijn-wetgeving die mag gemaakt worden door het mengen van witte en rode wijn. In dit geval wordt er hier 83% Chardonnay wijn gebruikt en 17% rode wijn van de Pinot Noir gemaakt. De suikerdosage is hier 8 gram per liter en geeft een heerlijke ronde en volle rosé Champagne. Fruit van kersen, framboos en gele pruim domineren het karakter, maar dan wel in een frisse en droge stijl van Champagne… heerlijk !

 • Prijs per fles € 45,00

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes en Eefde

 • Prijs per doos € 270,00

Champagne Milesimé 2012 Grand Cru

Jaartal Champagnes zijn altijd veel gevraagd. Waarom? … Omdat ze meestal het beste vertegenwoordigen wat een wijnhuis te bieden heeft. De beste wijngaarden, in dit geval Grand Cru, worden gebruikt voor zo’n wijn en de oogstrestricties zijn hoog omdat alles uit één oogstjaar moet komen. Hier een Champagne Vieillard Millot  uit 2012, een wijnjaar met 5 sterren. 2012 wordt over het algemeen gezien als één van de beste jaren van de afgelopen decennia. De wijn wordt gemaakt uit 61% Pinot Noir en 39% Chardonnay. Een wijn met veel karakter en kracht, een beetje brioche en toast en zonder meer een Champagne voor een bijzondere gelegenheid, drink dit wellicht met een beetje eenden- of ganzenlever???….

 • Prijs per fles € 59,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes en Eefde

 • Prijs per doos € 357,00

Bestelformulier